Keresés

Részletes keresés

Random- Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47675

Alapeset az, hogy vonattal Dabronc és átsétálunk Ötvösre, ott szálltunk ki utoljára.

Ötvösről pénteken besétálunk Sümegre, ott alszunk és Sümegről megyünk szombaton Hévízre. Ott ismét megalszunk és vasárnap megyünk Tapolcáig.

Gondoltunk arra, hogy Sümegen hagyunk autót és kivonatozunk Dabroncra és vasárnap vissza Sümegre. De a járatok nem olyan gyakoriak és nem akarjuk

magunkat beszorítani. A másik, hogy Tapolcán marad autó és átközlekedünk Ötvösre. A végére arra jutottunk, hogy ha lenne egy ember jogsival, aki

helybéli, akkor átdobhatna minket.

Ötvös nem a kedvenc helyünk. :) Hosszúpereszteg - Ötvös szakaszon végig esett január elején, mikor teljesítettük.

Amúgy a www.facebook.com/mennikek oldalon szoktuk írni a beszámolókat. ;) (remélem jól írtam a címet)

Előzmény: timetable (47672)
Random- Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47674

Alapesetben az elvira és a volán volt eddig a megoldás, de autóval spórolnánk költséget és időt is.

Tapolca-Sümeg távolság nem igazán nagy, mostani szakaszban kb. egy nagy zsákot járnánk be, és ezért

lenne praktikus, ha valaki kocsival átlogisztikázna minket. Már átnéztük az összes variációs lehetőséget

busz és vonat viszonylatokban is.

Előzmény: HEV (47671)
Házihold Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47673

önállóan nem létezik, de van ilyen. Mivel a túrának ezen szakasza vízvételi lehetőséggel nincs ellátva érdemes benézni erre a helyre. A nagykanyarnál a hatalmas gesztenyefa alatt a helyiek által kirakott székeken és padokon klassz 3 órát töltöttem és beszélgettem a mindig ráérő helyi erőkkel:) Itt van nyomóskút is. 

Előzmény: timetable (47670)
timetable Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47672

Egyébként, hogyan akarjátok ezt napi bontásban szakaszolni? 

Nézem hogy tömegközlekedéssel hogyan lehetne megoldani. Szalapára van járat Sümegről, ahonnan a betonúton észak felé fordulva 2,5-3 kilométert kell megtenni a jelzésig.

És akkor lehet mondjuk így:

7:35 Tapolca ---> 8:05 Sümeg

9:00 Sümeg ---> 9:20 Szalapa

Előzmény: Random- (47669)
HEV Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47671

Én inkább pontosításnak szántam. :-)

Van egy Elvira nevű hölgy ismerősöm egészen közel tudnának vinni, bár nem sűrűn jár arra. Végszükség esetén jó lehet. A Volán is egy átszállásos.

Előzmény: timetable (47670)
timetable Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47670

Dabronc része, azon kötözködik a topiktárs...

Előzmény: Random- (47669)
Random- Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47669

Szerintem van. :)
http://goo.gl/maps/aXY7V

Előzmény: HEV (47668)
HEV Creative Commons License 2015.02.05 -3 0 47668

Ötvös nevű település Magyarországon nincs!

Előzmény: Random- (47667)
Random- Creative Commons License 2015.02.05 0 0 47667

Szép napot!

Olyan ember segítsége kellene, aki Tapolcán él és van jogosítványa! Kérlek, ha ismertek ilyet, akkor szóljatok!

Következő kéktúra szakaszunk Ötvös-Tapolca lesz és autóval mennénk le. Kocsit letennénk Tapolcán és jó lenne, ha valaki

kivinne minket Ötvösre.

Váruk a jelentkezőket! :)

Pulmy Creative Commons License 2015.02.04 -1 0 47666

Nem azt írtam,hogy a kéktúrások,ráadásul idézőjelbe is tettem a sporikat !

Előzmény: kerxy (47661)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47665

...én sehol sem; de most templomról és váróteremről volt szó, ahol a kutya se látja, mit csinál a pecséttel a delikvens...

Előzmény: homerx (47664)
homerx Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47664

persze nem epitenek konteot, de en laikuskent egy fogadoban/kocsmaban nem kernem el, vagy nem mennek el a pulthoz, hogy utana az asztalomon nyomjak egy egeszsegeset az abroszra.

Előzmény: Törölt nick (47663)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47663

...ööö, miért ne lehetne kéktúrás az illető? Vagy aki kéktúrázik, az ab ovo Megszentelt Magasztos Lelkületű Gáncsnélküli Lovag, kivétel nélkül...?

Előzmény: kerxy (47661)
homerx Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47662

nem. ez azzal van osszefuggesben, hogy a zindex mar megint balfasz, egyaltalan nem az eredeti kepet mutatja meg, hanem egy annal felnagyitottabbat. kulon kell kernem, hogy mutassa meg a BIG kepet, majd az IMG-t, de ez utobbit eddig sem mutatta, kulon pugin van ra ff-re. azt nem ertem, hogy egy ilyen csapat miert rajtunk kiserletezget? nincs tesztrendszeruk? maaaaagit!

Előzmény: Törölt nick (47646)
kerxy Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47661

Ezt nem értem miért gondoljátok, hogy a kéktúrások nyomják oda. Szerintem se itt se a nógrádi váróban nem kéktúrások csinálják ezt, hanem azok, akiknek gőzünk sincs mi ez, vagy pont hogy ártani akarnak vele...

Előzmény: Pulmy (47654)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47660

Ho Si Minh ösvény, az :)

Előzmény: Pulmy (47656)
Pulmy Creative Commons License 2015.02.04 -1 0 47659

A gödrös szakasz:

Előzmény: Pulmy (47658)
Pulmy Creative Commons License 2015.02.04 -1 0 47658

Megmondom őszintén nem is kerestem a bejáratot,direkt élveztem .A legjobb az agyaggödrös rész volt.

Legutóbb 2013 szept.-ben jártam erre,de nem emlékszem,hogy lett volna itt elkerített rész.Igaz akkor bicóval.

A jelzések viszont tényleg példaértékűek a szakaszon,gratulálok!  Néha-néha a kerítésen kivűlről is látszanak,így eltévedni nem lehet.

Előzmény: rozaa (47657)
rozaa Creative Commons License 2015.02.04 0 0 47657

Az átkelés után a villanypásztor kiakasztható (volt amikor utoljára arra jártam), és kényelmesen lehet(ett) haladni - két újabb leakaszt/felakaszt kombináció után - a középtájt lévő kiskapuig. A jelek is befelé vannak fölfestve, ezzel is próbáltuk rávenni az embereket, hogy nyugodtan menjenek be a területre, mert aztán szembe jön az agyag gödör!

Előzmény: Pulmy (47656)
Pulmy Creative Commons License 2015.02.04 -1 0 47656

Idei első havas túránk Katafa -Kondorfa közt tettük meg. Igen élvezetes,szép téli tájakon jártunk. A téli Őrség is feledhetetlen élményekkel tud szolgálni.

Jelzések végig jók,segédeszköz nélkül is járható a táv.

A Lugos-patak átkelése után az elkerített rész villanypásztora mellet macerás a haladás,de pont ezek az élmények tesznek feledhetetlenné egy-egy szakaszt.

Olvadás után elég,sáros,vizes lesz ez a rész,bár most is volt részünk bennük bőven.

A Lugosnal elég magas a vízszintje,de szorgos kezek emeltek egy keskeny hidat felette(2013-ban jártam erre utoljára),így száraz lábbal abszolválható már az átkelés.

Részletek

Tavaszi Széll Creative Commons License 2015.02.04 0 2 47655

Nagyon szépen köszön az információkat, ezek alapján azért már jól tervezhetőek lesznek a túráim. Egyébként a homokos talaj nem csak télen, hanem jelentős csapadék után is jól járható - szerintem.

Haladgatok az AK bejárásával (is), a Szekszárd - Ecsegfalva közötti szakasz teljes bejárásától egy nagyobb (Kunfehértó - Hajósi pincék) és egy kisebb (Árpádhalom - Szarvas) lélegzetvételű túra választ el.

Én is sajnálom, hogy elmaradtak a beszámolóim, pedig izgalmas dolgok történnek velem az elmúlt időszak túrái során. A kedvencem az Árpádhalomról Szentesre való eljutásom negyedmagammal a fiatal, székely származású katolikus pap kocsijában. Szürreális és tanulságos volt. Az előzménye: a VOLÁN úgy döntött 12. 27-én, szombaton, hogy aznap vasárnapi menetrend van.

Előzmény: nagypapi (47653)
Pulmy Creative Commons License 2015.02.04 -1 0 47654

Ezt tegnapelőtt Iváncon a róm.kat .templomban fotóztuk.Megdöbbentő,hogy a "kedves sporik" a hófehér abroszon próbálgatják a lenyomatot:

nagypapi Creative Commons License 2015.02.04 -3 0 47653

Szia,

kicsit konkrétabban az AK homokos szakaszairól (emlékeim szerint!!!):

Bács-Kiskun megyében a Sükösd-Érsekhalma szakasz, valamint a Császárkörtés-Kéleshalom-Kunfehértó, és innen tovább - kisebb-nagyobb megszakításokkal - egészen a zákányszéki aszfaltig.

Aztán sokáig nem jellemző a homok, majd Álmosdtól kezdve a Debrecen környéki csalinkázásnál megint sok helyütt van, ha jól emlékszem elsősorban Kepecs-tag környékétől a Kati-hídig (Vekeri-tó), majd Halápi csárdától Nyíracsádig a legjellemzőbb.

A Nyírségben is akad természetesen, Nyírlugostól Tiszakanyárig sok helyütt jó mély a homok (különösen Hóportyó környékén és Nyírbátor előtt), de azért a Nyírségben elég sok az aszfalt is, különösen Nyírbátor után.

Amúgy elég sok az aszfalt az egész AK-n, különösen Csongrádban. A gátak is jól járhatók télen is, szóval akad télre is ideális választási lehetőség.

Amit nagyon nem ajánlanék vizes-sáros időszakra, az az észak-békési rész (mondjuk Vidratanyától Furtáig), különösen a Zsadány-Biharugra lehet gáz ilyenkor.

Amúgy kár, hogy nem írsz beszámolókat mostanság. :-(

Előzmény: Tavaszi Széll (47611)
kakukKata Creative Commons License 2015.02.04 -2 0 47652

Nekem most működött, és szerencsére a felnagyított képek sem lettek túl pixelesek. Mondjuk igyekszem mindig az átméretezést a felső határ közelében tartani :-)

Előzmény: garass (47650)
kakukKata Creative Commons License 2015.02.04 -2 1 47651

Vasárnap délután végre én is eljutottam egy rövidke téli túrázásra, Csókakő környékén. Megmásztam Fejér megye (majdnem) legmagasabb csúcsát, tapostam szűz havat és jól elfáradtam...

Képek is készültek:

Az elvileg ónos eső miatt lezárt kék jelzés

még a nap is derengett kicsit

havas út

és kilátás

garass Creative Commons License 2015.02.03 0 0 47650

Nekem viszont elveszett a képfeltöltési lehetőség. A Képfeltöltése saját gépről csak egy üres keretet ad fel.

Előzmény: Törölt nick (47644)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 0 0 47649

Még a múlt héten összedobtam én is egy szép havas albumot a börzsönyi Fel a Csóványosra túránkról, amely kristálytisztán, minden méterét beleszámítva kéktúra volt, és miután a másik érintett személy írásos beleegyezésével rendelkezem így aztán meg is mutatnám.

(egy-két képen felismerhetőek vagyunk, és mivel nagyon szépek és okosak, igazi reklámarcok ezért jobb előre felkészülni hogy ha netán megkeresne egy dekás menedzser, vagy valamiféle modell-ügynökség! :-)) )

Csóványos 2015 024 - konfartibi - indafoto.hu

Emlékeztetőnek itt a túrabeszámoló a képekhez:

Túrabeszámolók | TTT

(nem blog, nincsen rajta forgalomszámláló, nem azért! :-) )

Előzmény: olahtamas (47603)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 0 0 47648

Lehet hogy akkor nektek még jobb volt a panorámátok anno, ugyanis itt, ebben az esetben kb 920-930 méteren lehetett a ködhatár, éppen csak a Kékes és a Galya teteje lógott ki, még a Nagyszálló is ködben volt, jól látszik az egyik képen.

Talán olyan 700-800 körüli felhőhatárral lehet a legérdekesebb, mikor picit alacsonyabb hegyek is kibukkannak felfelé. 

Azért így is nagyon érdekes és szép volt, lent sűrű köd, pára, komorság, fent pedig szikrázó napsütés, felhőpaplan, és a kettő közt mindössze 5 perc telt el. 

a szállásunk előtti focipálya éppen a határon volt, ott szép idő volt, míg a Nagyszálló előtt tejköd

Előzmény: Törölt nick (47645)
kerxy Creative Commons License 2015.02.03 0 0 47647

Ezt nem is láttam, ez tényleg elég 'gáz'...

Előzmény: 1009 (47641)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.03 -1 0 47646

Nekem is ugyanezt csinálta a hosszú-hegyi képeimmel: a panorámát 2000 képpontos szélességben rakta be. A kis képeket lekicsinyíti és úgy vettem észre, hogy ezt a lekicsinyített képet nagyítja vissza az eredeti méretébe. Viszont így képpontveszteség keletkezik és "homályos" lesz a kép.

Lehet, hogy azzal van összefüggésben, hogy félévesek lettünk? :-)))

Előzmény: Törölt nick (47644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!