Keresés

Részletes keresés

Louhan Creative Commons License 2015.01.08 0 0 80322

Kong lan.... Állat! (A kong inkább üreset jelent..., de így is jó!)

Louhan

Előzmény: arhat1 (80317)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 -1 0 80321

"Ez ilyen tai chi jellegű akkor?"

Mondhatnám még annál is lágyabb, szinte légies.

"Tudnál adni róla egy minimális leírást? Csak hogy nagyjából magam elé tudjam képzelni. Mik a stílus sajátosságai? Ilyenekre gondolok, hogy például: ütésből van több, vagy rúgásból. Esetleg földrevitel? Állatformák? Fegyveres formák gondolom vannak benne, hiszen pár oldalt visszaolvastam a fórumon, és ott említetted, hogy kínai szablyával gyakorolsz. "

Azért nehéz, mert a stílus célja hogy minden ellened irányuló támadás elől kitérjél, ne lehessen fogást találni rajtad.  Egy speciális kung (képességfejlesztés) tartozik hozzá, ez a test súlypontjának megemeléséről szól, ami által szinte lebegsz a föld felett. Ez természetesen nem ilyen misztikus, ez egy idealizált cél.

A kéz és a lábtechnika 50-50% és nem annyira jellemző a magas rúgás a rendszerre. A fegyverek a bot, a szablya, és egy speciális csak a stílusra jellemző botszerű fegyver, aminek a végén egy legyezőszerűen kinyitható és becsukható rész van. Ezzel lehet cselezni, figyelmet elterelni.

"Amúgy ezen az Aang Chuan Fa-n kívül más stílust is gyakoroltál? Vagy csak kizárólag ezt űzöd?"

Igazán csak ezt űzöm, ez is pont elég. Persze volt egy kis kick boksz, európai boksz, egy észak koreai katonai rendszer.

Előzmény: Boddhisatva (80318)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80320

Most kivételesen ráhibáztál, kínai mosodája volt.

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (80319)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80319

Az öregúr nem kelmefestő volt véletlenül?

Korábban a kantoni Empty Blue & Co-nál dolgozott?

Boddhisatva Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80318

Hűha! :)

"Formagyakorlat jellemzik a stílust, és sok belső, szellemi gyakorlat."

Ez ilyen tai chi jellegű akkor?

Erről a stílusról még csak nem is hallottam. Szóval ez egy kung-fu stílus, és gondolom belső (lágy) stílus. Tudnál adni róla egy minimális leírást? Csak hogy nagyjából magam elé tudjam képzelni. Mik a stílus sajátosságai? Ilyenekre gondolok, hogy például: ütésből van több, vagy rúgásból. Esetleg földrevitel? Állatformák? Fegyveres formák gondolom vannak benne, hiszen pár oldalt visszaolvastam a fórumon, és ott említetted, hogy kínai szablyával gyakorolsz. 

Amúgy ezen az Aang Chuan Fa-n kívül más stílust is gyakoroltál? Vagy csak kizárólag ezt űzöd?

Érdekesek amúgy ezek a kínai harcművészetek. Én is kipróbálnék több belső kung-fut, például a Xing Yi-t, és a Pa Kua-t is, sőt a Sun Tai Chi is tetszetős. 

arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 -1 0 80317

Régi tradicionális stílust gyakorlok. A kínai írásjele 空蓝. Aang chuan fa.

Családi stílus, csak szűk körben oktatják.

Én úgy kerültem kapcsolatba vele, hogy a szüleim külföldön dolgoztak. Egyszer amikor a többi gyerekkel játszottam (fociztunk) arra járt egy idős figura. Nézte hogy játszunk, és azt mondta lát bennem fantáziát, hogy megtanítson a családi stílusukra. Neki nem volt gyermeke, ezért minden tudását átadta nekem.

Formagyakorlat jellemzik a stílust, és sok belső, szellemi gyakorlat.

Előzmény: Boddhisatva (80316)
Boddhisatva Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80316

Te milyen stílust gyakorolsz pontosan, ha szabad tudnom?

Előzmény: arhat1 (80314)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80315

"Én ilyet nem mondtam..."

Akkor egész pontosan mit szerettél volna mondani ezzel:
"...tanácsokat fogok osztani szablyavívás ügyben. Arányos képzettségem már van hozzá.
És az is majdnem harcművészet."

Elkezdesz beszélni a szablyavívásról, utalsz a párbajtőröző időszakodra és utána... Annyi biztos, hogy Sch is némileg a szablyavívásra értette. Majd hermeneutikai szakember bevonásával ki fogjuk elemezni ;-)

Egy lényeges szempont: a HEMA vívás, ezen belül a szablyavívás =/= olimpiai vívás, ami egyértelműen küzdősport. Az, hogy egy konkrét verseny konkrét szervezője pontosan mit ír, az eléggé lényegtelen, főleg úgy, hogy az általuk képviselt irányzat egyre inkább távolodik a nemzetközi trendektől.

Előzmény: arhat1 (80311)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80314

Én is valamit elrontottam...egyszerűen nekem sincs ennyi időm.

Még néha elmenni péntekenként +1 edzésre is komoly szervezést igényel.

A kedd/csütörtöki edző egy kedves, lágy szívű fickó, aki minden esetben megérti ha valamiért nem megyek, a pénteki az egy vadállat. :)

Előzmény: Louhan (80312)
Boddhisatva Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80313

Szerencsés a munkabeosztásom, egyedül is élek, így van időm rájuk. De amúgy ne gondold, hogy mindegyikből sokat járok egy héten. Szerda és szombat brazil jitsu, kedd és csütörtök taekwondo, hétfő és szerda (szerdán a bjj edzés előtt) tai chi. 

Taekwondo: Tanultam 1 évig wtf tkd-t, utána viszont (költözés miatt) átmentem itf-re, amit nem is bántam meg. Lényegesen jobb - legalább is szerintem - az itf tkd. 

Tai chi: 2 évig Yang stílusú tai chi, utána viszont Wu stílusú. Itt megjegyezném, hogy szintén nem bántam meg, hogy váltottam irányzatot. 

Hát így vagyok. Ti milyen stílusokat gyakoroltok? 

Előzmény: Louhan (80312)
Louhan Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80312
Szia!

Döbbenetes, hogy mennyi mindenre van időd. Sorra jönnek ilyen emberek, akik vagy háromféle HM-et gyakorolnak... Érdekes. Én meg csak lesek, mert még arra az egyre sincs elég időm ...

Milyen taekwondo? Milyen taichi?

Louhan
Előzmény: Boddhisatva (80310)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80311

"Csak nyugodtan, mert lehet, hogy egy külsős pont olyan dologra mutat rá, amit a folyamatosan

csak azzal (pl. szablyavívással) foglalkozó emberek eddig nem vettek észre."

Ez még igaz is lehet, de jelen esetben a vívás kevésbé érdekel.

"De tudod mi, talán némileg hatékonyabb lenne a társalgás, ha lennének normális videók trad. kínai vívásról, vagy lennének olyan komoly tudományos cikkek, ahol összehasonlítják a trad. és modern edzésmódszereket."

Ebben lehet szintén igazság (korosodom, na....), de lehet hogy egy ilyen téma a "Kínai vívó edzők tapasztalatai a trad. és modern edzésmódszerek használatában" topicban életszerűbb lenne.

Egyszerűbben: nem tudom, hogy a kínai vívók edzésmódszerébe alkalmaznak-e valamilyen speciális, tradicionális szisztémát, lévén nem vagyok kínai vívó edző. Bár tudod a kínai edzők (tudom-tudom úszók voltak...) egy időben valami mágikus teknősbékavér kivonatot (vagy gall varázsszörpöt) itattak a versenyzőkkel, aztán nem úsztak, hanem sprinteltek a víz tetején.

"Arról is szívesen olvasnék, hogy pontosan miért nem harcművészet a szablyavívás, amikor egyes, igen-igen furcsa dolgok <szándékosan nem nevesítek> annak vannak minősítve."

Én ilyet nem mondtam, csak idéznék egy írást:

Ulrich_von_Lichtenstein 2014.12.29
80142

Az egyik szervező FB megjegyzése:

'"Most először éreztem azt, hogy az összes megjelent szablyavívó felkészült és van alattuk technika. Ez nem tekinthető rekonstrukciónak, de egy kibontakozó harcművészet alapjainak igen. Az első lépés megtörtént, a szó, hogy "harcművészet" és nem autentikus forma kimondatatott. Egy hosszú folyamat és megannyi munka végre megteheti az első igazi lépéseit a fejlődés útján. Én örülök neki!"

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (80141)'

Kiemelések tőlem.;)

Megjegyezném -részemről tényleg utoljára- , hogy a vívást itthon a küzdősportokba sorolják.

http://tf.hu/hallgatoink/intezetek-tanszekek/uszas-es-vizi-sportok-tanszek/

Mondjuk egy vicc -szerintem- ez az összevonás.

Egy kis irodalom (nem néztem át):

http://tf.hu/hallgatoink/intezetek-tanszekek/uszas-es-vizi-sportok-tanszek/oktatasi-segedanyagok/

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (80308)
Boddhisatva Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80310

Üdv!

Nem foglalkozok olyan nagyon régen harcművészetekkel és küzdősportokkal. Régebben aikidoztam úgy nagyjából 4 évig, jelenleg pedig 1 éve brazil jiu-jitsuzok, 3 és fél éve taekwondozok és 6 éve tai chizok. Igazából a tai chi a mindenem, ezt szeretem a legjobban. :)

Előzmény: arhat1 (80309)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80309

Adjon Isten!

Üdv a Fórumon. Ismered a széles szájú béka esetét? :)

Te ki vagy, és mit gyakorolsz?

A boksz/thai boksz lódarázs nem ér! :)

Előzmény: Boddhisatva (80306)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80308

Arhat,

Csak nyugodtan, mert lehet, hogy egy külsős pont olyan dologra mutat rá, amit a folyamatosan

csak azzal (pl. szablyavívással) foglalkozó emberek eddig nem vettek észre.

De tudod mi, talán némileg hatékonyabb lenne a társalgás, ha lennének normális videók trad. kínai vívásról, vagy lennének olyan komoly tudományos cikkek, ahol összehasonlítják a trad. és modern edzésmódszereket. Amíg ilyen nincs, addig nyudotan lehet piszkálni a régi, bennragadt tüskéket, ez is egyfajta tüske-punktúra. Lehet, hogy hatékony... és segít feldolgozni.

Arról is szívesen olvasnék, hogy pontosan miért nem harcművészet a szablyavívás, amikor egyes, igen-igen furcsa dolgok <szándékosan nem nevesítek> annak vannak minősítve.

Előzmény: arhat1 (80303)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80307

Mert öreg elefánt nem felejt. ;)

Előzmény: Sch.... (80305)
Boddhisatva Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80306
Adjon Isten mindenkinek, szép jó napot! Olvastam a topicot visszamenőleg is, ahogy elnéztem, kissé érdekesen időzítettem, oldalakon keresztül történő harcművészetek lefikázása, emellett küzdősportok istenítése - persze mindezt egy Harcművészet nevű topicban - különösen a bokszé. Az anyázás pedig csak hab volt a tortán. Ezek szerint egyes ökölvívók kissé agresszívek. Elismerem, volt igazság a ''tisztelt'' B.Á. úr írásaiban, értem én a görbe tükröt is, na de azért sértegetni mellé. Felesleges volt nagyon. A formagyakorlatokkal nem értem mi a baja, vannak akik szeretnek formázni, mert mit tudom én, mondjuk stresszoldó hatással van rá, például.
Sch.... Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80305

"És az is majdnem harcművészet."

Héé!!! Eztmoshogyésmé???

Louhan Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80304

Úgy van!

arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80303

Bár érteném mire gondolsz.....;)

Egy témában vívódok itt magamban. Amellett kardoskodom, hogy eddigi tapasztalataimat figyelembe véve, tanácsokat fogok osztani szablyavívás ügyben.

Arányos képzettségem már van hozzá.

És az is majdnem harcművészet.

Előzmény: Maitréja buddha (80302)
Maitréja buddha Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80302

Valóban nem vitte előre a topicot, ám néhány dolgot a felszínre hozott. :)

Lol...te olyan szinten vagy gonosz, mintha Yodának enni adnának éjfél után :P

Előzmény: arhat1 (80301)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.07 -1 0 80301

Én nem ragaszkodtam hozzá, bár jól szórakoztatott.  Gyanítom valamilyen formában újra meg fog jelenni itt.

Mondhatnám, hogy Ő egy üstökös a Harcművészet egén, abban az értelemben, hogy bizonyos időközönként feltűnik.

Valóban nem vitte előre a topicot, ám néhány dolgot a felszínre hozott. :)

Előzmény: Louhan (80300)
Louhan Creative Commons License 2015.01.07 -1 0 80300

Sziasztok!

Sziasztok!

Bunkó urat a fórumhoz és a topichoz nem illő viselkedése miatt, utólagos engedelmetekkel, hogy úgy mondjam "kiűzettem az ő Paradicsomából".

Sajnos ennek a folyamatnak, néhány hozzászólás áldozatául esett.

Elnézést kérek azoktól, akik ragaszkodtak volna keresetlen stílusához, de az, ahogy több topic-társunkkal viselkedett (személyeskedő, sértő, trágár módon), nem passzolt a "Moderátori alapelvekhez".

Louhan

Sch.... Creative Commons License 2015.01.07 0 0 80299

"Bokszkesztyűben lehet ugyanúgy ütni, mint csupasz ököllel."

Na, ez netto baromság. Ruházzál már be egy ilyenre, oszt' olvasgasd egy cseppet.

http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=y7Mc2DLyuf5U7PP02XjMeg**.Node4?_v=Dr_Donath_Tibor_Anatomiai_atlasz&id=70317&type=22

Előzmény: Törölt nick (80277)
Maitréja buddha Creative Commons License 2015.01.06 0 0 80285

Annatar esetleg valamit "összefogottság " és "logikusság" témakörben ? :P

Esetleg valami diagnózis ? :)

Nekem így az összkép valamiféle rejtett segélykiáltásnak tűnik, érzi a kedves topiktárs, hogy a kóros hazudozás, az eltúlzott reakciók, az önazonosság ilyen hiánya, az amoralitás...ezek mind, mind valamilyen antiszociális személyiségzavarra utalnak.

Ezért kérném Arhatot, ne haragudjon meg túlzottan rá, hiszen valószínúleg nincs teljesen tudatában annak, amiket irkál.

Én megértem őt, de tényleg.

Nem lehet könnyű ilyen, hmmm...defektekkel élni.

Nagy a nyomás, elképzelt emberek milliói várják a kinyilatkoztatásokat.

Hát nem csoda, hogy összeroppan.

Legyünk megértőek.

arhat1 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 80282

Igen, hiszen mint tudjuk a kung fu = valamiben való jártasság.

Ilyen lehet pl. a mosás is.:)

Előzmény: Maitréja buddha (80281)
Maitréja buddha Creative Commons License 2015.01.06 0 0 80281

Ezzel a kékitős dologgal arra célzol, hogy a költő édesanyja is kung fu mester volt ??? :P

Hisz kékitőt oldott az ég vizében...

http://31.media.tumblr.com/tumblr_lwbptaBRud1qzuufdo1_500.jpg

Előzmény: arhat1 (80278)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 80280

"És eddig nulla ezotéria és dalszöveg."

Kedves uram Maga marha nem elég körültekintő! :) Jön majd az, én attól félek...:)

Előzmény: Annatar (80272)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 80279

Like! :)

Előzmény: dezsoKE (80267)
arhat1 Creative Commons License 2015.01.06 -1 0 80278

Kérlek...ahogy ezt mondották régebben: "Panem et circenses"

Van ez a Bunkó Állat (most mond, komolyan lehet venni valakit ezzel a névvel?), aki kicsit felpörgeti a Fórumot. Olyan ostoba, mint a faék magvas hozzászólásokkal kápráztat el, amit esküszöm magamtól biztos nem tudnék kitalálni. Már ezért megéri benézni ide napjában kétszer. :)

Az, hogy esetleg a HMS alapítója? Igen, én dobtam ezt fel, mert ugye a stílus maga az ember....:) De én elhatároztam, hogy hiszek kedves Bunkó Állatnak. Hiszen anya szülte (és csak őszintén remélem, hogy valójában nem ezt a nevet adta kislányának fiának), tehát lehet hogy egy kedves ember, aki esténként leül a családjához, és közösen társasjátékot játszanak.

De lassan elmegyek levegőt kékíteni (tudod mennyit kell csinálnom, hogy amikor felnézel az égre, kéknek lásd? Ugye hogy ugye? Ezen is el kellene gondolkodni!) mert ez a kékítésnek pont az alapozási időszaka. Rohadt sokat kékítünk, aztán a zöldből kivonjuk a sárgát, meg ilyenek.

Tehát a "Ti most vagy szentek vagytok, vagy perverzek...még gondolkodom rajta :P"

mondatodra: egy szemét perverz szent vagyok. ;)

Előzmény: Maitréja buddha (80264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!