és így elvinni olyan irányba a témát ami klímásoknak kedvezőbb, leegyszerűsítve azt tudom mondani, h én vettem olyan gagyit, ráadásul on-offosat ami 100 000- be van, viszont maximálisan kielégíti az elvárásaimat, mert hűt-fűt, de ugyanezt megtehettem volna, kb 300 -tól 450-500 000 ft-os modern, márkásból is, igaz az már inverteres lett volna, de nekem ez, nem érte volna meg azt felárat, és még valószínűleg sokaknak sem, ami nem kevés, cserébe a kevesebb fogyasztásáért, ami a legfőbb erény lett volna. az összes többi, , h halkabb meg egyébb nüansznyi különbség, meg az, h a márkásat vettem tudat nem ér anyit+ költségként, amibe kerűlne, mert a gagyi is eltud romolni, ha akar, ahogy itt elő van adva, klímások részéről, ami annyira nem jellemző, viszont a márkás is! és, ha a gagyi megficcen, mondjuk 3-4-5-6 év múlva, köpök egy vajasat és, rakok fel másik hasonlót, zsír újat, viszont, ha a márkással történik ugyanez, amellett, h köpök egy vajasat, nem dobom ki, mert nagyon sok pénzt dobnék ki vele, amit nem használtam le a vételárból, lehet aszivem is megáll, amikor benyújta a klímaszerelő, a maga és a "segítő" szerelő számláját, amiből kijönne egy vadi új gagyi klíma, megintcsak. és 100-adszorra is az a tanulság ebből, h a klímaszerelőknek a márkásak a jók, az leginkább az érdekük, h azt vegyék, mert azon tudnak keresni a későbbiekben, a gagyit is tudnák javítani, de nem akarják. és persze problémásabb is a gyérebb alkatrészellátás miatt is , és persze a gagyi nem is azért van, h agyon javítgassák, ha kell, hanem csere! "fogyasztói társadalom"
ja, igen, de tudományos, misztikus magyarázat helyett létezik olyan, h tól-ig, ráadásul nekem on-off-os van, ami régóta tudható, tehát mégjobban szűkül a kör... elég lett volna, egy 10 fok körűli megfelelő, vagy álltalában, 8-14 fokig jó, vagy hasonló, válasznak... de klímaszerelőtöl nem jött semmi... de, ha valami bisnis alapú téma van, már ugrás is van rá. csak, szóba hoztam, h lehet jó pár év múlva lecserélem a csak hűtőset is , fűteni is tudóra és már jött is az ajánlat kánaán, zaklatási szinten emailba... aztán több megtett ajánlat után le lettem qúrva, h döntsem már el mit akarok! erre mondtam én, h nem akarok még klímát venni!
Látod, mennyire nem értesz hozzá, mégis osztod az észt itt már oldalakon keresztül. Hogy az istenbe mondanánk meg, hogy hány fokosnak kell lenni a kilépő levegőnek? Magyarázd már meg! Mert, ha a deltaT lenne a kérdés, akkor esetleg van esély válaszra, de így ez olyan kérdés, hogy mennyivel tud menni egy autó. A fix fordulatos gépeknél picit egyszerűbb a helyzet, mert ott az elpár hőmérséklete nagyjából állandó, de ott is függ a kifújt levegő hőmérséklete a beszívottól, valamint a légsebességtől (gyk., hogy mennyi időt tölt e levegő a hideg lamellák között, mennyire van ideje lehűlni) Az inverteres készülékeknél viszont, mivel a leadott teljesítmény változó, így a kifújt levegő hőmérséklete is változó. Nem lehet megmondani, hogy mennyinek kell lenni.
a tik az az én olvasatomban, a klímaszerelők lennének. azok az okosoknak és segítőkésznek magukat mondó arcok, kik verik a mellük, h mennyit segítenek itt. aztán jön egy alap kérdés, h hány fokosnak illik lenni a kilépő hőmérsékletnek, beltérin, azt nagy a csend a tik részről,...
azért, azt is valjuk be, h nem én vagyok a klímaszerelő , mint tik, akik veritek a melletek, h menyit és mekkorákat segítetek.
ne told át rám a ti feladatotokat. ez egy úabb csúsztatás akarna lenni. csak úgy néz ki, amiben nincs pénz nem nagyon mozgat titeket, ezért mondtam, h klímakereskedő topik lett ez. ha most itt monduk segítség gyanánt leírnám, hogyan kell telepíteni egy klímát telesen ingyen, klímás urak segítsége nélkűl, lenne itt berzenkedés... és ez működik márkás és gagyi esetében is, gyakorlatból tudom.
Nem húzom le a Gree-t, az én tapasztalataim szerint megbízható, normális gépeik vannak. Az, hogy a vezérlőpanel még azonos tipuson belül sem kompatibilis, azt úgy értettem, hogy pl. két Gree Comfort gép sem teljesen azonos, a tipusszámban is van egy betű eltérés. A Gree klónokról meg nem lehet tudni, hogy éppen melyik eredeti modellnek felelnek meg, ha alkatrész kell hozzájuk, nem biztos, hogy annyira egyszerű lesz kinyomozni, hogy melyik is kell.
Olvasom, amit a Gree-ről írtatok. Én pár hete írogattam, hogy egy eredeti Gree klímát rakattam most fel. Felszerelte sok sok éve működő, cég, aki hivatalos Gree képviselet.
Akkor ezt most "lehúzzátok" hogy nem jó döntés volt ?? (GFH09KF)
Én meg éveket vártam a ladára a merkurban mire 87-ben átvehettem. Azok az idők is elmúltak.
A jelenben vagyunk, 2015-ről beszélünk, csak te szajkózod a 13 éve vett 14 klíma esetét. Azóta nem abból és nem abban a gyárban készülnek azok sem. Bezzeg régen...
Én a noname gépeket 10-13 éve szereltettem fel. Akkor hatalmas volt az árkülönbség. Ma már kevesebb. A gyermekem lakásába pl 20.000/db akciós áron vettünk 2 darabot a Baumaxban, azóta is jól működnek. Akkor egy márkás kb hatszor annyiba került.
Nem írod, hogy ez a kompatibilitás mennyire terjed ki a szervizesek szerint a panelokra is, de én, mint fejlesztésben dolgozó is csak komoly utánajárás után tudom kijelenteni, hogy a mi mivel kompatibilis, főleg paneloknál. (amúgy nálunk semennyire) És én még csak gyáron belüli alkatrészekről beszélek.
Sajnos nem vagy szerencsés az általad leírtak és a valóság egybeesésének tekintetében. A westel és Regal klímák leffentyűi is például azonosak voltak a samsungéval. Amikor egyébként ezeket felszerelték nekem kb 13 éve (azóta is jól működnek) felhívták a figyelmem arra, hogy samsung alkatrészek jók bele. Nem egy klímás mondta, hanem több. Persze lehet, hogy mindegyik tévedett, csak nem valószínű.
Ez mondjuk alapvető tévedés. Egyedül a vezérlőpanel volt Samsung gyártmány, semmi másnak nem volt köze a Samsunghoz. Meg mondjuk nem is ez volt a kérdés, hanem, hogy az új gépek is sokszor hibás panellel jöttek le a szalagról és kerültek forgalomba. A Samsung vezérlőpanelek egyébként meg többe kerültek, mint a Westel, Alien , stb gépek nagy része. Ja, és mint kideült az azóta eltelt évek óta, a Samsung vezérlőpanelek hibásodtak meg leggyakrabban (na jó, az Ozone vitte a prímet).
Én ebben az egész acsarkodós folyamban azt nem értem, hogy miért kell pálcát törni valami mellett? Mindenki felnőtt, mindenkinek a saját döntése, hogy mit vállal be. Ha meg valaki azt hiszi, hogy a csing-csung klímához kap alkatrészt, akkor meg nyelje le keserű pirulát.
Vásárlás előtt körül kell járni a témát, ennyi. Én is csak úgy mertem kínait venni, hogy tudom, hogy melyik Gree van mögötte. (remélem)