Gondolkodunk egy KIA Cee'd Sporty Wagon vásárlásán is, viszont fontos lenne, hogy 3 gyerekülés (ebből 2 ISOFIX-szel) elférjen egymás mellett a 2. sorban. Eddig a neten nem sokat találtam ilyen jellegű "problémáról" :D Megoldható? Előre is köszönöm a segítséget!
Az az érdekes hogy napi használat során nincs semmi hangja,csak 2-3-napi állás után.Lehet hogy az alapjáraton jelentkező csikorgó hang az új görgővel megszűnt de 1500-as fordulat felett az a turbóra hasonlító fütyülés nem.
Idővel megszűnik mint ahogy hallani Kb.20-mpercig csinálja. De érdekes hogy mióta melegebb az idő,csak emelt fordulaton produlálja és azt is rövid ideig.A szervízben gariban cseréltek 1 laposszíj vezető görgőt,ami több napos állás után nem simán hanem kissé szorosan forgott/lehet hogy a porvédő gumi tapadt le, de kézzel való átforgatás után az is rendesen ellenállás nélkül működött/ Én a turbónyomás szabályzó szelepre gondolok,hátha az rezeg-zúg, nem hiába van valami gumibak félén felfogatva a blokk-ra hogy ne adja át a rezonanciát.
Sziasztok! Egy Kia venga 1.6-Crdi/115/ tulajdonosa vagyok,egy éve vettem null Km.-el az autót. Már az elejétől furcsa hangja van a motornak,2-3 nap állás után,induláskor 1500-as fordulat felett búgó hangot ad,ami szép lassan megszűnik pár percen belül.De télen mikor hidegebb van a garázsban is,már alapjáraton is igen hangos.Mindez 15-20 másodperc intenzív nyikorgós hangot jelent,aztán minden elcsendesül,és tökéletesen csendes mint egy Crdi szokott.Fel vettem a hangot,de nem tudom ide csatolni,csak e-mail-hez tudnám.Örülnék ha valaki tudna ebben segíteni,lehet hogy típus hiba.Ugyanis a neten olvastam 1 cikket amiben teszteltek egy ceed-et ugyan ilyen motorral,és 1500-as fordulat felett pontosan ezt a búgó hangot jegyezte meg az illető. A napokban egy szerelő barátom is meghallgatta,és szerinte a turbónyomás szabályzó mágnesszeleptől jön a hang / ami a vákum erősségét szabályozza/ ez a szelep a netről van,de majdnem ugyan ez a kocsié is.
Ha valaki találkozott már ilyen tünetekkel,légyszi írja meg. Köszönöm!
A magyar menü hiánya jellemzőnek mondható olyan termékek esetében, amihez valamilyen szinten közünk van. Vagy10 éve, amikor a Nokia mobil még ért valamit, a komáromi gyár látta el Európát. Nekem akkor előfizetőként Bécsben csak olyat tudtak adni, amiben volt vagy 30 nyelv, de magyar nem. De abba legalább itthon szoftver frissítéssel bele tudták tenni a magyart is.
Én is sajnálattal vettem tudomásul, hogy a választható 10 nyelv között sajnos nincs benne a Magyar. Kérdésemre közölték, még csak nem is magyarosítható pedig a szomszédban készül, Magyar mérnök keze munkáját dícséri! Fehívtam olyan kereskedést, ahol magyar menűvel hirdetik a navigációt, de az nem gyári. Persze azért jól használható így is.
Szia Zsolt, nekem is ez a gondom.A jovő héten hozom elaz autót és senkitől nem kapok választ a Navigáció magyarítására. Kérlek, ha megtudsz valami add át nekem is. Üdv, Lajos
Egy olyan kérdésem lenne nem rég vettem egy Ceed 2008 SW kintről hozzot gk-it.A CD része MP3 hallgatásánál nem mindig szól van mikor 7-8 szám is lemegy hiba nélkül de van mikor elkezdi és 12-15 mp után még áll és kezdi a másikat vagy ki irja hogy ERROR.Az audio cd azt lejátsza hiba nélkül.Amugy a kocsi jó egy baj van még sok helyen rozsdásak a csavarok még a utastérben is . Miért?,
Én ugyanezt a hangot bemelegedett motor esetén is hallom de lehet, hogy ez normális. Nem hangos, először énis távolból közeledőre mentőre gondoltam... :)
A turbó felől nekem is fent áll hidegen a sípolás. Pedig nem pörgetem, de már 1200 után olyan hangja van mint ha egy mentő közeledne.Nem egyszer belepisligok a tükörbe... Viszont a hidegen dadogásra eddig nem tudtak mit mondani, hibakód nincs.
Na erre kiváncsi leszek, nálam ugyanez a jelenség van. Az autó 6 éves és 62E km van benne. Egy hónapja van nálam, azelőtt a szüleim használták és sokszor csak hónapokig állt. Elképzelhető vmiféle porlasztócsúcs elkormolódás?
Más: az teljesen normális, hogy a turbó sípolását (mint egy távoli mentőautó sziréna) halkan lehet hallani?
Én épp a napokban találkoztam avval a jelenséggel ami veled is történt. Sikerült-e megoldanod, és ha igen mi volt a gond? Az izzítógyertyákat megnézettem, és nem azokkal van a gond.
Kedves fórumozók, egy rádiós kérdéssel fordulok hozzátok. 2007-es, fapados Ceed rádióját szeretném utólagosan USB-vel ellátni. Nincs szívem az eredetit kicserélni egy boltival, valahogy a korosztályomnak már nem igazán találják el az ízlését ezek az UFO-fejegységek. Plusz ugye DIN-keret, ISO-csatlakozó, tud az drága lenni, de legalább nem is szép, és feltörik érte a kocsit...
Amennyire utánajártam a témának, kell egy olyan panel a kardánboxba, amiben benne van a szivargyújtó melletti USB és AUX aljzat. Kell továbbá egy interfész, amibe (ha jól tudom) megy az USB aljzattól egy pár kábel, és ahonnan tovább mennek kábelek a rádió hátához. Ezekre az egységekre van egy bontós forrásom.
A problémám ott kezdődik, hogy a rádió hátán levő csatlakozókat is upgrade-elnem kéne, hiszen nekem most se a kék csatlakozóban, se az AUX dugaljban nincs semmim, mert az alap MP3 képes Ceed rádiónál ezekhez nem fut semmi. Tippem szerint a kábelkorbács részeként ezer másik dróttal összegöngyölve fut a rádió hátuljából a kék csatlakozótól és az AUX-tól is jó pár drót lefele a kardánhoz. Ámde: ezek közül melyik megy közvetlen az USB porthoz, és melyikek megy a sebváltószoknya alatt leledző interfészbe?
Merjem megvenni az AUX/USB dugaljházat és az interfészt, abban a reményben hogy majd rájövök, mert egyértelmű, vagy pedig ragaszkodjak minden huzalhoz a kék csatlakozóig és az AUX dugóig a rádió hátulján? Eléggé reménytelennek gondolom, hogy egy bontó a kedvemért kifésüli egy kábelkorbács összes szálát, hogy abból a nekem szükséges kék, és AUX dugókig futó minden drótot együtt adjon a többivel. Inkább tartom realitásnak, hogy legfeljebb elcsipkedi a kábeleket, és ha szerencsém van, a színek „kiadják”.
Ha valakinek van ötlete, fotója, vagy szopott már ilyennel, szívesen veszem a tippeket. Esetleg ha valami extra szívásra nem gondoltam (mondjuk komputerben kell valamit intézni?), akkor szóljatok lécci.
Üdv Mindenkinek.Szeretnék venni egy KIA SPORTAGE 2.0 16V 1996 évjárat 142000 km rell.Mit kell megnézni rajta,mi a gyakori hibái.Mi a véleményetek erről az autóról.
Ezt írták róla :
Tetőablak, 2 gyári kulcs, jó állapotú téli gumik, vadrács. Rendszeresen karbantartott, első hajtás teljesen felújítva. Műszaki 2016 októberig. Ideális vadászautó. 600.000 ft az ára.
nekem is 2008-as dizel cee-dem van hasonlo futasteljesitmennyel, ket hete voltam vele kotelezo szervizen
kettostomegu es reszecskeszuro nincs benne ugyhogy nem is lesz vele baj
aszonta a mester, ilyen koru autoknal eloszor a kuplung szokott beszarni, es ritkan elofordul mar turbo hiba is
a kuplung hibanak az elozmenye az hogy nehezze valik a kuplung kinyomasa (vasarlaskor ezt nezd meg hogy konnyen be tudod-e nyomni)
a turbo hiba az meg ritka, egyszercsak bekovetkezik, rendesen kell cserelni az olajat, es hidegen nem meghajtani, ennel tobbet nem nagyon lehet ellene tenni, vasarlaskor nezd meg a szervizkonyvet, het eves auto meg garis, vegig kell legyen szervizelve markaszervizben
Esetleg ezeknek a modelleknek van valami kiugro hibaja vagy olyan hibaja aminek a szervizelese horribilis osszeg? Vagy esetleg tudtok olyan tipust mondani amivel elegedettek vagytok nagyon? Mi hosszu tavon hasznalnank nem varosi autonak, mert Ausztriaban dolgozunk.
0km óta a mi tulajdonunkban van, jelenleg 134ezer km van benne, 2008. júniusi vásárlás.
Április 3án érkezünk vele Magyarországra, onnantól eladó. Ez még kb. 1300-1500 km pluszt jelent a végére.
Adatok: 1.6-os, benzines, 122 lóerős. Onnantól, hogy kihoztuk Bp-ről, a fogyasztása 7.2-7.4 körül mozog, ebben van Zürich, autópálya, utazás Magyarországra és vissza.
Sérülései: a jobb hátulján oszlopnak tolatás miatt márkaszervizben történt egy javítás, sárvédőelem lett javítva. Az első lökhárítón egy alacsony sebességű ráfutás miatt sérülés van, ezt nem javíttattuk meg, vonóhorog beütötte a műanyagot.
Piston Grey színű, EX felszereltség, elektromos csomaggal. Riasztó, tolatóradar, és minden elektromos berendezés működik.
Februárban volt éves szervizen, Magyarországon
Mindig márkaszervizben volt, kezdetekben Lurdy, majd áttértünk Duna-Autóhoz az utolsó 3nál.
Két kulcs megvan, törzskönyv, hitelmentes autó.
Üléshuzat volt rajta, úgyhogy a gyári kárpit jó állapotú.