A Bz-s topikban valaki azt mondta, hogy már csak az Usgyik topikja hiányzik. Ezért most ezt a hiányt pótolom. De mivel ez egy viszonylag új járműtípus, ezért összevontam a 2-esen közlekedő, kedvelt Siemens Deisirokkal. Tehát: 6341-s és 6342-es barátok ide!
Júliusi Dusán15 órája0019194Biztos, hogy rendszeresen cserélik a Dezsők légkondijának szűrőit? Napokig köhögök utazás után, és úgy érzem, hogy nem csak a rám fújt hideg levegő miatt..
Hivatalosan lehet,hogy nem. Én vetettem fel akkoriban,hogy miért nem Usgyira cserélték a Dezsőket a villamosos pótlás helyett. A válasz pedig a tipusismeret hiánya volt.
Nem mindegy, hogy hol. Az útvonal eleje, "közepe" vagy végefelé. Az utóbbi két esetben nem biztos, hogy pozitív lesz az előztetés mérlege. Vegyél elő papírt ceruzát, vedd figyelembe a félreállás többlet időszükségletét, a vonali és állomási időközöket, és számolj. :-)
Nem felesleges... A füredig utazók elérik a buszokat, és ők nem késve érnek célba. Emellett nincs üzemanyag pazarlás, és legalább nem mondják azt, hogy vonattal soha többé. Nem mellesleg ezt a Füredig előre, és ott bevárást csak az utolsó vonatoknál kellene, mert szinte a nulla az átszállók száma.
befogadóképessége miatt valóban az lenne a célszerűbb, a menetrend viszont ugyanúgy nem működne, ameddig a forgalom ennyit töketlenkedik, ha valami megcsúszik, és nincs sem előztetés (esetleg utólagos bevárással Füreden), sem pedig a keresztek hatékonyabb átvariálása (a "minden marad a helyén, én nem variálok" c . irányítás. Tavaly az egyik szerelvényvonat lett félrerakva útközben, hogy a mindenhol megálló 19712 előre menjen, stb).
És ezt a Siemens-csodabiztber is elfogadta,visszaigazolta,tudomásul vette? Vagy majd megint vonatpótló villamosjárat lesz Fehérvárig,mint tavaly? Inább az ingákat kellene a Balatonhoz küldeni,a Csörikre még nem akadt ki a biztber...eddig.