Bízom benne,hogy egy időre megszűnnek a problémák és hosszú távra berendezkedünk erre az új jövevényre :)
Nem akarunk bármilyen fennakadást tapasztalni,sokat lesz használva kutyus miatt.
A "Bemutatóterem"-től rendeltem,60 hó gyártói garanciával.
Gabreal 1971 - No comment
Paragon1985 - Köszönöm! :)
Zeki_ - Minden bizonnyal igazad van.
Elég volt látni egy videót az Elektroluxról amiről véleményt kértem - Youtube - Amikor tömörítette a tartályban lévő port a karral a user,finom puha porfelhő szállt fel a tartálytetején a tömítés mellől, azaz nem zárt le a tömítés a portartályban...Visszafelé szintén porfelhő, aztán megnyomkodta tömörítés céljából még néhányszor, a port. mindannyiszor porfelhő szállt fel.... Na itt volt a pont, 100ezerért...
Üdv! Nekem is Dysonom van és le is karcoltam a véleményemet. (j1ellenor néven) Szoktam folyamatosan olvasgatni a fórum hozzászólásokat, de nem emlékeztem a tiedre... sorry.. Írtam volna, ha látom. Nekem egy dyson dc23 ALLERGY-M van. Mivel én bemutató darabot vettem, ezért engedtek az árból, így volt közel 90e ft. . Nem olyan rég múlt öt éves a gép. Új korában is írtam róla, meg most nem olyan régen is. Az enyém még portartályos, kifejezetten ilyen jellegűt kerestem, mert elegem lett a sok leégő motorú porzsákos hulladékból, meg a csökkenő szívóerőből egyaránt, és nem is bántam meg. A dyson vásárlása előtti 5 évben kb 6-7 porszívót nyírtunk ki, ezt elégeltük meg, és a nem kapható porzsákok utáni futkosást. Amióta meg van, most rendeltünk hozzá motor szűrőt, mert az már viseletes volt, ez került 14ezer forintba, de ezen kívül még egy forintot nem kellett rá költeni, mivel mosható hepa van benne, ami még mindig jól szűr(allergiás vagyok én is, észre venném ha nem ). Szerintem a legjobbat vetted meg, de majd az idő megmondja:) A Pesti viszont eladótól vetted? Én már többször is beszélgettem vele azóta mivel felhívtak, hogy milyen a gép!! Használjátok egészséggel.
Nyilván mindkettőn van teljesítményszabályzó. Ha a nagyobbikat csak 1000W-tal hajtod, lehet hogy halkabb lesz mint a kicsi. Feltételezem, hogy a kicsi tényleg kisebb és könnyebb is. Az is számíthat.
nem rendeltem innen még, igaz, még a másik helyről sem... de most ezt a zsákot mindenképpen kipróbálom, kíváncsi vagyok, észrevesszük-e a különbséget. eddig ezt a 99,99 %-ban szűrő f/j/m zsákot használtam bele csak, más nem volt még.
Porzsákot kell vennem, ezt találtam... eddig a 4 db-os csomagot használtam (5 ezer), gondoltam kipróbálom, ez milyen ahhoz képest... nem szűr úgy, majd max. gyakrabban kidobálom... vagy nemtom. De most teszek egy próbát ezzel:
Nem köszönöm meg a segítséget mert nem kaptam. Nem számít,magamtól is letettem az erről Electroluxról.
Választottam és megrendeltem egy minden bizonnyal kifogástalan gépet, Dyson DC52 Animal Complete. 3 x A osztályú, a szeptember óta bevezetett táblázat szerint.
Kinetic technológia,nincs szűrőcsere,mert nem kell,én nem is lehet cserélni.
10 év múlva is garantálják a szívóerő változatlanságát.
Három éves és eddig jól teljesítő Philips FC 9071 porszívónkon kezd tönkremenni két, egyenként kb. 2 fillért érő műanyag alkatrész. Az egyik a gégecső gép felőli végén lévő kicsi kapcsolódó csővég, a másik az a gyűrű, amihez ez kapcsolódik. (Mindig kidobja a csövet.) Ez a porzsákot takaró fedélbe van beleillesztve, tehát cserélhető. LENNE!
Csak egyben kínálnak csövet, nincs külön vég a neten (vagy én nem találtam) és a gyűrűt is komplett ajtóval együtt kínálják. A kettő együtt 20.000 Ft. Az új gép meg kb. 30000.
Miele S8330 -ast szeretnék inkább venni, de nem találtam már sehol, igazából kifutó termék, de ezekről az újakról nem találtam semmi normális információt.
Ahogy itt írjátok, egyre jobban kezd tetszeni a Miele porszívó. Még 50000 belefér. Viszont az meg porzsákos.... tehát ezzel kell megbarátkoznom elsősorban. Eddig a porzsákkal az volt a bajom, hogy borzasztó undorító volt kirázni, szállt a por mindenhová, ezt már megoldja a papíporzsák. De ezzel meg az a gondom, hogy amíg gyűlik a por addig ott van a légterünkben a masina, benne a sok por, atkamaradvány stb. brrr....Vagy ezeknél a komoly porszívóknál emiatt nem kell aggódni? A tartályt az rögtön ki tudom önteni, viszont ha jól értem a szívóereje a porzsákosnak jobb. Ez nem elhanyagolható szempont.Ráadásul nem is találtam porzsák nélkülit....
A Mielét én is szerettem, 7 évig minden nap elő volt véve, délelőtt egész lakás porszívózás, utána a gyerekek morzsázásait takarította. Hétvégente meg nagytakarítás.
Aztán a motorja meghalt.
Lecseréltem egy 50 ezres vietnámi samsungra... 1 év alatt meghalt a motorja, kitört az első kereke, önmaga lyukasztotta ki a saját gégecsövét, a vezetékét sosem tudta önmagától teljesen behúzni, mert pöndörödik nagyon, és mivel vastag és merev, nem is tud magától kipöndörülni. A gyári porzsákkal tud csak normálisan működni, az meg 2x drágább, mint a Miele porzsákja.
Most így több mint egy év után a markolatnál és kilyukadt a gégecső...
Ez egy metálpiros ipari hulladék, kibaszott sok pénzért.
JA, és a motor fordulatszám szabályzója olyan hülyén van megoldva, hogy porszívózás közben a gégecső hozzá tud érni, és eltolni.
Nálunk már jó pár hónapja működik az Miele S4213. Akciósan vettem a Media Marktba 39.000-ért, de nagyon nem bántuk meg. Ahogy írtátok, nagyon jól mozog, egyáltalán nem kell rángatni, minimális feszültség hatására azonnal gurul a porszívó. Csendes. Felgázzal használjuk azóta is.
Kevesebb is a por a lakásban és mintha nem is porszívózna annyit anyum. Igaz emiatt picit gyorsabban is telítődik a porzsák mint a korábbi ETA-nál, de ez engem mint porra érzékenyt egyáltalán nem érdekel, a lényeg hogy sokkal tisztább a lakás. :)
Pontosan ugyanezeket tudom elmondani a saját Miele S8310-esemről, azzal a különbséggel, hogy én lassan 2 éve használom és 50.000 ft-ért vettem akciósan (Media Markt utolsó, kiállított darab), valamint előtte max. 20.000 ft-os porszívóim voltak (szintén Samsung és Philips). Azt gondolom, hogy életem talán legjobb háztartási gép vétele volt :)