Megnézném ti hogy szedtek össze szaros 5 ezer forintot úgy, hogy apád már meghalt 9 éve, anyád meg munkanélkülin van hónapok óta, mert kemózzák a rákja miatt .... elmondanám, hogy nekem szaros 5 ezer forint az 10 napi kajapénzem és azért, hogy legyen 5 ezer forintom inkább nem költöm el suliba kajára 10 napig.
De itt gondolom mindenki FF vázzal kezdett.
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom őket, megválaszoltátok a kérdésim, amiért ide jötte, további kellemes csevegést kívánok.
Sima raw konvertálás, biztos lehetne még finomítani rajta, bár a 17mm azért elég szélső érték... pláne ellenfényes fotónál. Azt a pénzt megéri amennyiért hozzá lehet jutni (nem 5000). Mondjuk az enyémen látszik hogy talán szétszedték, de a tesztképet elnézve nem hinném hogy kardinális gond lett volna vele.
Valamikor korábban szó volt ultranagylátószögről. Ha valakit érdekel, van egy tesztképem a Tamron SP 17mm-rel FF vázon (24 mpixel) 8-as rekeszen. https://mega.co.nz/#!EQd3DAIS!SUKs51ZCXWa5K5vzUq_Od09KbXQGvCKS0LlDr3x_Ztg
Nézzél körbe egy amerikai DSLR fotós oldalon, oszt akkor less ki a fejedből. Itt kaptál egy teljesen reális érvet, ott meg rögvest milliókkal dobálóznának a ló másik oldalán. Teljesen felesleges apróságon basztad fel magad és nem azért mert magyar vagy nem magyar, hanem ennyi, ez egyszerűen nem pénz ha fényképezésről beszélünk, egy műszaki érv, semmi több.
Kényszert nem én éreztem belekötni a másikba, úgyhogy én ezzel be is fejeztem. Remélem már mindenkinek leesett, hogy mire értettem: mostmár megint tudom, hogy Magyarországon vagyok ..
Hja, használt ferrarit akarsz venni? Haverodtól? És ő ajánlotta fel, hogy féláron adja? Akkor te gondolom ilyen esetben tiltakozol, hogy márpedig kifizeted a kétszeresét. Na jó, ennek a vitának is aztán rohadt sok értelme van ..
Én meg azt nem értem, hogy miért kellett azt benyögni, hogy ez a hobbi nem 5 ezerről szól. Nem mindenki teheti meg, hogy többet költsön egy objektívre. Főleg én, aki még diák és nem dolgozik.
Nekem sincs vele bajom, vedd meg azt kész, kár túlspirázni, itt az emberek nagyrészének már van ilyen obi, sok más obink is, ki drágán ki xarért hugyért vette őket. Volt hogy ingyen szereztem valamit, ezzel semmi gond, pénzből élünk.
A Magyarországozást viszont nem értem hogy jön ide...
Nekem nem mindig vannak ilyen ismerőseim. Kár érte. Igazából fizethetnének, hogy odaadjon egy ilyen vacak hulladék objektívet. Ez is csak Magyarországon fordulhat elő, hogy szóba sem állnak vele, rohadhon meg mind.
Ha az ismerősöd neked ajándékozza az objektívet, sőt, objektívsapka helyett rábiggyeszt egy Nikon F6-os vázat, és mellé egy bazi nagy Karbon állványt Gitzoéktól, azzal sincs semmi baj.
Ettől függetlenül nem ez a jellemző, még itt Magyarországon sem. Az ötezer forintos egyedi árból nem lehet általánosítani.
Most ha egy 10 ezer értékű objektívet ismerőstől megvehetek 5 ezerért, miért ne tehetném? Szerintem ezzel a lehetőséggel mindenki élne, még az is, akinek nem úgy van pénze, mint nekem.