Valami hasonlóra gondoltam. A lényeg hogy ne csepegtessen, a melegedési túlnyomást kell csak bírnia. A vízlnyomással semmi gond, mert a külső csatlakozás úgy van megoldva hogy a tartályba folyik be a víz ahol egy úszókapcsoló van, olyasmi mint a WC tartályokban. Vagyis mindig a lakó belső szivattyúja látja el a rendszert.
Csak ötlet volt, bár én tizenévvel ezelőtt megvalósítottam fűtésre és vízre - egy Truma gázkályhával párhuzamosan...persze akkoriban más számokat beszéltek a "luxus" felszerelésekre. :-(
Mivel pont az a helyzet nálam hogy árammal és vízzel ellátott telken áll a lakó ahonnan adott esetben kirándulunk, de nyáron gyakorlatilag az otthonunk lesz, ezért gondoltam egy plusz 10-15 literes sorba kötött villanybojlerre (elfér a mostani mellett). Vadulás esetén meg marad az 5 literes, de ehhez is akksi és inverter kell aminek véges a kapacitása. Bár napelemmel kitolható az üzemidő. A kérdés csak az, megéri-e?
Köszönöm az ötleteket. Ma kiszereltem a lángosztót, (nem tudom mi a pontos neve), pókfészek volt benne. Kitisztítottam aztán a JET-et is. Tökéletesen működik.
Vélem hogy egy cseppet sem lenne olcsóbb egy megbízható modern állófűtés, és az átalakítása. Ezek üzemeléséhez jelentős áram fogyasztás is járul. Az indításkor az izzítás, és az elektromos üzemanyagszivattyú, a ventilátor, vezérlés.
Viszont, láttam már mobil PB gázos vízmelegítő berendezést. Bár igaz, azt is hálózati vízhez kellett csatlakoztatni. Szerintem, valami USA gyártmány volt. Valahogy úgy nézett ki a szerkezet mint a gurulós húzható utazóbőrönd. Vagy a "gőzberetvák", de ez csak normál nyomású használati meleg viz előállítására volt alkalmas.
A jó megoldás a Truma B14 gázbojler, csak az a baj hogy ez 310 000 Ft. Ez villannyal is működik. Persze, ezen az áron 5-6 db klasszikus átfolyós gázbojlert lehetne venni.
Vannak a kis konyhai villanybojlerek, hálózati áramot, és hálózati vízellátást igényel. Illetve ezek hiányában, alternatív pótlásukat.
Ezzel azért nem is foglalkoztam mert életszerűtlen megoldás, illetve speciális esetekben jöhet szóba. Például telepített lakókocsi egy árammal és vízzel ellátott telken.
Viszont ha az áram hiányzik, ahhoz 50 kilós 2,5-3 KW-os generátor kell. Ha még a hálaziti víz is hiányzik, azt megint csak problémás.
Tehát a lakóházakban használt berendezések szerintem felejtősek, független használat esetén főleg problémás lenne az üzemeltetésük.
Kempingben áram van, víz csatlakozást én még nem láttam. Persze ott rendelkezésre áll a vizesblokk.
Én folyamatosan 3 hetet töltök, minden évben a vadonban. Ezért kutatgattam már alternatív megoldások után. De tény, hogy erre a legjobb megoldás a Truma gázbojler.Bár öreg LMC-émbe, kissé luxus beruházás volna. Így marad egyenlőre a fazékban való víz melegítés. A zuhanyzóba egy kis búvár szivattyúval továbbítom, az előre bekevert kellő hőmérsékletű vizet.
Senki nem akar traktor belsőbe vizet rakni!-ötlet volt és én értettem a viccet.:))
Tisztában vagyok vele,hogy nem élelmiszer ipari célra készült.(bár vizet csak akkor iszunk,ha valamelyikünk nagyon beteg)Azért raktam be a hidroforos betétet,mert az meg arra készült,hogy mindennapi használatos...
Nem vettem "új" bódét és mint leírtam van már bojlerom.Alapból szeretek komfortosítani,ha úgy tetszik barkácsolni és azért érdeklődtem hátha valaki tud segíteni tartályilag,de nem akarok mószerolni.Lehetőleg gyári vagy ahhoz hasonló kell,ami biztosan tartja a vizet.Nem szivárog nem ereszt.
Ha nem lesz más megoldás,akkor elfordítom a mostanit és kitolom a képen látható tárolót 8 cm-el.Úgy is a kicsi asztalnál vacsizunk.
Nam akarok sehol lukat vágni.Megoldom azokkal a résekkel,amik jelenleg vannak a bódén.A kipufogógázt pedig kivezetem a konvektor kéményén.
Tudna valaki segíteni, Maxol Monte Carlo sütő begyújtásával lenne problémám. Nem gyullad be a láng az elosztón, éppen csak pislákol. Aztán átvált a láng a JET elé. Valakinek ötlet? Levegővel a sütő felől megfúvattam, de eredmény nélkül.
Bojler ügyben szívesen vennék tanácsokat. Milyen megoldások vannak a kapacitás növelésére? Nekem egy gyári elektromos 5 literes van amit még pluszban fűt a gázos fűtés csöve. Nyáron nem kell fűteni, viszont jó lenne több meleg víz. Azt gondolom, hogy egy túlnyomást bíró, csöpögés mentes villanybojlert kéne sorba kötni. Valaki készített már ilyen bővítést? Egy 10-15 liter jól jönne pluszban, tekintve hogy lányos apuka vagyok :o).
Jól hallom vettél új bodét. Hogy-hogy? Tán csak nem zuhanyzós.Tudok gázboylert is ha jól tudom olasz gyártmány és csak egy kémény nyilásnyi lyukat kell vágni oldalt no meg a padlón ott a szellőzőlyuk a friss levegőnek.
62x40x21cm es vadi új van. Fekete egyedi gyártású menetes csatlakozási lehetőségek vannak. Buszhoz vettem,de sajna 1é2 cm miatt pont nem fért alá. Csere is érdekel.
Úgy gondolom, hogy egy házi vízmű vagy egyéb, víz tárolására használt/tervezett/előállított gumi tartály anyaga nem azonos egy traktor vagy bármi más autógumi anyagával.
Természetesen tévedhetek is, egyébként meg nem én használom majd. Csupán felmerült bennem a kérdés..............
Jogos a két pont!-tavaly tavasszal cseréltem komplett házi vízmű tartályt,mert a régi gumi betét nélküli hirofor tartály volt.Aztán tavasszal,amikor jöttek a kerti munkák nem volt víz.Hát lementem az aknába és látom,hogy kilukadt,de annyira,hogy nem lett volna értelme foltozgatni.Na akkor vettem egy ilyen gumibetétes tartályt.Hát hiába erre találták ki,de érezni lehetett a gumi szagot főleg amikor melegvizet csináltunk.Aztán kb. őszre elment a szaga.
Úgy ahogy mondod:műanyag pohárból nem esik jól az inni való.
Konkrétan a helyhiány vagy a rossz elrendezés a bajom vele.Tenni fogok bele egy gázbojlert,de ahhoz előbbre kell tolnom.Akkor viszont teljesen előre kerül a súlypont,amit nem szeretnék.Ráadásul +10 literrel nagyobb lesz a kapacitás (mert annyi a bojler térfogata) ezért elég lenne kisebb víztartály is.Mint a képen látható,hogy szélességben lenne hely és ezért gondoltam más méretű dobozra.
Most már bánom,hogy eladtam az előző bódéval az inox anyagból készült víztartályomat.Ide most pont jó lenne...
Egyébként tényleg nem hülyeség a gumi tartály.Pl. a házi vízműben ami van.Csak dobozba kellene zárni,hogy útközben ne kórincáljon. :))
Még a műanyag poharakból is rossz inni, pedig azok kimondottan arra a célra vannak gyártva. Egy autóguminál egyáltalán nem törődnek az oldódással és az esetlegesen abból kialakuló káros vegyületek, illetve a káros baktérium kialakulással, hogy az undorító gumi ízű folyadékról már ne is beszéljek.
Tegyél be egy traktorbelsőt, feltöltöd vízzel, nyúlik igazodik és még szivattyú sem kell hozzá, hogy a víz kijöjjön belőle. Igaz a feltöltéshez kell a nyomás. :)))
Eladó egy 70x30x22 H/SZ/M tiszta víz tartályom.Helyette keresek 60x60x22 méretűt esetleg ehhez hasonlót.Lehet más méret is,de a szélesség vagy a hosszúság ne haladja meg a 60 cm-t.