Keresés

Részletes keresés

hörpölin Creative Commons License 2015.03.24 0 0 48491

"Szóval ezt a kérdést kicsit szerintem túltolják..."

Jellegzetesen a füstszűrős sapka esete. Ha laza az ellenőrzés, akkor joggal mondhatják, hogy szigorítsák meg, mert így könnyen csalni lehet, ha pedig bekeményítenek, akkor meg nehogymá' brutálszigorú legyen az ellenőrzés, hát milyen dolog ez? Így se jó, meg úgy se jó.

Alapvetően kimondhatjuk, hogy pusztán az igazolófüzet alapján képtelenség kiszúrni az autós teljesítőket, a mások által bélyegzett füzeteket benyújtókat, meg a másképpen csalókat sem. Márpedig az ellenőrzéskor csakis azt nézik át és bírálják el. Ahogy most donjuan1984 is leírta, meg mi is már számtalanszor megbeszéltük, a jelvény értékét a túrázva megtett kilométerek és az élmények adják.

Vajon milyen értéket képviselhetne az OKT jelvény annak a szemében, aki autóval járná végig a távot? Szerintem kevesebbet, mint az autó által a pecsételőhelyek végigjárása közben elpöfögött benzin (gázolaj) ára, tehát emiatt úgy gondolom, nem is igen akad ilyen "teljesítő".

Előzmény: jzp2107 (48489)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.03.24 -1 0 48490

Arról nem beszélve, hogy sok autós "teljesítésről" is hallani..bár azokat sosem fogom megérteni.a jelvény inkább eszmei értékkel bír. Az igazi értéket a megtett kilométerek adják. Másik rejtély amikor ellopják a pecsétet..azzal mégis mit csinál, otthon nyomdázik a gyerekkel? :S

Előzmény: jzp2107 (48489)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.24 0 1 48489

És mi van akkor, ha két füzettel sétál az ember, kettőbe pecsétel (=csal) de az egyikbe egy héttel korábbi időpontot ír? Akkor átmegy a brutálszigor ellenőrzésen..

Senki nem olyan béna, hogy ha csalni akar akkor beírja mindkét füzetbe ugyanazt a dátumot

Szóval ezt a kérdést kicsit szerintem túltolják

Én is kaptam "fejmosást", mikor a fiammal csináltuk a Gerecsét, úgy szakaszoltuk (országútnál) hogy asszonypajtás értünk tudjon jönni kocsival. Legközelebb meg ugyanoda kivitt és folytattuk

Ezt fotóval igazoltuk, és belelógott az autó. Na itt jött a fejmosás, hogy legközelebb gépjármű nélkül fotózkodjunk

Ezt azóta sem értem, hát ha csalni akarok akkor magammal viszem a fiam füzetét, telepecsételem és olyan dátumot írok alá amit nem szégyellek

Szóval kicsit nagyobb bizalom nem ártana szerintem a teljesítők felé.. pont azokat szívatják ezzel akik tényleges teljesítők.

A csalók jól felkészülnek :-)

Előzmény: hörpölin (48485)
asciimo Creative Commons License 2015.03.24 0 0 48488

Igen, egy naptari nap alatt. Söt rövidebb idö alatt. kb. 17 ora alatt.

Előzmény: hörpölin (48487)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.24 0 0 48487

Hogy is volt az? Egy nap alatt fejezte be az OKT-t, RP-DDK-t és az AK-t is?

Előzmény: asciimo (48486)
asciimo Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48486

utolso elötti mondatodnal mar mondtam magamban "Visztula!!" :)

En örülök hogy ott lehettem akkor

Előzmény: hörpölin (48485)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48485

"Vencel szerint még így is necces, újra be kell nyújtanom ezt a füzetet is, hogy meggyőződhessenek arról, hogy nincs átfedés."

Ezt nem értem! Mi van akkor, ha aznapra datálva találnak két szakaszt is a két füzetben? Hiszen végig lehet menni két pecsételőpont között az egyik irányba, aztán visszafordulva még aznap a másik irányba is. Egyik irányban az egyik füzetbe lehet pecsételni, visszafelé pedig a másikba!

Mondjuk, az necces lenne, ha az egyik füzetben találnának egy Írott-kő - Hét-forrás szakaszt, a másikban pedig egy Makkoshotyka - Cirkálótanya szakaszt ugyanarra a napra datálva, de még ez is megmagyarázható lenne. Visztula bármikor képes volt ilyesmire... :-D

Előzmény: Güsziológus (48483)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48484

Neked is köszönöm.

Megpróbálom kigyűjteni, melyiket hol fejeztem be.

Nincs két azonos, az tuti.

Az elsőt azt tudom, Visegrád (Nagymaros), de a többi...

Előzmény: Jesper Olsen (48479)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48483

Köszönöm.

Ez nem jutott eszembe.

Vencel szerint még így is necces, újra be kell nyújtanom ezt a füzetet is, hogy meggyőződhessenek arról, hogy nincs átfedés.

Szerencsére az előzőben csak 2012-es és 2013-as dátum van, ebben meg csak 2014-es.

A folytatás, ha lesz, TUTI 2015-ös lesz.

Előzmény: hörpölin (48482)
hörpölin Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48482

Gratulálok a 6. Országos Kéktúra teljesítésedhez!

Csak egy kérdés: ha már úgyis vártál három hónapot, és ilyen kevés hiányzik a következő teljesítéshez, akkor nem lett volna egyszerűbb együtt leadni a 6. és 7. füzetet? Már csak azért is, mert két egymást követő sorszámú OKT jelvény nemigen van egy "gazda" kezében! :-)

Előzmény: Güsziológus (48477)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48481

Látom, nem olvastad a Güszi összest! Ejnye-bejnye... :-)

Előzmény: Törölt nick (48480)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48480

Egészen biztosan én vagyok a hülye hogy ezt nem értem...

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48479

Gratulálok!

Pápai vándor Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48478

Amikor a Szentgyörgy-hegyen kéktúráztam én is Szásziékhoz mentem be és nem bántam meg , csak nehéz volt elindulni :)

Előzmény: Pulmy (48440)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48477

5407 (6.)

Két hónapig "aszaltam" a füzet leadását, de márciusban elkezdődött a "procedúra", és már vége is van.

2014. január 22.

Ekkor indítottam egy Kőszeg - Tömörd "próba" túrával.

Egész jól belejöttem:-)

Az év végén (2014. december 13-án), a 75. túranapon, felsétáltunk Mátraházáról Kékestetőre, majd busszal vissza, itt fejeztem be a 6. "sorozatot", mely a 7., de ez már egy másik történet.

A 6. "sorozatot" 2013 decemberében, "félbehagytam", hisz a Kékestető - Domoszlói kapu a Cserepes-kő - Bánkút és a Kisinóci th. - Nógrád szakaszok végigjárásának nem volt realitása.

Most sincs sok, de ha hosszabbak lesznek a napok, és meg tudok szállni Bánkúton, akkor folytatom a 6. "sorozatot", hogy legyen 7. teljesítés is.

Hát, így történt.

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48476

Akkor figyelmetlenül olvastalak, bocs. :-)

Előzmény: jzp2107 (48475)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48475

én úgy értettem, hogy az csak a témautaknál lesz, egy "rendes" zöld jelzésnél nem

Előzmény: Jesper Olsen (48473)
Güsziológus Creative Commons License 2015.03.23 -2 0 48474

Azt hiszem, az a ZÖLD megszűnik.

Én még jártam a Kinizsi-út mozgalom keretében Zánka és Nagyvázsony között az útvonalon, de nemrég azt olvastam, hogy már csak emléktúrát rendeznek az egykori, a térképeken is nevesített útvonalon.

A Zánka és Szentantalfa közötti szakasz a problémás, onnan még kéne lenni jelzésnek.

Lehet persze, hogy új koncepció van, és a fonódó jelzések esetén csak az elején és a végén lesz festve, ezt nem tudom.

Előzmény: Jesper Olsen (48473)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48473

Lehet, hogy itt lesz a mostanában (itt a fórumon is) sokat emlegetett fonódás?

Előzmény: Random- (48472)
Random- Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48472

Tényleg fontos infó!

A Csicsói erdészház és Balatonhenye között van szakasz ahol szerintem sok fát kivágtak, jelzést nem nagyon láttunk (aszfaltos rész)

Kérdés:

láttuk, hogy szépen felújították a kék jelzést, de pl a Csicsói erdészház és Nagyvázsony lözöttik kék és zöld közös szakaszon miért csak a kéket festették újra? Ha már egyszer veszem a fáradtságot nem lett volna értelme a zöldet is?

AttHunter Creative Commons License 2015.03.23 0 1 48471

Bocs, a képek lemaradtak:

AttHunter Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48470

Vasárnap Balatonfüred és Balatonalmádi között én is láttam egy két érdekes kéket:

Random- Creative Commons License 2015.03.23 0 0 48469

Egy ilyen mozdonyt láttunk pénteken a Tapolcai állomáson, csak nem tudtam lefotózni, mert folyton mozgásban volt. :-)

Már világos hová készültek azok a zúzottkővel megrakott vagonok.

Csodás hétvégénk volt és bánom, hogy nem olvastam vissza, mert a borkóstolást így kihagytuk. bár olykor annyit időztünk bizonyos helyeken, hogy végül sietni kellett. Egyébként kihasználták a szép időt a szőlőben is, mert mindenhol dolgoztak. A szentbékkállai szálláson is mondták, hogy másfél órával korábban szóljunk oda érkezést megelőzően, mert kinn lesznek a szőlőben.

A bővebb beszámolóinkat képekkel itt találjátok: fb.com/MenniKek

Előzmény: Pulmy (48463)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48468

maradtam de váltottam :-)

Hanwag ez is, de nem Yukon hanem Tatra (made in Croatia)

Pedig úgy mentem be a Tengerszembe, hogy bakancsot nekem izibe de ne Hanwagot, aztán felpróbáltam Maunától Meindlig mindent, végül a srác rábeszélt hogy épp csak bújjak bele egy Tátrába, ez lett a vesztem. Én nem tudom hogy csinálják, de a különbséget zongorázni lehet

És hazudnék, ha letagadnám hogy a 20% engedmény se hagyott hidegen :-)

Másnap még megnéztem a Visztula által ajánlott Aku Tribute-ot, jó kis bakancs az is, de az ottani eladót megkérdezve ő is inkább úgy vélte, hogy az Aku középhegységi bakancs. Én meg újabban idehaza már inkább túracipőben járkálok, a drága bakancsot a Tátrába, Dachsteinbe, Retyezátra tartogatom.

Azért legközelebb (remélem nem 5 év múlva, hanem később) lehet hogy kipróbálom a Meindl Borneót. A Tatra-ig az volt a befutó (mondjuk csak egy tízessel olcsóbb)

Előzmény: Tavaszi Széll (48465)
jzp2107 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48467

Tegnap mi is nagyjából errefelé jártunk Kisinassal

Érsekvadkert Szentlőrincpusztánál* hagytuk az ótót, a 10:10-es Romhány-Kétbodony-Szente busszal mentünk Kétbodonyig. (ez egyébként az a "dobókockás" busz volt, amivel már kétszer is utaztunk Romhányból/ba OKT kapcsán)

*: Szentlőrincpuszta egy olyan külterületi megálló, hogy legutóbb mikor itt akartam leszállni, a busz meg sem állt, pedig jeleztem, úgy kellett előreszaladnom hogy tán rossza a jelző? Akkor azzal védekezett a pilóta, hogy "itt nem szoktak leszállni". Ráadásul Vácon a pénztárban hiába mondtam hogy Érsekvadkert Szentlőrincpusztáig kérem, Érsekvadkert központig adott jegyet a hölgy. Akkor az én utam se kerül bele a gépezetbe, simán megszüntethetik ezt a megállót mert ugye nem szoknak itt leszállni. Pedig a Balassagyarmat-Keszeg közti sárgához ideális kiszálló/beszálló

Ezért is örültem, hogy most itt szálltunk fel, ráadásul ketten, most megdobjuk az egész éves statisztikát - gondoltam. Hát nem, utólag észleltem, hogy dejtári elágtól adott a sofőr. Beű

Szóval f11-kor Kétbodonyban leszálltunk, innen némi aszfalt, aztán némi szántóföld melletti haladás, aztán némi dzsindzsa, de olyan, hogy még a metszőollóm is beletört :-)

Aztán egy picit butuska vonalvezetéssel kereszteztük a Kétbodony-Kisecset-Szátok zöld sáv/körút/zöldút (ki mit lát bele) jelzést amit egy hónapja gyalogoltunk le, akkor még hó volt

Most viszont király napsütés! A tavasz első napja

Ennek örömére ki is ültünk egy szép napos rét oldalába ozsonnázni, Kisinas talán itt szedte össze azt a kullancsot amit 5 perce szedtem ki belőle (volt már Lyme fertőzése kullancs miatt, úgyhogy most zizi van)

Persze erről még ott mit sem tudtunk, úgyhogy tömtük a fejünket, élveztük a napsütést, én élveztem hogy levehettem az új bakancsomat ami kicsit azért meggyötörte a sarkamat

Továbbindulva felmásztunk a gerincre amin a Palóc piros is halad (ez két hete volt a program, ennek a jelzésnek a másik vége Buják amiről meg Güszi írt ma), ez a felfelé is egy kicsit dzsindzsás volt, tkp ezért a szakaszért hoztam az ollót de az most ott pihent a zsák mélyén fekvőgipszben (azóta itthon sikerült megreparálni)

Elhagyva a pirost érintettük a gyurgyalag telepet, majd egy farm melletti csatatéren átbotladozva (az új(?) tulaj mindenfelé kerítést épít, utat szánt be, szóval belakja a terepet :-) felértünk a Lipinyére. Innen egy olyan gerincút visz Csesztve irányába, hogy megnyaltam az összes ujjam! Balra tölgyes, jobbra zöldellő vetés, barnálló szántás, dimbek-dombok-ívek, hátul a díszleten Szandavár, Tepke-gerinc és a többiek, nekem olyan érzés volt mintha egy terepasztalon gyalogoló ólomkatona lennék (és ez most jó vagy rossz? kérdezitek. jó :-)

Az örömbe hamar üröm vegyült, nem sokkal azután hogy Kisinas feltette a "kíváncsi vagyok lesz-e most valami meglepetés?" kérdését. A Kelly hősei óta tudjuk, hogy a negatív kisugárzás mindent tönkre tud tenni, meglepetésre egy olyan félbehagyott tarvágós oldalba értünk közvetlen Csesztve előtt, hogy az elkövetők azóta is csuklanak, mert nem kíméltem a felmenőiket :-) Tudom, igazságtalan voltam hiszen épp csak abbahagyták a munkát hétvége tiszteletére és holnap visszamennek és mindent eltakarítanak és helyreállítanak, legfőképp az ország egyik turista ütőerének számító sárga jelzést, tudom én. De olyan jólesett :-)

Ha csinálnám a cserháti kúriák mozgalmat, akkor egy érintőpontot letudhattam volna Csesztvén, vagy a cserhát forrásai mozgalomhoz is felírhattam volna egy kódot ha már nem írtam volna fel legutóbb mikor erre bringáztam, így jobbhíján a Kis-patak sörözőt jelöltem meg mint érintőpontot. Érdeklődésemre, miszerint vóna-e valami csökkentett alkoholtartalmú sör, gyümölcsös vagy mittomén, a kocsmáros egy alkoholmentes citromos gössert ajánlott, amiben viszont keveselltem az alkoholt (utálom az alkoholmentes sört) úgyhogy maradt a lájt kóla.

A közeli buszmegállóban faltunk fel minden ehetőt a hátizsákból, pedig párszáz méterre egy tök pöpec függőhidas "földváras" pihenőhely van, tűzrakohellyel, padokkal, dehát erről eddig nem tudtunk.

Ismét aszfalt, aztán frissen földgyalúzott út, a kilátó amit a korábban megénekelt gerincről láttunk az nem esett utunkba, csak egy szép tölgy mögé bukó Nap, meg a sárga másik kevéssé logikus vonalvezetésű kurflija, majd onnan öt percre az autó.

Szép volt, bár kicsit elfáradtunk ezen a csöppke 20 km-en. Kijöttünk a gyakorlatból, na, kár ezt szépíteni :-)

A jelzés épp felújítás alatt van, Kétbodony belterületen kiváló, onnan "kissé" foghíjas, a zöld keresztezésénél megint jó, de csak ott, onnan megint imitt-amott van a Palóc pirosos gerincig, onnan már azért követhető.

Előzmény: hörpölin (48459)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48466

:-))

Kénytelen vagyok ismét Máraitól segítséget kérni. Rögtön kettőt.

"Nagy különbség az is, hogy valaki időmérték vagy űrmérték szerint fogyasztja a bort."

"A helyzet olyan, mint az egészséges férfihoz méltó turisztika egy neme: minden turisztika végső célja ugyanis nem a bérc, hanem a kocsma, ahol a turista leül enni és inni."

Előzmény: asciimo (48451)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48465

Maradtál a Wagner család lábbelijeinél, vagy váltottál?

Előzmény: jzp2107 (48450)
V43 1279 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 48464

Fizetnek. Ún. vpe szám nélkül egy vonat sem közlekedhet, ami meg nincs ingyen.

Előzmény: Pulmy (48462)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48463

Bocs a kép lemaradt! (Ezért -is-jó lenne ha lehetne javítania a hszn-on)

Előzmény: Pulmy (48462)
Pulmy Creative Commons License 2015.03.22 -1 0 48462

Szintén Balaton Kör. Ma B.Fenyves és B.Boglár közt legalább 3 ilyen mozdonyt láttam (román). Követ hordanak a pályafelújításhoz.

Vajon fizetnek-e ezek a magán szerelvények az állami vasúti pálya használatáért? Kicsit off.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!