Tudna valaki valamilyen adaptert ajánlani, ami vakuállvány és az ezybox rendszervakutartója közé menne, ezáltal dönthetővé varázsolva a szettet? Egy ideje gugliztam már, de csak dönthető vaku/ernyőtartót találtam. Előre is köszi!
A 303. oldalon olvastam, hogy csak Nikon tartozékokat használjak. Ezért tettem fel a kérdést. Nem szeretnék semmiféle károsodást a gépben. Inkább várok, míg lesz keretem vakura. :) Pedig nagyon megörültem, mikor kaptam a vakut, hogy végre kipróbálhatom azzal is a gépet.
303nOptional Flash Units (Speedlights)The camera supports the Nikon Creative Lighting System (CLS) and can be used with CLS-compatible flash units.Optional flash units can be attached directly to the camera accessory shoe as described below.The accessory shoe is equipped with a safety lock for flash units with a locking pin.1Remove the accessory shoe cover.2Mount the flash unit on the accessory shoe.See the manual provided with the flash unit for details.The built-in flash will not fire when an optional flash unit is attached.A The AS-15 Sync Terminal AdapterWhen the AS-15 sync terminal adapter (available separately) is mounted on the camera accessory shoe, flash accessories can be connected via a sync terminal.DUse Only Nikon Flash AccessoriesUse only Nikon flash units.Negative voltages or voltages over 250 V applied to the accessory shoe could not only prevent normal operation, but damage the sync circuitry of the camera or flash.Before using a Nikon flash unit not listed in this section, contact a Nikon-authorized service representative for more information.
Mivel a kisokos Nikonon nincs kerek vakuzsinór csati, ezért kénytelen vagy az AS15 vagy más adaptert használni. DE: a metz45 ct1-esek legrégebbi változata sem több 250V-nál.
Tehát bátran használhatod a papucsadapteren.( Nikon leírás, 303-ik oldal )
Van egy adásvételi topik erre. Oda tedd fel ezt a hirdetésed, mert innen előbb-utóbb törlik. Még vmi: ez nem vaku, hanem LED-es lámpa, ami felvillan, de nem vaku. Se a teljesítménye, se a színhőmérséklete, színképe nem vaku.
Üdv mindenkinek! Eladó Meike FC 100 körvaku! Makrózáshoz (is). Összesen ötször használtam,de mostanában nem makrózom. Minden tartozéka megvan,gyűrűk,doboz. Az ára 12.000ft, de ennyiért postázom is,ha Dunaújvárosban jársz,személyesen, 10.000ft-ért odaadom. Ezen kívül van egy Canon 10 EG fotós válltáskám is,ami 13.000ft. Ez is postával együtt,de személyesen 10.000ft. A táska hibátlan,és cserélhető fotós hátizsákra is,akár ráfizetéssel. A táska topikban részletesebben. E-mail komla2@freemail.hu Üdv.
Keresek olyan fénymérőt, amivel vakufényt is lehet mérni, elsősorban Sekonic L308S, vagy Sekonic L358-at keresnék, determészetesen meghallgatok más ajánlatot is.
Árak tekintetében valahol a bolti nettó árak alatt keresem a megoldást, tekintve, hogy költségként el tudom számolni.
Egy gondom, van a fényképezőgép vakujával, ha "kinyitom" is azt írja ki "nincs nyitva". milyen hibája lehet ?? Beállítási, vagy műszaki ? A válaszokat előre is köszönöm :-)
Van egy Meika MK-580 típusú vakum. Meghalt a villanócsöve és mivel ebay-ről vettem így gari nincsen. Láttam sok helyen h nem veszélyes az ára, cserét ismerősöm meg tudná csinálni, viszont semmi adatot nem találtam a neten. (több napja keresgélek) Milyet érdemes venni bele, vagy milyen adatra kell figyelni, ha veszek ilyen kis csövet. Méretét azt könnyű, de gondolom azon kivül kéne mást is tudni róla.
Köszönöm, megpróbálom. Azon csodálkozok, hogy egy komolynak mondott vakunak műanyag a rögzítőtalpa. Párszor az is előfordult, hogy a kijelző világított és sötét téglalap jelent meg. Itt is a ki/be kapcsolás segít.
A vakupapucs érintkezőit tisztítsd meg a vázakon is. Segíthet. Az 580 II-esekkel volt ugyanilyen baj, emiatt a 600-asoknak a talpa előrecsúszik rögzítéskor.
Tegnap volt a kezemben egy Pixel csúcsmodell. Leddel kiegészítet, guszta darabnak tűnt. A gazdája szerint sokszor kell -1 értékre tenni,
de neki más baja nem volt vele. Ha már nálam volt, a 430 II-essel leteszteltem a master módot. A vaku vázról levéve nem adott tesztjelet masternek. A vázon ( 1Dsmk, vázról menü van, vezérelte ) már volt tesztvillanás és rendesen is ment. DE: a vázról hiába állítottam be, hogy master és ne villanjon ( ez esetben az 580/600/90 EX-ek nem villannak, csak vezérelnek), a villanás tiltása a master módot is kiütötte. Na, az ilyen apró dolgok a bosszantóak....
Sziasztok. Lenne egy problémám. Van egy Metz 58 AF-1 vakum Canonora, ami jó pár esetben nem hajlandó elsülni a gépen. Működik, villan, majd azt látom, hogy nem sül el a vaku. Ha ki be kapcsolom vagy újabban megmozgatom a vakut a fényképezőgépen akkor újra hajlandó dolgozni, de pár perc múlva megint ki/be. Canon 5D és 6D-vel is párszor előjött. A vakuban már volt csőcsere, de gondolom a szétszedése az alsó részt nem igazán érintette. Cseréltem már rajta firmware-t is, de nem ez volt a probléma. Egyszerű kontakt hiba lehet? Sokszor bánom, hogy nem a Canon 580 EX II vettem meg, ezzel mindig csak probléma van.
Ma teszteltem a Yongnuo 500ex vakumat.Egy próbateremben kellet fotózni egy zenekart.Nem vagyok fotós,még hobbi fotósnak is gyenge,ezt előre bocsátom.Folyamatosan fotóztam vele,tehát néhány másodpercenként,illetve ahogy feltöltött) villant a vaku,úgy,hogy a fényerőt 1-2 értékkel folyamatosan feljebb toltam. 200 kép után(néhány perc,mert csak két számot játszottak el)) felmelegedést jelzett.Majd néhány perc múlva fojtatódhatott a munka.Nem tudom ez gyengéje-e a vakunak,engem nem zavart,nem érdekel.Mert volt időm kivárni azt a két percet,míg kihűl.De ha valaki ilyen vakut szeretne,annak ez egy tapasztalat lehet.Egy 18-135-ös objektívet használtam.Ezzel könnyedén,gyorsan talált fókuszt.(számomra stabilan)A világítás a teremben 3x 100w körül volt kb.