Apríték adagagoló építése .Ide lehet írni tapasztalatokat kérdéseket ebben a témában.Sok embert foglalkoztat a kérdés .hogyan lehet kiváltani a gázfűtést ,hogy a komfort azért megmaradjon.
Még nekünk a távozó füstgáz helyet a pincébe jön be a kinti hideg levegő, neked a lakásba jön be amit nem igazán veszel észre, mert szétterül a padlón. Viszont a hőérzetet erősen rontja, ez miatt érzi magát nagyon jól az ember padlófűtés esetén.
Köszi. Az égőfej nem a legjobb nyáron csinálok egy olyat mint Totyánk van. Szerintem az az előnyöm, hogy nekem kandallóban van és ami nektek a pincében keletkezik hő a kazánnál nekem az is a házban van.
a mi megoldasunknal szerintem annyira forro az egofej szele amiben a levego kozlekedik, hogy szerintem az a keves levego - mert valljuk be, nem sokat nyomunk be, foleg azok, akik alacsony homersekleten tudnak tuzelni - siman felmelegszik.
Ez igaz, ha térfogategységeket nézel, de a kazánnál ez nem számít, többet kell nyomni és kész. Ennek ellenére nem hinném, hogy az alapból felmelegedő levegőnél, ami a fej csatornáin melegszik elő, jelentősen nagyobb hatásfokot érnénk el, ha külön erre hőcserélőt építenénk. A hőcserélő anyagáról nem is beszélve, hiszen annak praktikusan a lángban kéne lennie...
ma ismet kipucoltam a kazant, ugy nez ki, kb hetente-5 naponta ki kell takaritanom. Eleg sok a pernye lerakodas, felek, ez a kemenyben is megjelenik (pernyerol beszelek a vizszintes bekotesi szakaszon), ezt a kovetkezo tisztitas alkalmaval ellenorzom is. Valamennyi korom is van, katrany egy szem sem. a Fust tovabbra is szep tiszta, sokszor alig lathato.
nincs valami reszecskeszuro otletetek?:) hogy a pernyet visszatartsam.
kitakaritottam a fejet is. a pozitivum es a kellemes csalodas az volt, hogy a levego bevezeto pofak szinte teljesen tisztak voltak, jelentektelen hamut tudtam kiszorni a masodlagos levego jaratokkal tuzdeltbol, az is lehet, hogy inkabb csak a fal belsejerol levalt darabok voltak. a masik pofa 100% tiszta volt, annal nem is vartam mast, ott nincs eselye bejutni a hamunak.
ugy nez ki ez a vekony csoves megoldas jo, mert nem engedi beesni a hamut.
a pofakon egyebkent nem veheto eszre deformitas vagy szeteges, csak a szotyi raegett pernyeje volt rajta, de a lyukakat nem tomitette el.
a fejbe beero spiral veg tovabbra is serulesmentes, nincs jele egesnek. A fejben futo tengely es rajta a csigalevelek azonban korommal voltak megrakodva, nyilvan raegett valamennyi koksz. Ezt leutogetve hibatlannak tunnek, itt sincs jele egesi serulesnek, deformitasnak. nyilvan ez nem akadalyozta a mukodest.
azt leszamitva, hogy ezzel a poros léhával kevert szotyi héjjal nem megbizhato a tuztartas (valoszinuleg tul poros az anyag es elfojtja), igy kb 2 naponta ujra kell gyujtanom, teljesen elegedett vagyok az idei teljesitmennyel tovabbra is. a tiszta szotyival ill. apritekkal ilyen gond nincs.
napi 2 zsakot beontok (neha keverem apritekkal, hogy fogyjon az is), ekkor 1-2x megjaratom a fej also tisztito reteszét, ami kiviszi a fej aljaba sullyedt kavicsokat, nehez hamut es teljesen automatikusan vegzi a dolgat heti 1 kazantakaritas mellett. elkesziti a HMVt, felfuti a 900L puffert, atkapcsol tuztartasba, majd mielott teljesen kihulne kezdi elorol az egeszet. kb 10-12 orat megy ezekben az idokben 250C fustgaz mellett, majd kb ugyanennyit pihen. Ez fedezi a 24 oras hoszuksegletunket.
erre nem mernek megeskudni. a meleg levego kevesebb oxigent tartalmaz, ezert kerulendo pl az autoknal is (lasd intercooler a turbos autokon es hideg levegos (Cold Air Intake) rendszerek szivo motoroknal)
Ha ellenállással lehet, akkor lehet mással is, csak megfelelő áramkör szükséges (gyújtásszög vezérlés, nullátmenetkor.). Egy előtét ellenállás lágyítja a vezérlést, tehát nem haszontalan, de vezérelni lehet...
Üdv m. Nekem is egy turbőskazán ventije van , sajnos nem szabályozható én próbáltam. Csak frekvencia szabályzóval vagy mint nálam is Vateráről vásárol brutál orosz előtétt ellenálásokkal.Viszont azzal jól müködik.
Sziasztok én is megmértem a fogyasztásom 36kg fenyöfórgács 24óra éjjel -4 nappal max 8 fok volt kint a házam 100nm a lakás ful szigeteletlen még! csak az ablakok jók . És mivel idén tervezek tetöt cserélni és teraszt épiteni ezért a hátso sobát jelenleg átalakitottam száritová 8köbméter anyag van bent november óta álando 30c fókot tartok napi 8szor mororosan szelösztettek !!!
Szia! Én örülök, hogy ilyen jól működik a dolog nálad is!
Hamuzáshoz és tálca tisztításhoz csináltam egy tisztító üzemmódot. Semmi extra, csak lekapcsolja a ventilátort, de nem veszti el a PID a kiszámolt értékeit, így vissza indításkor folytatja ahol abbahagyta. Ezzel egyenértékű lehet, ha valaki lekapcsolja a ventit más úton...
Nagyon nagy találmány! Köszönet neked és Stinkydivernek! Nekem nem csak a 20 százalék számít hanem a komfortja. Ilyen napon mint a mai elég két zsák 24 órára, reggel feltöltöm és holnap reggelig el van felejtve. A következő porjekt az automata hamuzó lesz, hogy ne kelljen megállítani.
Szia! Végre egy egzakt összehasonlítás! Annak ellenére, hogy minden elvi megközelítés a folyamatos üzem, vagy a minimum szükséges hőfokok és a pontos beadagolás mellett szól, megnyugtató, hogy nem tévedés. :) 20% az jelentős eltérés!
Én ebben a szezonban eddig 248 zsák (16-17kg/zsák) aprítékot használtam el. Most naponta 2.5-3 zsáknyi fogy. Amióta plc vezérlésem van kb 20százalékkal kevesebb fogy, Nincsenek pontos méréseim de az üzlet társam is ezzel fűt (már készül neki is a plc vezérlés) és tavaly amikor még nekem is nyelves vezérlés volt ugyan annyi tüzelőanyag fogyott mindkettőnknek így ebből következtetek, ráadásul az idén már a meleg vizet ez állítja elő.
Elvileg a villanykályha ventije alkalmas a szabályzásra. Talán elég 38W...
Ezeknél a fejeknél nem bolygató a csiga hosszabbítás benyúló része, sokkal inkább emelő funkciójú. A lapátoknak fordított irányba kell állniuk a csigákkal ellentétesen, de kis szögben a tengelyhez képest. Meg kell találni a megfelelő szöget és lapát méretet, hogy az anyag egyenletesen bugyogjon felfelé. Kicsit nekem is többet hordanak a fej jobb oldalára a balra forgó, de ellentétesen emelő lapátok, de nem vészes.
szia totya azt szeretnem kerdezni hogy a gaz kazanokba (turbos) levo ventilator szabajozhato e? es az ego felybe a bolygatas ugy van mint a terv rajzon mert nekem lessan gyul ossze a fely hatso es fordulatra meroleges oldalra . Ennek a ventinek kivul van a tekercs,motor nincs kondenzatora 38kw os . kosz elore .is
Szia. Nem jött még meg a Rex-ed? Ha füst hőre adagolnál nem lenne ekkora hőingadozás adagolás előtt és után. Nekem adagolás után 3 fokot szokott emelkedni a beállított értékhez képest.
Most lementem és megmértem egyet, nagyon megvannak tömve, alig lehetett bekötni. Ez két éves és száraz helyen tárolva, 17,5 kg mondjuk a zsák fél kiló. Kicsit a fenyő ronthatott az égésén, de napi öt zsák soknak tűnik. A szondával is ránéztem, nem lehet úgy levenni a levegőt, hogy értékelhető legyen az eredmény. Mire a szonda szerint jó lett volna már nem éget rendesen. Ehhez már lehet kellene egy égőkamra, akkor talán a szekunder primer levegővel játszadozva be lehetne lőni. Folyamatos üzemet nem tudok vele elképzelni. Mértem a füst hőfokát is, beadagolás után felment 210-ig, majd a következő beadagolásra visszament 190-re. Mivel hagyományos a kéményem max. 30 fokkal szabadna lejjebb venni, tehát itt sem sokat lehet már fogni. Nekem úgy rémlik fa tüzelésnél 160 fokot írtak valahol.
Sziasztok ! Összegezvén a tűzrevalókat : Fűrészport érdemes lenne venni ,ha jó áron lehetne kapni :) Nálunk 10 000 ft / m3 -és ráadásul vizes :)....
Pellet szerintem drága ,Faapríték még elfogadható ha nem megy 3000ft/m3.-nél feljebb az ára .Kukorica,búza ,árpa ,,stb ocsúkról még nincs infóm. A szotyola hély is jó 3000 ft/ m3 -ért .
Ja és ezek csak a termék árak ,,,,,plusz a fuvar !!!!!