adott egy kerticsap, feljön a cső a földből, rajta öntöző mérő, t elág két golyóscsap
az egyiken jön a víz rendes nyomással. ez ok, a mésik golyóscsap végén kpe cső, kb 25 méter kicsit emelkedik az udvar. a másik végén mégegy golyóscsap. ezen az ágon viszont nagyon kicsi a nyomás.
tavaly építettem ki ilyntájt. a kpe csős ágon is volt rendes nyomás év vége felé tavaly csökkent.
most megnyitottam a tél elzárást követően de alig van vizhozam
ha a kpe cső legeslegvégén elzárom a csapot lent nyitva van tehát nyomás alatt van, ha a földben vmik idom engedne látnám az órán hogy pörög, jól gondolom?
"Lakáscél megvalósulásának kifizetést követő igazolására benyújtandó dokumentumok: A kifizetést követő 18 hónapon belül az állami támogatásra jogosult vagy annak közeli hozzátartozója(i) nevére (akinek a nevére kérte a kifizetést), a finanszírozott ingatlan címére szóló és a felhasznált anyagokat, szolgáltatásokat tartalmazó eredeti számlák, szükség esetén vállalkozási, kivitelezési szerződés."
Fundamentánál biztosan az a helyzet, amit írtam. Pedig a hitel szerződésben nem csak a kölcsön felhasználásának helye, hanem az akkori lakcímem is fel volt tüntetve.
A másik, amivel majdnem megszívtam, az az volt, hogy csak azokat a számlákat fogadták el, amelyek keltezése a hitel folyósítása utáni volt.
pedig a számlán a címnek köze nincs ahhoz hogy hova viszed. a számlán a vevő személyazonossága kell szerepeljen. és történelmileg úgy alakult, hogy nem születési adatok plusz anyjaneve, hanem lakcím.
akkor ha én cég vagyok, és anyagot veszek, akkor a megrendelő címét kell beírassam a számlára, nem a székhelyemet? ugye baromság?
Ha lakáskasszád van, akkor a számlán az építkezés címe kell szerepeljen! Én is beleestem abba a csapdába, hogy a számlákhoz a lakcímemet adtam meg, aztán egy külön kérvényt kellett benyújtani a Fundamenta felé. Ha a lakcímed adod meg, akkor úgy tekinthetnek rá - még ha abszurd is -, hogy a beépítendő anyagokat azon a helyen használod fel, nem pedig az építendő ingatlanon.
Az építkezéshez szerintetek a számlákat hova kell kérnem?
A jelenlegi lakcímem értelem szerűen különbözik attól a címtől ahol az építkezés zajlik.
Ha a lakcímemre kérem a számlákat, akkor hogyan tudom igazolni NAV és egyéb szervek (pl. banki hitelhez, lakáskasszához) hogy az építkezésre használtam az összeget?
Ha az építkezés helyére kérem, akkor pedig nem lesz gond azzal, hogy nem oda vagyok bejelentve?
Még egy kérdés, bocs! Esetleg tölgy szalagparketta oldószeres lakkal? Azzal el lehetne kerülni a laminált padló nyűgjét (úúúútálom, hogy sztatikusan feltöltődik, és egy nap után krosszoznak rajta a pormacskák), de elég kemény, hogy tűrjön egy-egy kiömlött kávét, kifröccsent kaját.
Egyik idős rokon vett egy lakást. Földszinti (alatta pince) és a konyha kb. 10 centivel lejjebb van, mint a lakás többi része, ráadásul a hőszigetelés hiánya miatt nem is jó rajta járni. Feltölteném, ha lenne rá valami nem horror módszer. (Mellékesen meg kell emelni a radiátorokat, hogy legyen alattuk hely a levegőáramláshoz, esetleg a mosogató lefolyóját is újra kell gondolni, de ez még belefér.) A kérdés: ha tíz centit szeretnék emelni, mit javasoltok? Alulra egy párazáró fólia, arra lépésálló hőszigetelés, majd úsztatva egy klikkes laminált jó lehet? Vagy hőszigetelés, párnafa, OSB, és arra ragasztani? Vagy ezek kombinációja? Kb. 2x6 méteres, egykori verandáról van szó. (Intenzív konyha használatra nem kell számítani, idős a rokon.)
Áááá a szokásos elbsszuk a kivitelezést, mert megbízunk a ,,mesterben'' :D
XPS-t tervezünk letenni, nagyon nem akarom túlbonyolítani. Elvileg körbe a szélére kéne valami rugalmas anyag, hangszigetelésnek talán. Keress rá ebben a témában a padló hőszigetelésére, van sok szép képes hozzászólás meg leírás.
Nemrég lett nálunk lebetonozva a szoba csak most a szönyeg helyett akarok parkettát, igy nem szeretném a betont feltörni, de 1-2cm igy is belefér még a küszöb vonaláig ,csak az a kérdés, hogy mit és hogyan tegyek, hogy az megállja a helyét és ne legyen vele gond egy jópár évig.
Fel kell törni a betont, és lesz hely a szigetelésnek.
Mi ezt nem szeretnénk, így kap egy réteg bitumenes vízszigetelést - kátrányba tették a parkettát annó -, majd, mivel 4-5 centis volt a parketta, meg a szomszédos helyiség padlója is emelkedett egy kicsit - gondolom a régi járólapra tette az előző tulaj az újat -, így befér vagy 4-5 centi lépésálló szigetelés a bitumenes göngyöleg fölé. Erre tervezzük letenni a parkettát, majd meglátjuk hogy alakul, elvileg jónak kell lenne. Nem sok, de többre nincs hely, jobb mint a semmi.
Tudna nekem valaki tanácsot ajánlani ahhoz, hogy padlószönyeg helyett parkettát , hogy érdemes lerakni, hogy alulról szigetelve is legyen , tehát ne legyen hideg érzet a lábnak,de mégse mozogjon alatta.
Sima beton alja van a szobának
Az ilyen lépésálló hungarocell megfelelő lenne alá, vagy az azért tomödig anynit , hogy a parketta mozogni tudjon ?
A szegélyléc kábelcsatornásnak kéne lennie amögé is lehet valami szigetelést tenni, hogy hangyák és kisebb bogarak ne találjanak utat maguknak?
Vagy mi a menete és esetleg ha pontos tipust márkát is tudnátok ajánlani hozzá azt is megköszönném.