Köszi, mivel csak szeptemberben tudok elmenni, ezért megpróbáljuk és reménykedünk :)
Abban még tudnál segíteni, hogy a Murauból induló Sektin I és II felvonók működnek akkor? Esetleg tudsz ajánlani jó pisztrángos helyet a környéken? Köszi :)
Sziasztok! Sajnos elég későn kezdtük el tervezni a nyarat, a google meg csupa olyan szállást dob ki, ami nekünk drága. Salzburg vagy környékén tudnátok javasolni megfizethető szállást? Oldal is jó, ahol keresgélni tudnánk. Köszönöm!
Bad Goisern és környékén van via ferrata is. Krippensteinről át lehet lifttezni a Dachsteinre, tudtommal ott fent is van egy jó pár órás túraútvonal. De a környéken nagyon sokfelé. Érdemes azon a vidéken keresgélni, Bad Goisern egy kisebb város, érdemes akár ott megszállni :)
Nagyon orulok, hogy idekerultem, olvasgattam par oldalt, de feltennem kulon a kerdesemet azoknak akik jobban ismerik a kornyeket.
Az iden julius vege, augusztus elejen szeretnenk egy hetet valahol ausztriaban elkolteni, csak meg nem tudjuk hol.
Amik erdekelnek: kimondottan hegyvidek, ahol nem csak par oras turakat lehet csinalni, hanem komolyabb, egesz napos, akar 10 oras menetelesek is szobajohetnek, sot konnyebb via-ferrata is lehet akar. En Dachstein(remelem jol irtam) kornyekre gondoltam, de nehez osszerakni egy jo programot, ugy, hogy nem jartam errefele.
Tehat erdekelnek latvanyossagok, illetve esetleg kemping arak is, persze ha tudtok mondani.
Szia! én eddig háromféle helyet láttam Ausztriában (de gondolom máshol is így van), ahol tilos, ahol szabad, de iszonyú áron és ahol szeretik a kutyákat és csak jelképes térítést vagy azt sem kérnek. Ezen a gyönyörű helyen biztosan szeretik és ha jól emlékszem csak annyi a kikötés, hogy az étterembe nem mehetnek be (mármint a kutyák :) ) A szálloda árai nagyon-nagyon barátiak, a környék pedig lélegzet elállító!
Tudtok olyan szállást, környéket, túrákat ajánlani, ahova érdemes kutyával menni? 4-5 napot tervezünk Ausztriában tölteni, a környék szinte mindegy, amerre eddig jártunk az mind szép, gondolom a többivel se lenne baj :) Köszönöm!
Alapvetően én is azt szeretem, ha az évszaknak megfelelő idő van. Akkor érzem magam rosszul, ha valamit elbénázok, és nem viszek olyan ruhát, ami passzol a kinti hőmérsékletnek. Sikerült kirándulnon hosszú ujjúban a 16 helyett 26 fokban és persze volt olyan is, hogy szarráfagytam :)) Nálam akkor jött be ez a mondás :) Azóta rétegesebben öltözöm és felszereltem magam vízálló cuccokkal is. És ha nem fázol és nem is vagy vizes, az esős, ködös időben is megtalálod a szépet! Arról nem is beszélve, hogy kevésbé vagy a körülmények rabja.
Juliusban megyünk Magyarországra három hetet, én azon imádkozom, hogy ilyen idő maradjon. Annyi minden van amit csinálni szeretnék a Balaton körül, de semmi sem lesz belőle ha 30 fok felett lesz :-(
Mitől rossz? Hogy pl. fázol rövidujjúban/rövidgatyában, meg nem tudsz strandolni a 19 fokos vízben. Június vége azért mégiscsak főidény kéne legyen a Balcsin. Én magam is utálom a 30 fok fölöttit, gyerekkoromban az extrémnek számított, ma meg a fiatalok követelik már, alatta nem is érzik jól magukat. Fura. Ma normál idő volt végre, de holnaptól jön a lehűlés.
Komolyra fordítva. Az öltözettől függetlenül azért objektíve van az évszaknak megfelelően jó idő és rossz idő. És ahhoz nem kell a szomszédba menni, tegnap lent a Balcsi parton nem sokan strandoltak (Csopak strandon épp senkit sem láttam), pedig ha jól számolok akkor 2 hónap van vissza az idényből. Pedig nem volt rossz idő (eső és hó sem esett), hosszú gatyában bringáztunk, igencsak hűvös szél fújt. Június második felében hosszú gatyát nem sűrűn kellett húzni az utóbbi években bringázáshoz.
Szerintem Prága és Hallstatt 4 napban egy kicsit sok. Ha mindenképp Csehország is, akkor inkább Cesky Krumlov, mert gyönyörű és lényegesen közelebb van Ausztriához. A maradék 2 napra én nem túl sok mindent terveznék be bőven elég a két napra Hallstatt és Gosau. Csodaszépeket fogtok látni és nagyon elégedettek lesztek :)
A már említett Hallstatt és Obertraun feletti kilátó mellett javaslom a közeli Gosau-tavakat, csodaszép hely, korábban már többen is írtunk róla.
Szép még a Schafberg a Wolfgang-see-nél. Kisvasúttal is fel lehet menni a tetejére, szép időben nagyszerű a panoráma. Ha rákeresel a nevemre, tettem fel képeket kb. 1 éve.
Gondolom autóval lesztek, ez esetben booking.com -on keresztül remek kis vidéki csendes szállások lehetnek Bad Goisern és környéke pl tök ideális erre. Hallsatt mellett van. Ha 2 éjt töltötök el, max 2 egész napot tudok elképzelni, egyik a már lent említett Halsatt, Krippenstein kilátó, föl akár a Dachsteinig, ha van energia. Bad Goisern mellett az Ewige Wand is szép, egy jó túrának megéri, + szerintem Bad Ischl is megér egy sétát, ill. a kastélyt én ajánlom, nekem nagyon tetszett, vezetett túrán néztük meg, érdekes volt megtudni azt is, hogy Ferenc József ott írta alá az első világháborús hadüzenetét. Salzburg önmagában ér min. 2 napot, nem vonnám össze a Hallstatt-i vidékkel.
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Párommal szeretnénk elmenni Ausztriába egy rövidke időre. Azt találtuk ki,h 2 éjszakát aludnánk Prágában és onnan mennénk át Ausztriába és ott is 2 éjszakát aludnánk. Tudnátok nekünk jó és olcsó szállást ajánlani? Mit nézzünk meg? Én Hallstatt és környékére gondoltam. De igazából nem nagyon vagyok képben ,h mit érdemes megnézni. Rövidke túrát is bevállalnánk az egyik nap.
Sziasztok! Ha a nagy nyári túrák előtt egy olyan helyet kerestek, ahol még valamit láthattok az érintetlen Ausztriából, én mindenképp Lesachtalt (Karintia és Tirol határán) ajánlom. Viszonylag gyorsan elérhető (csodaszép pihenőkkel), a kínálatok alapján a megszokott osztrák árszinthez képest alacsonyabb árfekvéssel és lélegzet elállító környezettel.
Mi Húsvétkor töltöttünk ott pár napot egy nagyobb csoporttal és hatalmas szerencsével, de véletlenül, igazi kuriózumként, egy fiatal orosz házaspár szállodájában foglaltunk szállást. A hűvös, profi, osztrák vendéglátás helyett, igazi szláv vendégszeretettel és kimagasló szolgáltatásokkal találkoztunk, mesébe illő árakon. A szálláshelyünk (ráhatásunkra) elkészítette a magyar nyelvű honlapját is, jó szívvel ajánlom mindenkinek: http://edelweisshof.com/hu/hotel/panorama.html