Keresés

Részletes keresés

kisbetu Creative Commons License 2015.06.19 0 0 1311

Te tulajdonképpen kivel vagy?

Egyik posztodban a vírusokra panaszkodsz, a következőben meg a víruskergetőt szapulod.

Előzmény: Johnny Five (1308)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 1310
NevemTeve Creative Commons License 2015.06.18 0 0 1309

Igen, a derék userek / programok meg elhitték, hogy a neves gyártó aláírt (azaz eredeti, módosítatlan) terméke megbízható.

Johnny Five Creative Commons License 2015.06.17 0 0 1308
Azért egyvalamit nem értek: az aláírás eredetiséget igazol, nem pedig vírusmentességet. Akkor?

És ez a leghíresebb cég.
Előzmény: Törölt nick (1307)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.17 0 0 1307

Így jutott be a vírus a világ leghíresebb vírusirtó cégéhez

A Duqu 2.0 az iPhone-gyártó kínai Foxconn tanúsítványát lopta el, azzal ment át a Kaspersky védelmén. Tovább »

forrás: Index.hu

Johnny Five Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1306

Cryptowall 3.

Örültem is neki.

Mire megállítottam, elcseszte a c-meghajtón a doksik jó részét, ami hálistennek nem volt sok.

Alapból a D-re dolgozom, a C: csak a rendszer van (hozzászoktam a hideg mentéshez-visszatöltéshez).

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 1305

Javaslom ezt a plugint a böngészőkbe:

https://www.mywot.com/en/download

A jó linkeket kis zöld karikával jelzi, a veszélyeseket pirossal, és ha mégis rákattintasz, felugrik egy kis ablak, hogy tényleg megőrültél-e, hogy oda akarsz kattintani?

Előzmény: Mantis Screamer (1304)
Mantis Screamer Creative Commons License 2015.05.15 0 0 1304

Két hete egy valódi IRL közeli ismerőst jött üzenet hogy követni akar a nemtommelyik oldalon (google, facebook, már nem tudom). Alighanem szegény jóbarát is fertőzött volt és az ő e-mail listájáról szedte a kártevő a következő áldozatok címeit.

Kiderült utóbb, hogy ez is egy firefox fertőző szar volt, nem lehetett kiírni a kezdőlap beállításból, bármit csinált az ember ő mondta meg melyik oldalakra látogass még el ha valami címet beírt a felhasználó. A keresőket is megbolondította, egészen hülye találatokat hozott fel egy-egy szóra.

A leirtása nem bonyolult annyira, de pl a vírusírtók zöme csak megtalálta (vagy az sem) de kiszedni nem tudta. Végülis a firefoxból ki lehetett kapni egyszerűen, ha utánaolvas az áldozat, mit kell csinálni. 3 órám ráment hogy megtaláljam a helyes ötperces eljárást. 

De volt a szemétnek humora, mielőtt végérvényesen eltűnt még beadta egy síró férfi fényképét és volt vagy harminc rubrika, mint a normál szoftvereknél, hogy legyünk szívesek beikszelni, miért töröljük le.

Előzmény: Törölt nick (1303)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.15 0 0 1303

Akar havi ötmilliót keresni?

Kipróbáltuk, amit épeszű ember sosem merne: egy napig úgy neteztünk, hogy minden reklámra, letöltési ajánlatra és spamre rákattintottunk. Garantált csodák, megfiatalodó DNS, izzadó vírusirtó. Tovább »

forrás: Index.hu

tanulságos olvasmány, kezdőknek :)

kisbetu Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1302

"A freemail ennyire fertőző góc lett ?"

Tehát nem a frímél lett a góc, hanem a hotel.

Előzmény: Mantis Screamer (1301)
Mantis Screamer Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1301

A szálloda visszaírt, hogy elnézést, ők választottak ki rossz e-mailt. Ezt innentől végképp nem értem, nincs tucatnevem (a freemailos fióknév a nevem) és soha nem leveleztem velük.

Én most lezártnak tekintem dolgot, bár az otthoni gépemet ma még nem kapcsoltam be, remélem nem lesz meglepi.

Előzmény: Törölt nick (1299)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1300

tudnád továbbítani nekem?

Előzmény: Mantis Screamer (1298)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1299

Szia!

Nincsenek a levélben fura linkek (amikre ne kattints rá!!! :) )?

Azok valószínűleg valami dropper-hez visznek, amik majd letöltik jól a tényleges vírust.

Előzmény: Mantis Screamer (1298)
Mantis Screamer Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1298

Sziasztok !

Nem vírus de valami fura.

Egy szállodától kaptam örömteli visszaigazolást, hogy vették a szállásfoglalásom. A baj az hogy a szállodáról nem is hallottam eddig. Jobban megnézve látom hogy az évek óta nem használt freemailos címemre írtak. Még amikor az előző évtizedben utoljára használtam azt a fiókot beállítottam, hogy továbbítsa a leveleimet a gmail-os címemre, amit tényleg olvasok. Ha nincs ez a továbbküldős beállítás meg sem tudom, hogy szállás foglaltam a freemail-ról a hétvégére.

A freemail ennyire fertőző góc lett ?

És van most mitől félnem, benyeltem valami kórokozót azzal hogy megnyitottam a hotel freemailra írt válaszát a gmail-ben ?

A szállodának visszaírtam és fel is hívtam őket, hogy tévedés van, nehogy valami lemondási díj legyen. Vagy valaki megjelenik majd a nevemben ott 15-én ?

Madym Creative Commons License 2015.05.06 0 0 1297

Igen, abból másoltam, ellenkező esetben, ha közvetlenül írom be, esély van rá, hogy eltűnik az írás elküldés előtt. Kérdésedre válaszolva, mindháromnál előjön: Explorer, Firefox, Chrome. És Windows 7 van telepítve.

Előzmény: NevemTeve (1296)
NevemTeve Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1296

Valamiféle Word-ből másoltad át a szöveget.

Hány böngészőben jelentkezik a probléma? (legalább hármat próbálj ki)

Előzmény: Madym (1295)
Madym Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1295

... a hozzászólásom elején nem tudom, mi ez a marhaság.

Madym Creative Commons License 2015.05.05 0 0 1294

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Sziasztok! Egy kis gyorssegélyre lenne szükségem. Egy ideje mindenféle idióta felugró ablak jelenik meg netezéskor, meg mindenféle hülye oldalra irányít át a rendszer, teljesen élvezhetetlenné, és használhatatlanná téve a netezést, és az egyéb internetes tevékenységeket. Az ezt okozó elemek egy részét már sikerült a gépről eltávolítani. A helyzet valamelyest javult, de közel sem az igazi. Hová fészkelhetik be magukat még ezek a vírusok, mi a nevük, honnan lehetne eltávolítani őket? A vírusfigyelőm a Microsoft Security, és nem találja ezeket.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.30 0 0 1293

http://blogs.cisco.com/security/talos/teslacrypt

egy új encryptáló vírus....

Zsuzsika12 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 1292

Hello fiúkák!

Megint itt vagyok.

Szóval a Comodo dolgot sikerült megoldanom, erre fel az történt, hogy a gépet nem tudtam kikapcsolni. Hiába kattintottam az elzárásra, csak annyi történt, hogy a monitor elsötétedett, de a gép továbbra is bekapcsolt állapotban volt. Vártam vagy 10-15 percig, aztán a bekapcsoló gomb segítségével kapcsoltam ki. Legközelebb eltávolítottam a gépről a Comodót és azóta normálisan kikapcsol a gép. Hogy lehetséges ez? Van erre magyarázat?

További szép vasárnapot!

Előzmény: Törölt nick (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.21 0 0 1291
Előzmény: Törölt nick (1263)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.21 0 0 1290

Sziasztok!

Azt hiszem, újabb hullám jön belőle.

Előzmény: Törölt nick (1263)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1289

a clamav hátránya, hogy heurisztika nincs benne (legalábbis én úgy tudom). Egyébként nem rossz az se...

Előzmény: Zsuzsika12 (1288)
Zsuzsika12 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 1288

Hiába csinálom meg ezt (meg mást is), minden marad a régiben. :-( Lehet valamit nem jól csinálok? Más megoldási javaslat?

Egyébként az Ubuntu Linux felhasználók mire esküdnek: Clamav/TK or Comodo? Esetleg más?

Előzmény: Törölt nick (1266)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.13 0 0 1287

http://windowsitpro.com/patch-tuesday/patch-tuesday-emc-recommends-not-installing-ms15-027

As part of the 14 security updates preying on Microsoft customers this month, there's been whispers of some problems. One problem, which I'm still waiting to hear the extent of before reporting fully, is in a reissued update for the SHA-2 weakness. Apparently, this update is causing systems to enter into a reboot loop. I've heard a few reports that say it's catastrophic, but the issue may be affecting only a small percentage with very specific configurations. If this is affecting you, let me know.

Előzmény: Törölt nick (1286)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.13 0 0 1286

pont most jött ki egy olyan Windows server update, ami után a gép folyamatos reboot-ba kezd.

szóval mint mondtam, nem csak a Panda követhet el hibát. és emiatt áttérni... akkor Windows servert se vesznek többet, és s jelenlegieket is lecserélik más oprendszerre?

Előzmény: mukunda (1285)
mukunda Creative Commons License 2015.03.13 0 0 1285

,,A probléma sokkal durvább, nem csak a saját fájlait blokkolta hanem elkezdte a rendszerhez szükséges dll-eket is karanténba vágni.
Ez oda vezetett, hogy ha valaki munkaideje végén vagy csak egyszerűen hibajavítási céllal leállította/ujraindította a gépét (és addig a panda kilőtte magát vagy nem frissített) akkor többé nem indult újra a rendszere.
Csökkentett módban sem, ahogy a javítási útmutatójuk írja.
Úgyhogy ez mégiscsak példa nélküli és brutális öngól.
Már maga az egy élmény mikor minden gép egyszerre crashel és míg kisakkozza az ember hogy a panda okozza ezt. Elég durva károkat és rengeteg + munkát okozott ezzel a panda, soha többé nem telepítek tőlük semmit."

Előzmény: Törölt nick (1284)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1284

volt már máskor is ilyen, nem csak a Panda antivírussal.

előfordul, de ekkora kockázata bármelyik Windows frissítésnek is van. a vírusok sokkal nagyobb kárt tudnak okozni.

Előzmény: mukunda (1283)
mukunda Creative Commons License 2015.03.12 0 0 1283

Vírusnak nézte magát a Panda antivírus

Szerdán problémák voltak a népszerű vírusirtóval, a Panda Securityvel. Az antivírus-programok átnézik a számítógép fájljait, és karanténba zárják őket, megtisztítják vagy törlik, ha valamilyen kártékony kódot találnak. A szoftverek folyamatosan frissülő adatbázisból működnek, hogy követni tudják a legújabb vírusokat.

A Panda Security adatbázisába véletlenül most olyan leírások kerültek, amik vírusként azonosították a saját termékeiket, így pár ártatlan fájl is karanténba került. Olvasónk jelzése alapján magyar érintettjei is voltak az incidensnek.

„Szerdán délután egy körül a Panda Securitynek sikerült egy olyan frissítést kiadnia ami lényegében elkezdi random letiltani a gépen található, nem mellesleg fontos programok futtatásához elengedhetetlen .dll-eket vagy épp .exe-ket. Nálunk kb 7-8 gép élte túl ezt a terrortámadást  50 gépből” – írta.

A cég gyorsan javította a hibát, de az automatikus frissítések miatt sokakat érintett. A javítást szintén automatikusan küldték a rendszerekre. 

kalpag Creative Commons License 2015.02.26 0 0 1282

koszi 

megnezem jobban ezt is !

egyebkent egy magyar oldalrol akartam levenni az Adblock+ t es onnan tamadott meg ez az agressziv kis fereg !

Előzmény: Törölt nick (1281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!