Az általad leírtak alapján, illetve a későbbi terveket figyelembe véve Én egy 6 légkamrás szerkezetet építettnék be 3 rétegű üvegegzéssel. Mi is elsősorban a német rendszereket preferáljuk, tehát az jó választás, a profil színe teljesen saját döntés.
Szerintem kérjél árajánlatot Rehau ED86 típusú szerkezetre is a választás előtt, szerintem ár / érték arányban optimális választás, és nem utolsó sorban minősegi nyílászáróról beszélünk.
Mint gondolom sokan, magam is lakásfelújítás előtt állok, természetesen ablakcserével egybekötve. Ajánlatbekérések folyamatban, és közben természetesen magam is próbálok tájékozódni. Műanyag ablakot szeretnék, tetszik a fehér szín is. Az már világossá vált, hogy a német profilokat érdemes keresni, így én is ebben gondolkodom.
Maga ház egy régi, 32centis mésztégla falas családi ház, ráépítéssel, tetőtér szigetelve. Külső szigetelés sajnos csak később lesz.
Keresem a legjobb ár/érték arányű műanyag nyílászárót ehhez az adottsághoz :) A gagyi semmiképp nem érdekel, hosszú távra tervezünk itt lakni. Minden tanácsot szívesen fogadok! :)
Ha ennyire otthon vagy a témában, akkor miért kérdezgeted? Ennyire a kémiai részébe én nem merültem bele, de tény, hogy a legtöbb profilgyártó már ólom mentes profilokat gyárt, és ezt reklámozza is, ami biztos nem véletlen.
Mikrózásnál teljesen más a helyzet. Egy jénait nyugodtan be lehet tenni a mikróba, így reklámozzák, de azt nem teszik hozzá, hogy szinte tökéletesen leárnyékolja a mikrohullámot a hőálló üvegezése. A befőttesüvegben viszont seperc alatt felmelegszik a húsleves, mert annak teljesen más az anyaga, és a vékony magas vízoszlopon ezerszer hatékonyabb a mikrózás mint a lapos tányérban.
Az ólom csupán a fehér festék színmegőrzésének legegyszerűbb módja. Gyártás után semennyire sem környezetszennyező, nem tud ártani. Olyan ez mint a sima lámpa, led, cfl összehasonlítása az így káros úgy káros sztoriban csak arról nem beszélnek, hogy a ledizzók, cfl izzók gyártásakor sokkal több károsanyaggal szennyeznek, mint a sima izzó esetében.
Visszatérve. Az erkélykorláton oly gyönyörűen megtelepedő galambszar, az ablaküvegre, a keretre kimosott légköri por sokkal ártalmasabb.
Ne engem kérdezz ezekről, mert ennyire mélyen már én sem mentem bele. De gondolom a vegyi anyagok, tisztítószerek, vagy akár a napsugárzás miatti felmelegedéstől is kipárologhat, vagy a levegőbe juthat. Biztos nem tesz jót a kisgyermeknek sem, ha mondjuk nyalogatja az erkélyajtót, mert éppen olyanja van. Ez az én gondolatmenetem.
Ezért nem ajánlják a műanyag tányérok és edények mikrózását sem, illetve a gyermekjátékok sem készülhetnek már ónnal szennyezett műanyagból.
Az üveggyártást talán a gyártó megmondja neked. Őszintén szólva ennek nem néztem még utána én sem, de megteszem, mert jó ha ezekkel tisztában van az ember.
Szerintem erre a kérdésre nem igazán lehet korrekt választ adni, a fa nyílászáró egy jóval magasabb árkategóriát képvisel, mint akár egy csúcskategóriájú PVC rendszer.
Hogy hány % különbség van a két típus között, ezt nagyon sok minden befolyásolja, tudni kellene mi az elvárás a nyílászárókkal szemben, azt olvasván hogy alacsony energia felhasználású családi ház lesz, így pl. egy passzívház minősítéssel rendelkező műanyag szerkezetet kellene összehasonlítani, egy hasonló paraméterekkel rendelkező fàval.
Az ólommérgező hatású fém, mely lenyelve és belélegezve is ártalmas. A szervezetben ugyanazokban a szervekben rakódik le, mint a kalcium, gátolja az agyi ingerületátvitelt, és károsítja a vérsejteket.
Gyermekeknél - fejlődő szervezetük miatt - különösen veszedelmes az ólommal való érintkezés. Már kis mennyiségű ólom is tanulási és viselkedési zavarokat okozhat, ha hosszú ideig vannak kitéve hatásának.
De a google mond nálam sokkal okosabb dolgokat is.
Pont 1-2 napja volt erről szó, mármint a Decco profilról. Egy olcsó rossz lengyel profil, rossz anyagból. Mint akkor is írtam, erre mi felénk rengeteg a gond vele. Sokszor elreped a profil, sokszor anyaghibás de talán ami ennél is elrettentőbb, hogy nem ólommentes, és igazából senki sem tudja, mekkora mennyiségű ólmot tartalmaz. Nem kell magyaráznom az ólom egészségre gyakorolt negatív hatását.
GU: Nem rossz vasalat ez, de itthon nem igazán használja már egyik gyártó sem (Persze, biztos van még 1-2). Mindenki Roto-t vagy Maco-t használ. Ehhez van támogatás, alkatrész akár azonnal, és bármivel probléma adódik, akkor azt rövid időn belül tudják orvosolni. Szóval bármi apró kis gond lenne, nem lenne biztosított az, hogy pótolják, cseréljék, javítsák. És amikor az ember százezrekért vagy milliókért vesz magának ablakot, ne azon izguljon, hogy ha ne adj isten később valami gondja lesz, akkor ne tudják azt megoldani.
két ablakos válaszolt Neked egészen konkrétan, hogy szar az, amit nézegetsz ( és egyik sem tette hozzá, hogy az ő terméke bezzeg milyen jó. Gabesz meg csak azért nem írt, mert előtte már ketten leírtuk, hogy trágya a Decco profil).
Részemről a feladatot teljesítettnek tekintem, nem ez a fórum az, ahol egy teljesen laikus userrel vitába kellene szállnom.
Ha a fal melle rakod a centit, ahonnan indul az ablak tokja, ugy 10-12 centi mulva fog elkezodni az uveg. Magyarul ha van 1 negyzetmeter uvegfeluleted, azt kb. egy 1.20x1.20 - 1.25x1.25-os nyilasba lehet belerakni., tehat kb. 0.4-0.5 negyzetmeter tok+szarny fogja kozbe ezt az 1 negyzetmeternyi uveget Igy az a 2-3%-nyira becsult felulet ebben az esetben boven tobb mint tizzel szorzando.(mocskosul remelem, hogy nem szamoltam el :D )
Én laikusként azt nem értem, hogy egy nagy német cég (GU) által (mely a honlapjuk alapján nagy projectekben is részt vesz, repülőtereken használják a rendszereiket) sorozatban gyártott termék minősége miért nem megfelelő ? A decco profilnál sem látok nagy eltérést a többihez képest. Ahogy láttam mindegyik profilnál van több, meg kevesebb légkamra, amiknek őszintén nem is nagyon értem a jelentőségét, mivel a profil talán 2-3 %-a az egész felületnek ? Vagy az un. rosszabb profil nem zár jól, vagy hamarabb szétesik ?
GU Magyarországi képviselet AGZ Hungary Aszódon. Amikor még anno GU vasalattal szerelt rendszereket fotgalmaztunk, és bármire szükségünk volt, Ők mindíg tudtak segíteni.
egy olyan vasalattal, aminek nincs Magyarországon rendes képviselete ( raktára sem, csak megrendelni lehet bármit Ausztriából), ki tudja - én nem nyitottam meg Benkaláékat - hol; hogyan működő gyártóval.
Benkala ablak 3 rétegű üveggel, deko ötkamrás profil és GU vasalat az milyen kategória ? Feltételezésem szerint a profil kamrák száma nem lényeges, mivel az üvegfelülethez képest elhanyagolható.Vagy rosszul gondolom ?