Keresés

Részletes keresés

42tibcsi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2443

Hogy pontosítsuk a jó öreg analóg kábelen.

Régebben nem volt probléma sem a TV-vel sem a telefonnal (annak külön vezetéke volt). A szomszédom telefonja maradt a régí, most neki nem is volt problémája, Tehát nem is kábel szakadás volt hanem központi hiba. Az lehet, hogy jobb a kép minősége az iptv-nek viszont a megbízhatósága messze alatta van az analógénak. Gyakori a központi hiba. (legalábbis a 16kerületben)

A problémák nem csak nálam vannak hanem a környékünkön másoknál is.

Előzmény: zmagix (2440)
Lacivill Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2442

Ahány hónap kedvezményt kaptatok eddig ( számlában szerepel) csak azt kell visszafizetni.

Előzmény: 42tibcsi (2439)
42tibcsi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2441

Ha nem is mindig de kábelen.

Előzmény: zmagix (2440)
zmagix Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2440

Kérdés: A Telekom szolgáltatása hogyan jut el az ingatlanig?

Előzmény: 42tibcsi (2439)
42tibcsi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 2439

Sajnos mi csak mérgelődünk mióta a régi analóg kábel tv-ről iptv-re váltottunk.

Már kezdetben sok probléma volt szolgáltatói hibákkal mégis 2 évet aláirtunk.

Nem kell akkora vihar mint szerdán volt mivel a vezeték nagy fák lombjai közt vezet, ezeket viszont senki sem tatja karban. Hiba esetén tv, telefon, internet szolgáltatása megszűnik. Most 2 napig szünetelt.

Viszont megjelent a konkurencia, Digikábel, Upc. Ezeknek a vezetékei az elektromos oszlopokon vannak kihúzva, amit az Elmü rendszeresen karban tart (gallyaznak) így a szerdai rendkívüli vihart is probléma nélkül átvészelték.

Kérdésem ha szolgáltatót váltok a 2 éves hűség nyilatkozatnak milyen retorziói ill. anyagi vonzatai vannak? A szolgáltató hibájából szinte havonta előfordulnak üzem zavarok, feltételezem erre nem lehet hivatkozni? Hiszen a problémákat itt a topikon is régebben meg említettem.

blkhfc Creative Commons License 2015.06.30 0 0 2438

Nálunk Érden van ÉrdTV, amit a hivatalos csatornalistában nem látok.

Előzmény: bendeguz90 (2436)
Elvegy Elek Creative Commons License 2015.06.30 0 0 2437

Szerintem azért mert az IPTV az egy országos szolgálatatás. Míg a kábel tévé esetén, minden településen egyedileg van központi fej állomás. Ez csak tipp.

Előzmény: bendeguz90 (2436)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.06.29 0 0 2436

Azt tudod vagy van róla információd, hogy az IPTV-n miért nem elérhetőek a helyi tv-k? 

Előzmény: Proart (2435)
Proart Creative Commons License 2015.06.29 0 0 2435

"A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 74 paragrafusához kötődő jogszabályváltozása miatt 2015. június 30-tól az IPTV, a digitális kábel TV, az Interaktív Sat TV és a Sat TV szolgáltatások csatornasorrendje megváltozik."

http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/tv/uj-csatornasorrend

RS4 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 2434

Sziasztok!

Május 30-án a netes felületről megrendeltem egy minicsomagot. 4-én még sehol semmi. Mikor rákérdeztem, hogy mi újság azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy elakadt a rendszerben de semmi baj, töröljük a megrendelést és felveszi újra telefonon keresztül. 1-2 nap és biztos élni fog. Ma 16-a van és még mindig nem sikerült bekapcsolni a minicsomagot. Ilyen nagy dolog ez 2015-ben egy full digitális rendszeren???? Tegnap ismét rákérdetem, hogy mi a túró van és azt mondta a hölgy, hogy valamilyen szoftveres probléma van de általában pár hét alatt meg szokták oldani. Pár hét!!! LOL

McRae Creative Commons License 2015.06.08 0 0 2433

Én nem a hibabejelentővel szívtam.

Januárba hosszabítottunk szerződést, interneten rendeltem hozzá tv-t. Február elején hívott egy hölgy, pontosítottuk a megrendelésem. Jelezte 30 nap az átfutási idő. Március elején hívtuk az ügyfélszolgálatot, mire sikerült jutniuk. Az ügyfélszolgálatos elmondta, nem látja a megrendelésemet, és rendeljem meg újra a tv-t. Mondtam neki Én újra nem rendelek, mert a feltételek megváltoztak, és abban a formában már nem tudom megrendelni a tv-t mint januárban tettem.

Ezek után megkérdezem, kivel beszéltünk februárban?? :)

Hozzá teszem, azóta se kép se hang t-home irányából! 

Nem vártam és márciusban vettem tv-t, mindenesetre érdekes volt az ügymenet.

Előzmény: Ékszerészcsaj (2431)
blg Creative Commons License 2015.06.06 0 0 2432

milyen hibabejelentőt hívsz te? párszor nekem is kellett már hívni, de olyan soha nem volt, hogy ne vették volna föl. pl. 1-2 hónapja elromlott az egyik IPTV beltérim. Péntek este bejelentettem a hibát, és szombat délelőtt már hozták is az újat.

1412, 9-es gombbal be kell jelentkezni, majd a 4-es gomb a hibabejelentő

Előzmény: Ékszerészcsaj (2431)
Ékszerészcsaj Creative Commons License 2015.06.06 0 0 2431

Én meg már 2 éve vagyok boldogtalan IPTV tulajdonos... már az eleje rosszul kezdődőtt. A volt lakó T-Home előfizetése miatt muszáj volt ezt választani. 2 hétig fizettük a semmit, mert szerintük igen, szerintünk meg nem volt szolgáltatás. Elejétől fogva mindig vannak problémák, hol a tv, hol a net, ol pedig mindkettő lefagy rövidebb- hosszabb időre. Ez így megy már 2 éve. Az utóbbi hétben meg kb 15-20 percenként újraindul a modem, pedig ez már új, kb 2 hónapja kicserélték. Telefonos hibabejelentőt azt hiszem 6 alkalommal hívtam de egyszer sem vették fel! azért szeretnék már végignézni egy filmet, ha már fizetek, legalább egy héten egyszer... a T-home üzlet nyitvatartási ideje egyenlő a munkaidőmmel így kizárásos akapon csak telefonon lehetett volna intézkedni. Most járt le éppen a két éves hűség, húzok is más szolgáltatóhoz!

Előzmény: Baluka1974 (2418)
Proart Creative Commons License 2015.05.24 0 0 2430

Nem írták, hogy kiveszik a kínálatból, így maradni fog.

Előzmény: bendeguz90 (2429)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 2429

Azt tudod, hogy a Sport Klub  maradni fog-e a kínálatban? 

Előzmény: Proart (2428)
Proart Creative Commons License 2015.05.24 0 0 2428

Júliustól érvényes ÁSZF változások

"Jogszabályi elõírások miatt 2015. július 4-étõl bevezetjük az M4 közszolgálati csatornát valamennyi televízió csomagba, valamint az M4 HD csatornát IPTV, digitális kábeltelevízió és mûholdas televízió Családi+HD csomagba. A változással összefüggésben a következõ csatornák kikerülnek a kínálatból: Duna World (analóg kábeltelevízió szolgáltatás esetén); MTV Live HD (IPTV és digitális kábeltelevízió szolgáltatás esetén); Duna World HD és MTV Live HD (mûholdas televízió szolgáltatás esetén). (5/A, 6/A-6/D Melléklet)"

blg Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2427

nekem nincs ilyen switch-em, tehát nem tapasztalatból beszélek, csak fórumban olvastam róla, hogy igmp-t támogató switch kell

de ez pl olyan:

http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-4763_TL-SG105.html

Előzmény: Tulip990911 (2426)
Tulip990911 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2426

Köszönöm!

Esetleg konkrét modell?

Előzmény: blg (2425)
blg Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2425

olyan switch kell, amelyik tudja az IGMP snooping-ot

Előzmény: Tulip990911 (2423)
szocske_ Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2424

ADSL kapcsolat, sajnos nincs más nálunk, ez az egyetlen lehetőség, tv-re és internetre is.

Előzmény: Degeczi (2422)
Tulip990911 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2423

Sziasztok!

A box elé még fél éve betettem egy switch-et, onnan kapta a box, és egy asztali PC a hálózatot.

Eddig ez működött is, viszont mostanában hajlamos arra, hogy nem indul el a box.

Ha kiiktatom a switch-et, akkor működik.

Ha összerakom megint, akkor egy ideig(1-2 nap) megint jó minden, aztán megint nem indul a box.

Valakinek van erre ötlete?

Köszönöm

Degeczi Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2422

Hacsak nem ADSL kapcsolat, ez nem normális így, és érdemes hibára bejelenteni!

Külön sávszélessége van a TV-nek, ami nem befolyásolja a netet.

Előzmény: szocske_ (2421)
szocske_ Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2421

" most elvileg 20 (igaz csak max 15öt mérek bármilyen sebességteszten)" sajnos a tv adás is a te sávszélességed húzza le.

nekem a net szépen megy 20 Mbps-el, de ha bekapcsolom a tévét, azonnal leesik 16-17-re.
Nekem nincs HD csomag, de ha lenne, vagy ha több STB lenne, akkor hiába fizetnék 20-as netet, lehet, hogy csak 5Mbpst használhatnék?
Érdekes kérdés, hogy mi történne, ha 10 Mbps internethez kérnék 3 boxot és HD adást??

Előzmény: Sawyer777 (2417)
szocske_ Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2420

további rossz hír, hogy a box nagyon sokat fogyaszt (standby 20W, működés közben 23W, ami havi 6-700 Ft villanyszámlát jelent)
ráadásul ha ezért áramtalanítom (nálam néha napokig nincs használva, felvenni sem szoktam semmit, feleslegesen pörgetné a villanyórát az idő 90%-ában), akkor elfelejti a képarány beállításokat.

Degeczi Creative Commons License 2015.04.04 0 0 2419

Sokszor volt már itt róla szó (utoljára pl. novemberben), h buta a Cisco beltéri, egyetlen, fix beállítású kimeneti képarányt ismer - és ha azt 16:9-re állítod, akkor a 4:3 letterbox csatornák valóban egérmozit játszanak a körös-körül fekete kerettel (mert a letterbox azt jelenti, h 4:3-ben alul-fölül kap fekete keretet, és ezt 16:9-ben átadva a TV-nek jobbról-balról is jön hozzá...)

Műholdon azért nem volt ezzel gond ugyanezeken a csatornákon, mert az a beltéri továbbadta a TV felé a csatorna képarányát, így a TV tudta, hogy most 4:3 letterbox anyagot kap, ezért bele tudott nagyítani.

Most azonban a beltéri fixen 16:9-ben adja át, és azt már nem bírálják fölül a TV-k, így csak kézzel lehet nagyítást kiválasztani.

Szerencsére egyre kevesebb ilyen csatorna van, nem kár értük.

Baluka1974 Creative Commons License 2015.04.04 0 0 2418

Sziasztok!

2 hete vagyok boldogtalan T-home-os IPTV családi HD + internet csomag tulajdonos.

Pár csatornán a képernyő nem 16:9, hanem 4:3, ill. van olyan csatorna, ahol a kép sokkal kisebb, mint a képernyő, körben fekete keret látható. 

A hibabejelentés során az ügyintéző azt mondta, hogy a 4:3-as azért van, mert a régebbi filmek ilyen felbontásban készültek. Ezzel nem értek egyet, több új film is 4:3-as, ill. reklámok alkalmával 16:9-re ugrik át a képernyő. Pl. a Spectrum Home és az MTV körbe fekete keretes képernyőre se lehet magyarázat a kisebb felbontásban sugárzás. A most problémás csatornák érdekes módon a korábbi tányéros műholdas előfizetésemnél tökéletesen működtek. A tévém 16:9-re van állítva, de bármely beállításnál a fenti hibát produkálja.

Az internetem egyfolytában akadozik, válaszidő késik, lassú, Ipv 6 internet kapcsolat nincs. Wifi router van beépítve.  Az első bejelentésre az mondták, hogy az én gépemmel van a probléma. A korábbi inviteles, wifi-s internetem tökéletesen működött, most meg rácsatlakoztatták a T-home-os wifi routert és azzal már nem működik és az én gépem rossz?  

Ha valaki találkozott hasonló problémával, akkor váram a válaszát.

Sawyer777 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 2417

Sziasztok! 
Elég új dolog számunkra még ez az IPTV, 1 hete van meg, de ez így eléggé bosszantó, hogy egyik napon tökéletesen működik a tévé is és a net is, máskor meg fél óránként szakad meg a kapcsolat...
Mondták hogy a routert megnézik a "központból" mikor jön a szerelő, hogy bírja-e a terhelést, de a szerelőtől valami 4 jegyű kódot kértek, amit nem tudott :D Így ez elmaradt. 
Eddig 10 megás net volt, most elvileg 20 (igaz csak max 15öt mérek bármilyen sebességteszten). 

Esetleg valami info erről a jelenségről, hogy megszakad a kapcsolat? Mielőtt felhívnám az ügyfélszolgálatot, vagy lehet az sem segítene ha új routert adnak? 

Ja és mégegy megjegyzés: már mielőtt IPTV lett volna, már akkor is volt ilyen probléma a nettel vagy a routerrel, de ahogy észrevettem csak akkor szakadt meg a kapcsolat, ha pl torrenteztem és ugye maxon ment a letöltés... Ha vissszakorlátoztam torrentben a letöltési sebességet 2-300 kB-el kisebbre, akkor meg tökéletesen működött szétkapcsolás nélkül....

bendeguz90 Creative Commons License 2015.03.13 0 0 2416

Így van! Remélem, hogy az Discovery és az ACM még jobban odaver a négybetűs szolgáltatónak! 

Előzmény: gyoszi (2415)
gyoszi Creative Commons License 2015.03.12 0 0 2415

Ugyan, nem a thome érdeme, de végre láthatjuk majd a BL meccseket újra!!

A nap jó híre!!!

Degeczi Creative Commons License 2015.03.09 0 0 2414

Tavaly augusztus eleje óta nem enged belépni...

Előzmény: messin (2410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!