Nem tudom melyik képre gondolsz, de a sztori annyi, hogy az autó kinn volt a hétvégi debreceni vásáron, ahol egy miskolci ismerősöm elcserélte valami egyéb régiségre és hazahozta, majd pedig én megvettem tőle.
Lada cuccokat nagyon nehéz szerezni, ezért meg kellett vennem. Ez az autó 5 másik ladámat tette szebbé 1-1 kis aprósággal, és én ezt szeretem ebben az egészben mikor így apránként szépülnek az autóim és bütykölhetem őket.
Egy kis kanyarral végül nálam kötött ki a pedálos "zaporozsec" lada. Szépek a felnik, kormány, lámpák, lökik és érintetlen az elektronika ami főleg tetszik. Látni a gyári bekötését a pedálmegszakítós indexnek. Nem tudom még mi legyen vele mert oldalról szép, de felülről nem. Ilyen színűm meg pont van egy kockalámpás. Lehet hogy pár alkatrészt lecserélve megy tovább.....pedig sajnálom mert ilyen átmenetim még nem volt ami már kereklámpás de még középvillogó nélküli.
Érdekes felvetés. Egyszerre szerintem nem működik, az elég idétlen lenne. Az viszont tényleg elképzelhető, hogy a kormányrúdban van egy vezeték és a kormányban levő gomb az nem is duda hanem egy kis kapcsoló, ami zárja az áramkört és így szólaltatja meg a motorban levő dudát. Képeimet átnéztem, de nem látszik sajna egyiken se. Talán Kékvillám megnézi az övén, hogy van-e vezeték a kormányban/rúdban.
De a legjobb akkor is a kocka ladák pedál érintő kapcsolós indexelése. Be is kéne kötnöm, hogy lássuk működésben, csak a jó gyári berohadt csavarokat, kapcsolókat, elemeket nem akarom bántani.
De ha már itt tartunk 75-ös Sportot se láttunk még világítani, pedig abban is van elektronika bőven 2 kapcsolóval. Na azt is megnézem, most már érdekel:)