Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hát, ha nem akarod még leselejtezni a gépet, akkor javaslom, hogy telepíts rá egy Lubuntut. Kis szerencsével az még sikerülhet, és alapfunkciókra - levelezés, böngészés - használhatod még egy darabig a kisöreget.
Valóban 30 GB-os a benne lévő vinyó, az eredeti régebben le lett cserélve. Teszteltem egyesével a memóriamodulokat, de külön-külön is jelentkezik mindegyikkel a hibajelenség. Az ASUS honlapjáról csak ugyanezt a BIOS verziót lehet letölteni, mint ami már telepítve van. Kiírtam a belinkelt Windows 7 live DVD-t, de ez is ugyanúgy és ugyanott fagy le bootolásnál, mint a normál win7 telepítő. A Gparted live rendszer viszont betölt és fut a gépen normálisan, le tudom vele formázni és particionálni a vinyót.
Itt valami gubanc van, mert ennek a 7-8 éves laptopnak gyárilag 80 GB-os merevlemeze van, és nem 30 GB-os, amit Te írtál.
Azt is írtad, hogy a telepítés előtt formáztad a HDD-t -- amit semmi szín alatt nem kell --, kérdés, hogy mivel és milyen fájlrendszerben. Mert ha mondjuk FAT-ben lett formattálva, akkor az max 32 GB-ra állítja be a merevlemezedet, bármekkora is lett légyen a terjedelme eredetileg.
Egyszer régen előfordult velem egy telepítésnél ez a restart-loop dolog és teljesen az őrületbe kergetett.
Végül minden korábban felsorolt ötlet után kivettem a RAM modulokat és csak egyet hagytam benne.
Így végigment a telepítés rendben. Aztán betettem a másodikat és visszakaptam a loop-ot.
Hogy végül a memória vagy maga a foglalt volt e rossz, nem derült ki, nem az enyém volt a masina.
De a memtest simán végigment rajta.
Gondolom vagy nagyobb feszültséget adott az alaplap, vagy csak simán rossz volt a foglalat.
Akár a táp is okozhatta. Bár notebook esetében problémás a csere.
De egy próbát megérne a telepítőt elindítani 1 RAM lappal, ha beakad, akkor a másik foglalatban újra, hátha ott jó lesz.
Végül is, elindul a telepítő, tudod formázni és particionálni a lemezeket, tudsz rá másolni és a végén elszáll... remélem a korábban javasolt BIOS frissítéssel és ezzel az ötlettel sikerülni fog.
Nem, de a 4 közül egyik sem működik, mindegyik tipikusan ugyanott, a driverek betöltése után fagy le vagy indul újra. RAM teszteléshez a Memtest-et próbáltam és Goldmemory-t, HDD teszthez is a Hiren's boot cd-n található progikat.
Win7-nél végigfut az első statusbar a driverekkel majd lefagy, Win8-nál elindul a telepítő a win logoval, majd kiírja, hogy újra fog indulni, majd rögtön rebootol.
Fura, de csak akkor hajlandó bootolni DVD-ről, ha másodlagos opciónak állítom be a biosban. Egyik telepítő sem jut el még a formázási lehetőségekig sem.
A WinSXS nem rendszerfájl, hanem mappa. Magyar neve a semmitmondó összetevő-tároló, és nem, nem a telepített programok katalógusait, verzióit tárolja (ezt a feladatkört részben, csak az MSI/MSP alapú telepítőknél az installer mappa végzi, ami méretben szintén elkurvulhat), hanem a rendszer magját, és a WU által hozott frissítések verziókövetéseit fogja össze. Amit viszont sokan rosszul tudnak, hogy a mérete nem valós foglalásra épül. A benne lévő fájlok egy része hardlink, vagyis bár úgy tűnik, foglal helyet, valójában csak egy hivatkozás. A neten fellelhető sok marhaságra buzdítás helyett én azt javaslom, hogy hozzá nem annyira értő felhasználó bízza a WinSXS kordában tartását a lemezkarbantartóra: Elindítva, balra lent lesz egy "Rendszerfájlok törlése" opció, azt választva a telepített frissítések biztonsági másolatait is lehet törölni, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül ki belőle fontos összetevő.
Alapértelmezett BIOS beállítások szerintem pont nem annyira jó ötlet annak, aki nincs tisztában vele, hogy mi micsoda. Meg mert sokszor nem is korszerű, de legalább akkor lassúbb valami, meg nem optimális.