Kérdezz, van itt pár okos segítőkész ember. Három dolgot nem szeretnek: ha valaki illegális dolgot kér, illetve ha valaki egy kérdést sok topicba tesz bele.
És kodekpakkot soha, sehova sem teszünk fel.
Ebben az a csavar, hogy miközben elemet cserélsz, elég egy kis hajlító igénybevétel az alaplapon, amitől mondjuk a RAM valamelyik hibás érintkezése helyreáll és kész. Utána azt hiszed, hogy az elem volt, pedig nem. Persze, ezért kellene műszeresen is ellenőrizni az elemet, hogy következtetni lehessen a hiba valódi okára.
Ez olyan dolog, mint amikor az ügyfelek panaszkodnak, hogy a TV hátulján a SCART-ot megmozgatja, vagy az antennacsatlakozót, ettől megjavul, illetve változik a probléma, tehát biztosott van a hiba.
Persze, az alaplap területén bárhollehet a hiba. Kis mozdításra minden reagál, hajszálrepedés jellegű dolgok, forrasztás lazulása stb.
Meg van kergülve a gépem...Most minden mindegy alapon visszadugtam az első vinyót ami kattogott, most meg hiba nélkül megy az egész, rendszer gond nélkül betöltött, nincs kattogás. :D Az meglehet, hogy esetleg meg volt lazulva a csatlakozó és azért kattogott?
Mondjuk lehet, hogy ráférne egy tápcsere, mert egy kb 6 éves Codegen 400W 300XX hajtja a vasat.
Kezd tele lenni a hócipőm, előbb meghal egy 160-as vinyó, majd a másodikkal így járok...
Van ez így, amikor a tápegység sorban teszi tönkre az alkatrészeket. Biztos, hogy én semmit nem mernék már rákötni, amíg meg nem vizsgáltam, legfeljebb az én esetem annyiban más, hogy javítok is ilyeneket. Meg azt is szoktam látni, hogy milyen károkat tud okozni egy hibás tápegység, nyilván ezért is tartok tőle, magam is.
Más esetben komplett csere jöhet szóba. De természetesen ez így nem tudható biztosra, hogy táp okozná, több más oka is lehet.
Nos, az olvasó cseréje megoldotta a problémát. Egy időre... Merthogy sikerült folytatni és fölment gond nélkül a rendszer, de utána el kellett mennem itthonról, így kinyomtam a gépet, gondolván, hogy majd felpakolom a szükséges drivereket és egyebeket. Ám miután hazajöttem, b*szott elindulni. Na mondom akkor fölrakom mostmár teljesen egyben, megszakítás nélkül. De most meg a partícionálással van gond...
Addig eljutok, hogy lássam, mennyi hely áll rendelkezésre. Majd amikor entert nyomok, hogy a kijelölt partícióra telepítse (egyben menne az egész, nem lenne darabolva, de gondolom ez nem is lényeg jelen esetben), az alábbi fogad:
"Ahhoz, hogy a Windows XP-t a kijelölt partícióra telepítse, a telepítőnek néhány indítófájlt a következő lemezre kell írnia:
156328 MB lemez: 0 Id: 0 busz: 0 - atapi [MBR]
Ez a lemez nem tartalmaz WinXP-vel kompatibilis meghajtót. A telepítés folytatásához, menjen vissza a partícióválasztó képernyőhöz, és hozzon létre olyan partíciót, amely kompatibilis a Windows XP-vel. Ha nincs elég hely a lemezen, töröljön egy létező partíciót, majd hozzon létre egy újat.
A partícionáló képernyőhöz az enterrel juthat vissza., stb-stb"
Itt aztán hiába megyek vissza és csinálok bármit, nem tudok előrébb jutni...Sem újat nem tudok létrehozni, mert hiába adok meg mondjuk 100000Mb-ot és enterettyűzöm le, mintha a falnak beszélnék. Kezd tele lenni a hócipőm, előbb meghal egy 160-as vinyó, majd a másodikkal így járok...
A hiba sajátossága, hogy a fájlok kitömörítése közben hibát jelez, de ha újrakezded, akkor véletlenszerűen mindig más fájlokat talál hibásnak.
Nekem régi SDRAM-os gépnél volt ilyen, egyik modult kivettem, nem jelzett hibát, de külön-külön egyikkel sem. A kettő együtt viszont nem ment. Végül a BIOS-ban volt valami IO-feszültség, amit 3,3 helyett 3,4 V-ra állítottam, úgy már rendesen működött mindkét modul, és soha többé nem hibázott a Windows üzem közben sem.
Mindezt az érdekesség kedvéért írtam le, de többféle hardverhiba elképzelhető.
A hibát egyébként RAM-teszt futtatása is kimutatta, amíg fennállt.
Köszi! Próbáltam én guglin guberálni, de sokra nem jutottam. Az olvasót még ki tudom cserélni, arról olvastam is, hogy talán lehet hibás. A többi nem hiszem, hogy problémás lenne, mert a linux nyugodtan megy most is, tegnap is több órát ment gond nélkül, meg amúgy sem panaszos egyébként a gép. De akkor megpróbálom másik olvasóval, ha az sem vezet sikerre akkor majd próbálkozom valamilyen linuxszal legfeljebb, igaz sík hülye vagyok hozzá :D
Tegnapi nap folyamán minden bizonnyal kilehelte lelkét 160 gigás maxtor vinyóm, sűrű kattogások közepette reseteltem a gépet, aztán már lemezolvasási hibát írt ki botolásnál, és hiába próbáltam új rendszert pakolni rá, egy kattanás és vége a dolognak. Na mondom no problem, van másik vinyó, majd beüzemelem azt. Igenám, csakhogy ugyebár fel kéne dobni rá az xp-t. Telepítő lemez be, le is formázza a vinyót, majd másolja a fájlokat a win. telepítési mappákba. És innen jön a baj. Amikor elkezdené végre pakolni a rendszert, felugrik egy ablak az alábbiakkal:
"Windows XP Professional Service Pack 3CD 'asms' fájlja szükséges.
Gépelje be a fájl elérési útját majd kattintson az OK gombra.
Fájlok másolása a köv. helyről:
És itt két lehetőség van:
- GLOBALROOTDEVICECDROM0I386
- A:
És innentől kezdve semmi. Nem vagyok egy agytröszt, de xp telepítéssel még sose volt bajom. Bármit csinálok, vagy nem reagál, vagy ha a mégse gombra kattintok akkor hablatyol valami végzetes hibáról, és újraindul. Évek óta XP-t használok, párhavonta történő telepítéssel, de ilyennel még nem találkoztam soha. Gondoltam talán nem jó a telepítő, ezért gyorsban dobtam fel egy kiwi linux 8.04-et (most is live cd-ről vagyok), hogy legalább egy telepítőt le tudjak szedni és kiírni. Nos, ez megtörtént, de ugyanaz a helyzet. Mi lehet a gond és mit tudnék csinálni?
Ha az ASCII-beállítások alatti opciók sem segítenek, akkor szerintem a legjobb lenne kipróbálni a HyperTerminal helyett a Tera Term nevű programot. Abban jóval több beállítási lehetőség van.
Segítséget kérnék: rendszer XP, összekötve egy 3D mérőgéppel, soros kábellel, ( csak így lehet a mérőgép miatt ). Kapcsolat Hyper terminál. Amikor első esetben csatlakoztattam a két gépet, minden oké volt. Egy probléma miatt pár hónap után új kapcsolódást kellett létrehozni, de akkortól az ékezetes betűket nem jeleníti meg, betűtípus és nyelv beállítástól függően valamilyen furcsa karakter van. Érdekes módon két éve egy másik számítógépen ugyanez a jelenség volt, első alkalommal minden karakter jó, utána az előbb részletezett. Akkor úgy hagytam, de nagyon zavaró, jó lenne kiküszöbölni. Szerintem ami állítható volt azt már kipróbáltam.
Eseménynapló azt mondja, hogy minden gép indításnál van egy 1 perc 40-1perc 50 másodperces szünet, amikor SEMMI nem történik, szó szerint semmit nem tölt a gép. Utána villámgyorsan indulnak a szolgáltatások, de addig üresjárat van.
WMPNetworkSvc. ilyent nem indít, nem is próbál, és a futó taskok között sincsen . Process Explorerrel néztem.