Nem a kazánt nem ajánlotta szerelő azt én vásároltam, több ismerősnek is ez a márka van ezért esett erre a választásom és ez volt a Saunier Duval márkánál a legolcsóbb zárt égésterű. Ez bár jobban paszolt volna nekem : http://www.saunierduval.hu/fogyasztok/termekek/renova-mini-706.hu_hu.html
De ez drágább + ez is plusz pénz lett volna hozzá
Használatimelegvíz-ellátás
a kazánokkal azonos formai megjelenésű, indirekt fűtésű tárolóval (SD 60B) alá vagy mellé telepítve
a kazán alá telepíthető, indirekt fűtésű hengeres tárolóval (SD 100 SCA)
Hát ja ezt én is utólag látom, már a kazán megvan úgyhogy ezt kell felszerelni. Meg ugye kombi kazánra kellett hogy essen a választás, a meleg vízkészítés miatt, Azért meg kell ez a teljesítmény nem ?
Pár tízezerrel nagyobb lenne a radiátor költséged.
De megéri !
Anno nálam egy kb. 700 eft -os munkánál estem bele ugyan ebbe a csapdába. Külön felhívtam a szerelő figyelmét, hogy ne takarékoskodjon a radiátor felülettel. Hát amint nézem kb. 30 % -kal kevesebb felületet rakott be. Gondolta nem jövök rá. Megtakarított volna kb. 30 eft -ot.
Még egy infó ami eszembe jutott régebbről, volt hogy a szoba falba méhek költöztek ugyanis rés van a két fal közt ,és egy szabadon hagyott fúrt lyukon költöztek jó pár éve méhek be, Annyit tettünk hogy beragasztottuk a lyukat,valószínű így elpusztultak a méhek,ugyanis kijönni nem tudtak. Az is eszembe jutott mikor kötötték be a műholdas tévét a falon keresztül bevezetett kábellel is játszani kellett hogy ne a résbe menjen hanem át a falon.
Na valószínűleg így állunk: ami most konyha gondolom azért csak 25-ös mert előszobának készült. A fürdő meg 29 vagy 27 x 14-es téglából kétsorral. Illetve a kisebbik szobánál ami először volt a konyha a hátsó rész ahol kékkel jelöltem spejz volt ezért ott vékonyabb a fal.
Korábban, jó régen még úgy 120 -130 éve a normál tégla 27 x 14 x 7 cm volt aztán a 30 -as évektől kezdve gyártották az új, kisméretű téglát ennek mérete 25 x 12 x 6,5 cm- a kettőt jó harminc évig párhuzamosan is gyártották. Gyakorlatilag az 50 -es évektől már csak az új tégla méret van. Így lett a régi a nagyméretű tégla.
Milyen falak rakhatók ezekből :
futó sor : nagy méretűből 14 + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 17 cm,
: kisméretűből 12 + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 15 cm
válaszfalnak, ólnak meg sufninak.
Kereszt v. futósor nagyméretűből : 27 + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 30 cm,
Kereszt v. futósor kisméretűből : 25 + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 28 cm,
alárendelt külső falakhoz - régen úgy gondolták konyhához fürdőszobához ( jó a fenét), és a cseléd lakásokhoz,
egy futó és egy kötősor nagy méretűből 14 cm + belső fuga 1 cm + 27 cm + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 45 cm ,
egy futó és egy kötősor kis méretűből 12 cm + belső fuga 1 cm + 25 cm + kívül - belül 1,5 cm vakolat = 41 cm , ez a vakolat nélkül emlegetett klasszikus 38 -as fal. Régen általános volt a lakóépületeknél, de már vagy 25 éve hőtechnikailag nem felel meg.
Aztán az ügyes kőmíves még élére állított téglából is rakott belső válaszfalat. 6,5 cm + vakolat. És még sok egyéb variáció.
Mindegyik variáció van nálam, sőt egy lakást sokat nézegettem vétel előtt, mégis a konyha fal csak 30 cm -es , nem vettem észre.