Engem is utolért a " Battery charge fault " hiba. Rámértem, tölti az aksit, fullon van. Hol keressem még a hibát? Mostanság amúgy, sokszor volt levéve az aksi sarú a központi zár meghibásodása miatt. Nem is értem. (lásd lentebb) Kostanába szállt el a tempomatom is.
Xsara II-höz keresnék ajtókat. Ha van valakinek néhány bontott. Ne titkolja el. Mind a 2 bal oldalira szükségem volna és a jobb hátsóra + 1 jobb első díszléc xsara felirattal.
Ha a világítás kapcsoló van szétkopva, akkor a világításnak is villogni kellene, nem? Nekem csak a világítás visszajelzőm (műszerfalon, zöld) villog időnként és szabályosan.
Elvileg senki nem nyúlt a hűtővizhez. Azért nem vagyok benne biztos, mert járt az autó szerelőnél. (műszaki + kipufogócsere) Akár kerülhetett is a vizbe valami, bar elvileg nem dolgoztak azon a környéken.
Vízhőfokjeladó simán lehet, jártam már úgy. Azonban minap találkoztam egy géppel, aminél a hűtőfolyadék volt a ludas. Én arra tippeltem, hogy tévedésből ablakmosót öntöttek bele és abban az alkohol okozza a jelenséget, de esküdtek rá, hogy rendes fagyálló lett beleöntve. A lényeg, hogy a hűtőfolyadék csere megoldotta a problémát.
Inditás után viszonylag gyorsan elkezd emelkedni a vizhőmérséklet jelző mutatója és eljut kb. 75 fokig. (Kb. 1-1,5 km megtétele után)
A furcsaság ezután kezdődik. Visszaesik a mutató alaphelyzetbe és néha ismét elmozdul felfelé, aztán ismét visszaesik. Tegnap 5 km-t mentem autópályán alaphelyzetben álló mutatóval, ami utána hirtelen felugrott 75 fog fölé. Miközben a mutató alaphelyzetben áll, a fűtés működik és nem ingadozik a hőmérséklet.
Mi lehet a gond? Termosztát, vizhőfokjeladó az én tippem. Más esetleg?
A napokban vettem észre, hogy alkalmanként a világítás visszajelzőm elkezd szabályosan villogni. Hasonlóan mint az index visszajelző. Függetlenül attól hogy automatikusan vagy kézzel kapcsolom a világítást.
Tud valaki segíteni, hogy milyen hibára figyelmeztet?
Utángyártottban méret alapján kapható bele többféle utángyártott bak(többnyire hitványak), de csak egy van ami pont ugyanolyan mint ami gyárilag van benne. A SASIC.
99-es Xsara Kupéhoz keresnék vezető oldali ülést, csomagtartó központi zár mechanikát, első ködlámpát és rengeteg apróságot lehetőleg Pesten X.ker előnyben.
Biztos van különbség a 4 tárcsafékes xsara és a tárcsa+dob fékes xsara között is. Nekem 4 tárcsa fékes van, és azt kell mondjam, hogy nagyon erős a féke, kis nyomásra is azonnal fog.
FEZ jobban meg tudja erősíteni ezt, de a fékolaj is lehet ludas a gyenge fékhatásnál. Én az autó megvételekor cseréltem folyadékot, és érezhetően határozottabb lett a fék.
A kuplung pedál kopogása mitől lehet? Egyrészt a kuplung benyomásakor nyikorgás hallatszik a motortérből, az gondolom a kinyomó csapágy lesz. Viszont ha gyorsan nyomom a kuplungpedált, akkor egy hangos koppanást hallok a pedál felénél, mikor elkezd kiemelni. Ezt az utastérből hallom, és kicsit rezzen a pedál is mintha valahol megakadna, és a megakadáson átlendüléskor koppanna. Hangos és zavaró. Valakinek ötlet?
Azt hozzátenném, hogy nagyon lent fog csak a kuplungom, lehet valahogy a kuplung vezetéket vizsgálni, vagy újat kell venni, és beépítéskor derül ki, hogy az volt-e a rossz vagy a kuplung kopott?