Keresés

Részletes keresés

velux Creative Commons License 2015.03.03 0 0 185

SAJNA,A VELUX MÁRA CSAK NEVÉBEN ÖNMAGA,MINT 10 ÉVVEL EZELÖTT!SAJNOS AJELENLEGI "ZALAI" VEZETÉS A ROMJAIBA DÖNTI A CÉGET,SE MUNKAERÖ,SE FIZETÉS,SE MINŐSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kissestoth Creative Commons License 2015.02.19 0 0 184

A bontott-tetoablak.hu tulajdonosa a Schindler tetőablakok egyik legnagyobb forgalmazója, ezért érdemes az ott található információkat fenntartásokkal kezelni... 

svedmalac Creative Commons License 2015.02.16 0 0 183

Ne félj használni a netet :-)

http://hu.dst.roto-frank.com/roto-partner.html

Előzmény: csk01 (181)
Bad68 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 182

Szia! nem publikus a mél címed. Vagy írj az enyémre.

Előzmény: csk01 (181)
csk01 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 181

Köszönöm! Akkor valószínűleg Roto lesz, az valamivel olcsóbb. Esetleg megbízható cégeket tudtok ajánlani, akik szakszerűen beszerelik?

svedmalac Creative Commons License 2015.02.12 0 0 180

Velux és Roto is ugyanolyan jó!

Csak nem árt szakszerűen beszerelni...

Jelzem, hogy mindkettőt ugyanolyan sz@rul beszerelve is ugyanolyanok lennének :-)

Előzmény: csk01 (178)
Bad68 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 179
Előzmény: csk01 (178)
csk01 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 178

A kartonozást meg fogom nézetni, ha ki lesz bontva az ablak, viszont szervizes szerelte be. A négy közül csak egy alatt nincs radiátor, de a többi ugyan olyan penészes és párás. Egyébként ez kb. két éve kezdődött. Ha valakinek van tapasztalata, hogy Velux vagy Roto a jobb, az légyszíves ossza meg velem! Köszönöm!

Bad68 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 177

Valószínű hogy nem megfelelően van beszerelve, és a körülötte a kartonozás sem szakszerű. 

Talán még fűtés sincs alatta.

Előzmény: csk01 (175)
svedmalac Creative Commons License 2015.02.12 0 0 176

Szerintem mindegy, hogy mit veszel, a szellőzést javítsd...

Előzmény: csk01 (175)
csk01 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 175

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik tetőtéri ablak a megbízhatóbb? A mostani (Schindler) 7 éves, tiszta penész és párásodik, szinte folyik róla a víz. Két fajtában gondolkodunk, az egyik a Roto Designo R4 K hőszigetelő csomaggal, a másik a Velux GGU 0060R MK06. Mindkettő műanyag, nem tudom megéri-e a többletköltséget a Velux, illetve mennyivel tud többet?

svedmalac Creative Commons License 2015.01.05 0 0 174

Szia!

Nagyon köszi az infót, fogalmam nem volt, mi a neve.

Azt hittem, valami jó drága darab...

üdv!

Előzmény: kissestoth (173)
kissestoth Creative Commons License 2015.01.04 0 0 173

Szia!
Hívd fel a VELUX ügyfélszolgálatát.
http://www.velux.hu/velux_cegcsoport/velux_magyarorszag/kapcsolat

Kelleni fog az ablak típusa (pl.: GZL306 vagy GZL M06, stb...) ezt a kinyitott szárny jobb felső sarkában találod. A termék neve: GZL zárszerkezet VES, de az ügyintézőnek mondd el, hogy csak a kilincsrúd fogadójára van szükséged. Az ára bruttó 2600Ft körül van (én párban cserélném, azaz 2db kell). Kb. 1000Ft-ért postázzák is neked.
Boldog új évet!
Üdv. Gergő

Előzmény: svedmalac (172)
svedmalac Creative Commons License 2015.01.02 0 0 172

Sziasztok!

Velux ablaknyitót hol és mennyiért lehet beszerezni? Mi a rendes neve amúgy?

Köszi!

gizi oo-OO-oo Creative Commons License 2014.12.22 0 0 170

nagyon köszönöm az infót,

sajnos ettől tartottam én is... :(

mivel ez egy lakóparki lakás

3. emelete,így valószínüleg

marad ilyen.....

én nem merem bevállalni a

visszabontást.

Előzmény: kissestoth (169)
kissestoth Creative Commons License 2014.12.22 0 0 169

Sajnos a VELUX vasalat nem állítható. Vissza kell bontani a tetőfedő anyagot, bádogokat és a fóliagallért, és megpróbálni a tokon állítani… Belül a gipszkarton burkolat elrepedhet, tehát a javításával számolni kell.

gizi oo-OO-oo Creative Commons License 2014.12.21 0 0 168

sziasztok!

hozzáértőktől kérdezném,hogy ha a

vellux tetőablakaim ferdék a tokjukban

akkor ezt be lehet állítani?

elnézést a móricka rajzért,

de így ferde :)

előre is köszönöm,ha valaki tud segíten

üdv.: árpi

ybt1100 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 167

Szia!

Köszi a választ, küldtem emailt!

Előzmény: kissestoth (166)
kissestoth Creative Commons License 2014.12.10 0 0 166

Szia!

Ezeket érdemes végigolvasni:

http://www.velux.hu/Maganvasarloknak/Szerviz/A_leggyakoribb_tunetek/Paralecsapodas_belul

http://hu.dst.roto-frank.com/uploads/media/P%C3%A1ralecsap%C3%B3d%C3%A1s_elker%C3%BCl%C3%A9se_2014_02.pdf

http://www.velux.hu/Maganvasarloknak/Beepites/Karbantartasi_tippek/Paralecsapodas

Annyit hozzátennék, hogy ha nincs a kávaburkolat mögött szigetelés és nincsen az ablak alatt radiátor, akkor szinte elkerülhetetlen a páralecsapódás. A homlokzati nyílászárók alá mindig kerül radiátor. A tetőtéri ablakok ezzel szemben olyanok, mint a mostohagyerekek, radiátor csak ritkán kerül alájuk, ezáltal az üveg felülete hideg marad, így kicsapódik rá a pára, ami lefolyik és nedvesíti a fát. Ez a penészgombának ideális környezet.

A fa tetőtéri ablakokat kb. 4 évente újra kellene lakkozni, fürdőszobában 2 évente...

A műanyag ablak egy kényelmes megoldás, mert nem kell lakkozni, viszont drágább. Ne tévesszen meg a piacon kapható olcsó kategóriás, műanyag burkolatos fa ablak, aminek a burkolata alatt, ugyan úgy penészedhet a fa.

A te esetedben a fürdőszobába műanyag ablakot, míg a "kevésbé fűtött" szobába vagy több fűtést :) vagy oda is műanyag ablakot javaslok. A kevésbé fűtött szoba hátránya az, hogy oda vándorol az összes meleg levegő, amely a hőmérséklete miatt több párát tud magában tartani. Amint beérkezik a hideg szobába, és lehűl, akkor már nem tudja azt a mennyiségű párát magában tartani, ezért kicsapódik a leghidegebb felületre (ablaküveg, radiátor nélkül).

Előzmény: ybt1100 (165)
ybt1100 Creative Commons License 2014.12.10 0 0 165

Sziasztok!

Szakember, vagy hasonló problémán már megoldott tulajdonos véleményére lennék kíváncsi: 2db Schindler ablakon elvesztettem a penésszel vívott csatát. 78x100, 78x140. A kisebbik a nehezebb eset : fürdőszoba, és a radiátor ugyan közel van, de nem alatta. A nagyobbik egy kevésbé fűtött szobában van. Jobb minőségű, esetleg tripla üvegezésű, a fürdőben műanyag ablakra cseréléssel megoldódna-e a gond. Köszönöm!

kissestoth Creative Commons License 2014.10.29 0 0 164

ROTO tetőablak

• Német gyártmány
  • Több mint 75 éves cég
  • 15 év garancia (külső üveg, műanyagprofil, vasalat)
  • Az acélmerevített műanyagprofilt a Rehau gyártja nekik (erre is 15 év garancia van)
  • Fa ablak esetén csomómentes, rétegragasztott fenyő véglegesen felület kezelve

Bővebben a ROTO-ról:

http://háztető.eu/wp-content/uploads/2014/10/Roto_Booklet.pdf

Előzmény: blackjack11 (163)
blackjack11 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 163

Köszönöm az infót! ROTO-ról mi a véleményed?

Előzmény: kissestoth (162)
kissestoth Creative Commons License 2014.10.28 0 0 162

blakcjack11!

1. Kb. 20 éves Magyar cég, 5 év garanciával.

2. Több, mint 70 éves cég 10 év garanciával, 25 évig garantált alkatrész és kiegészítő (árnyékolók, redőnyök, stb...) utánpótlás. mindez, kb.+ egy ezresért.

Előzmény: blackjack11 (161)
blackjack11 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 161

Sziasztok,

kis segítséget szeretnék kérni tetőablakablak cseréhez. A jelenlegi 78x140-es 18 éves Schindler tetőablak beázik.

Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak, viszont nem akarok még egyszer ugyanabba a csapdába besétálni, mint amikor ezt vettem. Akkor is megspóroltam a Veluxot amit azóta is bánok...:(

Kérdésem, hogy mivel járok jobban az alábbiak közül, javult-e azóta a schindler termékek minősége?

1, A Schindler ablak ebben a méretben lenne cirka 60 ezer+28 ezer a hőszigetelt komplett burkolókerettel. Az ablak műanyag bevonatos és 3 rétegű hőszigetelő  üveg. Elsősorban műanyagot szeretnék, hogy ne kelljen kezelgetni. Mivel közvetlen a radiátor felett van, így sok hőveszteséget megtakarítanék vele talán, ha dupla az üveg benne.

2, Vagy kifutó GZL Velux, gyakorlatilag ugyanennyiért 63 ezer az ablak+26 ezer lenne a komplett fóliás+hőszigetelt beépítő kerettel fából. Sajnos ebből a műanyag komolyabb kivitelben már nem fér bele a keretbe.

45 ezerért "mindennel együtt" ablakot pedig inkább nem szeretnék...

Ti melyiket vennétek magatoknak? 

Köszönöm!

Benoke2 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 160

Na a helyzet úgy alakult hogy ahogy ígérték pontosan 10 napra jelentkezett egy úriember, a nehézkes időpont egyeztetésen túlesve most szerdán kijött és lecserélte a Velux ablak kilincsét.

Párom volt itthon.

Udvarias, köszönő emberke jelent meg és 10 perc után távozott hátrahagyva a névjegyét.

A kilincs megoldással továbbra sem vagyok megelégedve, de ez így most már úgy záródik mint a többi...

Örülök neki, hogy nem kellett bevinni valahova az ablakot :D

Előzmény: kissestoth (158)
kissestoth Creative Commons License 2014.09.15 0 0 159

Sziasztok!

Van egy teljesen új ROTO R75 H WD 07/14 termékkódú új tetőtéri ablakom. 
Ez egy speciálisan billenő (felső harmadban billen), fa, gyárilag előszerelt hőszigetelő csomaggal 
és belső párazáró fóliacsatlakozással ellátott, 74x140cm méretű német tetőtéri ablak. 
A szerkezet véglegesen felületkezelt rétegragasztott fából készült. 2-rétegű edzett üvegezéssel.

Az ablak az egyik munkánkból maradt, mert a megrendelő utólag másik méretet kért. 
A dobozát kibontottuk, ezért a gyár nem tudja visszavásárolni. Természetesen az ablak hibátlan, teljesen új.
A gyári listaára: 124 333 Ft. Ebből 35% kedvezményt tudok adni, azaz 81 000 Ft-ért viheted. 
Fontos, hogy a beépítéshez szükséged lesz egy burkolókeretre is.
Ezt megvásárolhatod egy építőanyag kereskedésben vagy akár nálam is.

A ROTO R75-ös ablakról ezen a linken olvashatsz többet: http://háztető.eu/roto-designo-r7/
Igény esetén a beépítésben is tudok segíteni.

kissestoth Creative Commons License 2014.09.03 0 0 158

„Elvékonyított szerkezet”. Mihez képest? Ha megnézel egy előző generációs VELUX tetőtéri ablakot, akkor láthatod, hogy a szárnykeret felső részén sokkal szélesebb (nem vastagabb) a fa, mint az oldalán vagy az alján. Az új generációnál (mostani), már nem így van. Tehát nem „elvékonyították” a szerkezetet, hanem nem szélesítették meg. Ez lényeges különbség!

A felső kilinccsel már én is hallottam, hogy vannak problémák, amin dolgoznak a Dánok, de nem ilyen jellegű. Ha nehezen működik, az lehet beépítési hiba is. Azért kíváncsi vagyok én is, hogy mi lehet a kilincs baja, majd írd meg légy szíves.

A régebbi kilincs utódja is létezik a felsőkategóriás ablakokon (GPL, GGL).

Benoke2 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 157

Nos Velux ablakok lettek végül. (4db)

A beépítő húzta a száját, hogy új generációs ablakok = Elvékonyított szerkezet -> +10% fény (Állítólag). A kilincs minden negyedik ablakról leesik vagy rosszul van felszerelve.

(Régebbi kilincs megoldás fényévekkel jobb volt, kicsit meg is lepődtem, hogy ez meg mi...)

A kilincs érzésre is gagyi minőségű megoldás (elég lötyögős, zárva nem, de nyitva az az embernek az érzése, hogy magától leesik) = olcsó gyártás. (A 10 napos határidőre vállalt ablakoknál is ugyan ez a kilincs van :( )

A statisztika bejött, az egyik ablakon hibás a kilincs... Majd szólunk a szerviznek, kíváncsi leszek mit alkotnak.

Szemmel látható, kézzel érezhető, hogy hibásan van a kilincs felszerelve.

A másik 3 ablak kilincse jól szuperál... Egyelőre :) Majd az idő megmondja, hogy mennyire bírják a kilincsek...

(A régi Solymári ablakok biztos pontja a kilincs volt, az remekül szuperált 30 év után is, az ablak már nem igazán... :) )

Egyébként az alap típusok gyártása itthon történik (amik 2 nap alatt elérhetőek).

kissestoth Creative Commons License 2014.08.18 0 0 156

ablak_papa!

Az első linken az összes VELUX és ROTO beépítő rajta van. A kérdés az, hogy ezek a beépítők ajánlják-e a Dakea tetőtéri ablakot, vagy csak úgy feltüntették őket, hogy az egyszeri vásárló azt higgye, hogy milyen népszerű a Dakea a beépítők között.

Gondolom ezek után nem meglepő, hogy az én cégem is szerepel a Dakea honlapján, pedig nem kérdeztek meg, sőt a területi képviselőtől kértem is, hogy vegyék le az elérhetőségeimet. Természetesen nem vették le.

20 év garancia. Az Altaterra Kft 2001-ben került bejegyzésre.

További Altaterra termékek, a teljesség igénye nélkül:
Solis
Balio
Rooflite
Solstro
Dakea

Előzmény: ablak_papa (155)
ablak_papa Creative Commons License 2014.08.18 0 0 155

Benoke 2: http://dakea.hu/lakastulajdonosok/beepitok-keresese

itt  nagyon sok beépítőt találsz az ország minden részében.

Ár-érték arányban a Dakea ablakok jelentik jelenleg a legjobb terméket: http://dakea.hu/lakastulajdonosok/termekek/ablakok-es-tetokibuvok

20 éves garanciát vállal az ablakokra a gyártó, ez nagyon megnyugtató szerintem.

Igaz, nincs 3 rétegű üvegezés ezekhez az ablakokhoz, de amennyivel többe kerül a háromrétegű minőségi ablak (minimum 10 év garanciával) annyival nem lesz kevesebb a gázszámla az évek során... évente spórolsz pár száz forintot vele, viszont most ki kell fizetned sokkal többet egyben előre.

Az is igaz, hogy a tetőtéri ablakokat karban kell tartani -előfordulhat bármely gyártó esetében-, hogy újra kell őket lakkozni (itt most fa ablakokra gondolok), a PVC ablakok pedig nem igényelnek túl nagy törődést.

Előzmény: Benoke2 (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!