Nemcsak az az órás olyan :-) Bár szerencsére, itt , a ,,mi,, órásunk naponta sok mechanikust szerel, így képben van, és alkatrésze is van dögivel. És ÉRT hozzá! :-) És még Ember is , a javából ! :-) De sztem mind olyan kicsit, hogy kihasználják, hogy hiányszakma, nincs utánpótlás. Egy naptáras Poljot tisztításért elkérni 7000 ft-ot, az durva. És ezt az összeget szemrebbenés nélkül mondta ki a ,,mester,, a sugárban. Szóval, palimadárnéző a legtöbb órás :-)
Idejét nem tudom mikor hordtam utoljára karórát.. Viszont mindig motoszkált bennem valami, hogy akárhogy is, hiányzik valami a bal csuklómról. Ha fel is veszek pár karkötőt, már csak a jobb csuklómra teszem mindet. Kamaszkoromban "nyakig" tele volt mindkét karom fonott vagy[...] Bővebben!Tovább »
..hát,lehet, megköveztek ezért minket, de azért, mert nem tetszett, otthagytunk 2db Zarja női automatát a piacon. Drága is volt, de még csak nemis alkudtunk rá. Mert nem tetszett az óra.. :-) Híres nem lettél sztem, de megfogalmaztad, ami nekem nem sikerült.. :-)
"a Sturmanszkijét Gagarin állítólag még a főiskolán kapta, az űrutazása idején már Sztrelákat osztogattak a pilótáknak, de Gagarin nem látott rá okot, hogy lecserélje az amúgy jó óráját"
,,Sosem a jellegzetesség volt számomra a fő szempont hanem csak,
hogy tetszen az óra....,,
Ennyi ! Persze, számít, és dob a vérnyomáson, ha egy sántalábú tokban egy vimpel ketyeg. Azomban egy ilyen ,,sánta,, mindig fog kelleni,tetszeni..mert tecccik :-) Még ha amúgy ,, értéktelen tucat, ráadásul semmilye sem nullás,, :-)
Azért az árakkal megint csak villantott néhány árus. Ruhla cronó ,ütött kopott nem működő egy húszasra tartották. A havonta megjelenő újságmellékletben lévő Kommandirszkijéért 15 ezret kértek.
A Pecsába is volt egy két elvetemült aki igen ,, értékes órát" kínált eladásra. Mondtam is némelyiknek,hogy ha ilyen értékesek akkor vigyék haza és vigyázzanak rá.
Egy olyan fekete számlapossal összefutottam az olx-en 20000-ért. Mondtam hogy postázza azonnal. 20 éves volt azt sem tudta hogy kell feladni csomagot. Én mondtam el neki. 40 ért vette a stoppere volt hibás de nem vészes. Mondta visszahív azóta itt ülök a telefonnál. Persze hogy nem hívott fel,de fel sem vette többet.
Ja, az emlék-sorozat kapcsán felvetődik bennem a kérdés, hogy a dátumjelzéssel mi lett vajon?
Esetleg bunkó módon lefalazták és ott van mögötte a dátumtácsa? És esetleg, ha elkövetkezik egy dátumváltási hiba a szerkezetben, akkor a nem-dátumos órán is gondot okozhat?
Vagy akár megtettek annyi szerkezeti módosítást ezek megelőzésére, hogy elhagyták belőle a dátumtárcsa léptetését szolgáló alkatrészeket (ennyivel is egyszerűsítve a werket) ?