Segítségeteket szeretném kérni, 2007. 07. havi E61 LCI 525d automatám van, és az alábbi gondom lenne:
- a kulcsom nem mindig nyitja az ajtókat, heti 1-2 alkalommal manuálisan kell nyitnom zárnom az ajtókat a tollkulccsal, (nem elemes a kulcsom)
- a rádióm vételi minősége az utóbbi időben csökkent,
- és ami a leginkább zavart az az, hogy hétvégén a műszerfalon sárga ikon jelent meg, „Niveauregulierung ausgefallen”-t, szintszabályzó rendszer hibáját írta ki, és a hátsó futómű kompresszor nem emelt. Megnéztem a helyén - a pótkerék alatt - és láttam, hogy kb. 2 cm víz áll az autóban, és ebben volt az elektronika!
Kitakarítottam, szerencsére rendben van a gép.
A fórumon még új vagyok, de végigolvastam az ehhez hasonló problémákat, - látom, hogy nem egyedi eset ez a kombiknál.
De kérem segítségeteket abban, hogy mi lehet a beázás oka – nem volt sérült az autó, és nincs panoráma ablakom se-, hol jöhet be a víz, hogyan lehet megszüntetni, mert azóta autómosóba se merek elmenni, és mit lehet tenni a problémák megoldására.
Hogyha csak néha dobja be hibának akkor általában az egyik Szenzor szokott lenni. Amikor éppen kiírja a hibát akkor tedd rá az új adat és amelyik nem kattog az a rossz.
Koszonom! Biztos? Mert az elozo e60-omnal volt ott szakadas olyankor a csomagtarto mikrokapcsolo nem mukodott.. akkor ott keresem a hibat. Koszonom szepen!! Es a pdc failure? Erre mi a megoldas? Neha ezt is bedobja hibanak..neha meg mukodik ezt is most kezdte a napokban..?
Olyan problemam akadt az autommal hogy menet kozben azt irja boot open...csomagtarto nyitva.. de nincs nyitva. Es amikor bezarom az autot akkor sem villog az index nyilvan mivel ugyerzekeli, hogy nyitva van a csomagtarto. Mi lehet a megoldas? Koszonom. Udv Jani
Ha összkerékhajtásos a bubid akkor bömibe is olyat keress. Baromi nagy arcul csapás ahhoz képest a sima hátsó-kerékhajtás. Fogyasztásban nagyobb tempónál nem leszel sokkal előrébb…
A 530i-ről nincs tapasztalatom,viszont a téli közlekesésről igen.Nekem is ez az első BMW-m,tehát elfogulatlan képet tudok adni a hajtásáról.Röviden,tömören:nagyon fejlett a DSC rendszere az autónak,nem érezni a hátsókerék hajtás semmilyen hátrányát a havas,jeges utakon.Viszont,ha kikapcsolod teljesen az elektronikát,akkor bebasz az árokba :D
Jelenleg egy Subaru Legacy-t használok (2.0 benzines), amit szeretnék lecserélni a közeljövőben, az autóval nagyon meg vagyok elégedve, 130.000 volt benne 3 évvel ezelőtt, most 214.000, és az általános szervizelésen kívül semmi gondom nincs/ és nem is volt az autóval,igazi igásló(de pl. az olajat max. 12-13ezer km-ként cseréltetem)
A "kiszemeltek" között van úgy szintén Subaru Legacy és Outback,de 3.0-es, hathengeres motorral,ami sokkal csendesebb.
Mivel Hollandiában élünk, ezért évente minimum 3-4x hosszabb utakat teszünk meg, és egy gyermekkel is gazdagodtunk, így mindenképpen csendes, kellően erős, kényelmes,biztonságos autót szeretnék. A 3.0l-es boxermotor étvágya elég magas, 140-160km/h-ás utazósebességnél simán benyakalja a 12-13l-t, így ez kissé eltántorít...a BMW-k mindig is tetszettek, de még sosem volt a tulajdonomban, és nem is vezettem.
A választásom az interneten található információk alapján az 530i-re esne, a 258l-motorral szerelt típusra (ismereteim szerint elég megbízható). Biztos "túl parázom", de a téli utazásokkor kis félsz van bennem a hátsókerék hajtás miatt, ez az egyik dolog, és a szerviz költségek(vezérlés csere, stb.), amik ismeretlenek számomra...Szóval nagyon hajlok most a BMW felé, csak számomra ismeretlen a márka.
Jól látom, hogy itt valami gyárilag béna megoldás matt az érzékelő a szar valamelyik ülésnél? Na már csak azt kéne megfejtenem, hogy hol van, hátha lehet kicsit birizgálni és elmúlik.
Az övet bekapcsoltam, és ha nincs bekapcsolva akkor hangoskodik a kocsi, ha be van kapcsolva, akkor nem. Ha hirtelen megrántom akármelyik övet, akkor befeszít. Nem ütköztem, nem robbant ki légzsák, de akkor ez most valami légzsákos hiba? Ezzel mit lehet kezdeni? Ki lehet ütni valahogy?
Más: Tudtok olyan embert, aki baráti áron segít nekem abban, hogy egy kivezetett gps töltőt lecseréljünk usb-s csatira, esetleg auxos bemenetet kivezeni?
tökéletesen zárt garázs. annyi volt 1 hét után beultem elinditottam az autot ,picit hagytam ketyegni,hátramenet és kigurultam 1 métert nem mentem talán mikor a kerékdefekt figyelő rendszer felvillant. utána jött sorban a többi.
ha hermetikusan zárt a garázsod akkor talán nem... de azért egy ilyen állatnak túl nagy rés nem szükséges a bejutáshoz... csináltam már egy két ilyen autót aminek a gazdája még álmában sem gondolt volna erre.
mindenképp elviszem szervizbe! én továbra is ugy gondolom valami kontakt hiba,hisz az auto nem mozdult ,és elsőre nem abs hiba jött hanem keréknyomás ellenorző rendszer.
csinált már ilyet csak az egy nagy eső után egy pocsolyán áthajtásnál jött,akkor emmisszios hibákat irt ki ,valoszinü a viz hirtelen meghutotte a kipufogot ,akkor gépre téve hibát kiutotték és nem is jott vissza. azota pocsolyák kerulve:))