Jupiter9-et kapsz szerencsével 20-ért, anélkül 25-30. Ha kiváncsi vagy obira érdemes a flickr csoportok közt rákeresni: https://www.flickr.com/groups/jupiter9/pool/
Itt mennyire jön ki az alkotott kép "jellegzetessége"? 50-eseknél igen jellemző rajzolata van egyik-másik obinak, ezért is kérdezem (a tesztképek alapján a Jupiter is érdekesen rajzol).
Én ugyan filmes vagyok, de gondolom pl. az Asahi Pentax S vagy SNC Takumar 85/2 vagy 1.9 jó lenne digitre is.., persze drágában juthatsz hozzá a Jupinál.
Sziasztok, digitális fullframe-re 85mm-en mit ajánlanátok nagy fényerővel? Sok helyen láttam a Jupitereket, de szeretnék kicsit tájékozódni, kinek mi jött be. Az ár/érték arány is szempont lenne. Köszi!
Gyari, habgulatfotozashoz keresnek valamilyen 37a obit (135mm f/3.5), illetve utcareszletekhet valamilyen kontrasztosabb 20-30mm kellene, en flektogonra gondoltam.
Szeretném veletek megosztani az alábbi folyamatosan bővülő (és fejlesztés alatt lévő) flickr oldalt: regiobjektivek
Régi - főként m42 - objektivekkel készült fotókat láthattok, teszt jelleggel, ám nem pixelkukkolás és élességvizsgálat a lényege. Hanem inkább a velük készített fotók, rajz, háttér, szín stb.
Nagyrészt saját munka (95%) egyenlőre, de közösen folytatjuk a bővítését. Az objektívek pedig saját vagy kölcsönkapott darabok voltak.
Külön köszönet Péternek (pater68) a segítségért, aki nagy hatással volt rám, hogy ilyen irányba (is) mozduljak illetve a sok kölcsönadott objektívért, melyet biztosított számomra. Remélem még fog is. :)
Akinek van építő jellegű 5lete, privát mailen keressen.
Én inkább karcosabban rajzolónak nevezném. Mindkettő kitűnő egy-egy témához hozzáválasztva, a fotós elképzelése szerint. Az biztos, hogy lágyabban rajzoló obival nem vadásznám a sporttémát.
Csak kb 2-3 hónapja akadtam rá az m42-es objektívekre. Van két pentaconom, és az 1.8/50-es "német fos" képein én azért lehidaltam :D Van egy 2.8/29 is, de az nem fogott meg annyira, csak a látószög miatt vettem.
Viszont más a színvilága is. Haver az egyik Pentaconomra azt mondta, hogy szögletes német fos :-D Amúgy is mikor milyen, de filmes világban inkább a Helios hódít.
Hozzám került egy fura valami. Primotar 3.5/60 Meyer-Optik Görltz Q1 objektív, m28 csatlakozással. Tudjátok, hogy ez mihez készült? A bázistávolságát meg kellene fejteni... :)