Az a baj te mindent tudsz több 1000 üzemórát tettél mind a 3 típusba és szakértő szerelő szemmel tekintesz mindegyik konstrukcióra Ilyen halottam ettől attól tudásom nekem is van sőt szerintem elég sokat nézegettem munka közben meg ha eljutok expo-ra akkor ott is beszélget az ember látja beleül megnézi munka közben de ezek csak percek
ja meg addig ne mondj véleményt míg nem dolgoztál egyikkel sem azt látom h az adattáblákat megtanulod, de h egy könyvet sem lapoztál fel az az "ekevas" tudásodból megmutatkozik Nem pont a te véleményedre vagyok kíváncsi hanem:
Én meg ugy tudom a 952 gépek nem valami jó,pláne a hütés terén,anyira szét kell szedni a motoron a burkolatot ,hogy csak na,többin nem tudom mi lehet a baj!
Talán a 920as ami csak 80lovas és nincs egy turbó változat,régen azt hittem a 920 az 85 92lovas,de tévedtem a száma alapján!
Gyümölcsösökben lehet jobb mert rövidebb, de ez kint talajon már hátrányos.
Léüzem előtt beszélgettem egy a90 tulajjal ő valami 40-42q önsúlyt emlegetett, ehhez képest a 952.3 as 49q környéke, nem beszélve arról, hogy mennyi a két traktor tengely távja. Végül is nekem annyi infóm van amit a tulaj mondott róla.
Üdv! Egy 82-est kidolgozik, de ott van több mint 10le különbség, Egy 952.3as kb annyival jobb a 90 pár lovas hattatól mint a hattat a 82-estől. Én is nézegettem a "nyugati szerű" gépeket, de miko volt alkalmam egy jól belőtt motorral rendelkező 952.3 -assal dolgozni, akkor megfogadtam, hogy nekem olyan kell nyűgösnek nyűgös, de bitang az amit bír.
A Hattat török traktorban nem gondolkodsz? Mi mostanság nézegettük h majd idővel lenne. Igaz h Törökök gyártják, de nyugati alkatrészekkel.
Ha egyszer sikerülne egy hasonló árú és minőségű gépre beruházni a mi kis gazdaságunkat teljesen kiszolgálná, de addig ott az MTZ ami februártól a felújításra kerül
Sajnos még nem elterjedt az országban szóval sok véleményt nem hallottam még a gépről de videók alapján ügyes egyszerű kis gép és az MTZ-t kidolgozza.
Hát igen az én sógorom is 40cm mélyen szánt 200lovas géppel másnak,és saját magának váltos ekével,az nem tudom hogy 3 vagy 4 essel!
De mikor megmutata a képeket és a videót,akkor én rá mondtam ha az 40cm mély akkor miénk 30cm !
És lement megmérni a kertbe ,hogy mégis mennyi !
Amikor T-25össel szántottam összel,15cm mélyen akkor röhögtek a nagy gépések,25-30cm az öszi szántás!
Mikor eljött a betakaritás,akkor odajött,hogy hogy csinálom,én erre mondom,nem láttalak egész nyáron hogy megnézzd vagy kiegyeseld a tengerit ,meg a forgót,válasz meleg volt,de hajnalba ?
Akkor ,hogy várja a jó termést,ha baszik rá a földjére,elveti és levegyszerezi és csak akkor jön mikor leszedi vagy kombányolja,de még ott van a huzatás töltés,még azt is hanyagolja némeik gazda,mikor olyan gép van a keze alatt hogy csak faterom nézett milyen sorközmüvelö,nekünk csak egy házalig gyártott 3 sorközmüvelö 150eft megér ilyesmi magasitott
Sokan azt mondják eltörik meg ilyesmi 100x100 4-5 vastag és a laposvasak se törnek el ami fel van fogatva,nekem 20évekig ment,csak a régi 120x60 volt,és 2-3mm vastag és nem jól volt hegeszve a régi 1991ben házilag készitették,de mai világban ,ezt is orvosolták és tudták miért szakadt szét
Igen. Nekem is mikor vissza ülök a MTZ-be pl huzatni, sodorni, pótkocsizni, vagy rakodni, akkor mindíg az irányjelzőt rángatom váltó gyanánt és azt is kuplung nélkül :-) De vissza szokik az ember hamar. Én szeretem az MTZ-t. Mondj mégegyet ami akár 30 évesen is doldozik nap mint nap a föleken. Melyik johni éri meg? Ne, sok. Örülök hogy rátok találtam. Itthon vagyok. Jó éjt mindenkinek.
Értem. Hát ami biztos, hogy egy ilyen új gépnél, nem "fárad" el a hidraulika szivattyú pár Ha szántás után, nem úgy mint az Mtz-n. De sajnos csak Mtz-re van lehetőség, küzdenünk kell vele még tovább.
Jobban érezném magam egy jobb vagy akár egy új traktorban, ezért is érdekelnek tapasztalatok, vélemények.
:-))) köszi a felvilágosítást. Nálunk a szántás mélység 35-38 cm, viszont gyomtalan. De itt is van pár olyan látszat gazda aki veri a mellét ha van egy találkozó de a steigerben nem tudja hogy kell felmászni. Sajnos sok gazda nem ért meg arra hogy ekkora "úr" legyen. Erre mondják hogy több a szerencsélye mint az esze.
Mi T-25ös kezdet apám 11éves voltam 2hold földön most 10 hold van és MTZ-82,de a faluban tudunk termelni,a nagy kulákokhoz képest,nem akarom felvágni meg tulozni,de vannak olyan gazda akinek olyan sok van ,hogy nem tudja,de a föld olyan gazos meg olyan siralmas a termelés,hogy nem adnék neki felemelt támogatást,még semmit se!
Mi csak a 2,5hektár van beirva 10 holdat gazdálkozunk,de mindig rendbe van a föld hiába nem szántunk mélyen az a 20-25cm !
Most is van 3góré tengeri meg 200zsák mag és 17 db szalma 5zsák trikitálé!
Igen ezek már mind AdBlue-s. Az üzemeltetésbe nem nagyon mert nem is szokott érdekelni. Viszont azt Nagyon jó a szervíz háttér. Ha sürgős akkor egy telefon és jön a szervíz. De készségesek a szervizesek. A kuplung viszont csak indításnál és max a kereszteződésben kell vagy ha meg akarsz álni. Egyébként nem használom.
Ez teljesen így van. Én a bukó rácsos 50-en kezdtem 13 évesen és most 40 vagyok. Én nem nézem le az MTZ-t mert az nem is gazda akinek nem volt. De legalább tudák hogy honnan indultak Én húztam ki az árokból úgy egy 220 lovas zöldséget hogy az ekét nem tudta fölemelni mert akkor belefodúl teljesen. Rajtam volt az eke, a zöldön is egy 4 fejes volt és úgy húztam ki hogy szaggatott végig. A gazda tátott szájjal nézte.
Igen nagyon jó a sisu, különben nem raká bele a JCB, Valtra, Fendt, stb. A váltórol. A kicsiben (7615) Dyna 4- es váltó van és 2500 üó. Eddig semmi. A nagyban (7620) már Dyna 6 500 üó és semmi. Ezt terhelés alatt is nyugodtan kapcsolhatod, de azért ésszel. Hiszen semmi sem tart örökké. De azt tudom mondani hogy jól vált és eddíg nagyon precíz gép. Rengeteg állítási mód van a gépben többek közt hogy milyen intenzitással váltsom. Lassan elhúzva hogy szinte ugrás nélkül átvált, vagy keményen, egyböl lökje föl vagy le. Amikoz pótkocsizom akkor fimomra van állítva de amikor nehéz munkában vagyok (szántás, kompaktor) akkor váltsom gyorsan hamar. 1.5 éve vezetem a Fegusont de eddig semmi hiba nem volt. A fülke olyan csendes hogy mikor a főnököm hív mindíg megkérdezi hogy dolgozom e vagy pihenőt tartok. :-))) (persze akkor tartok amikor akarok)
Jó gép,itt meg a mtzket szidják,azért mert már neki nem jó lecserélte egy jonira!
Énnekem az a véleményem,mikor beleült a gazda öltönybe,én meg a Szürke mtzbe koszos ruhában,és szántogattunk!
Én szántottam 1hektárt,ö kb 5hektárba állt bele!
Na mikor már a felére értem,a joni beszart,a elektronikája,én meg ,nyugodtan szántogattam!
Mikor már elfáradtam,átadtam faternak,én addig ettem,ö meg ideg és telefonált a cégnek,hogy beszart az elektronikája!
Na mikor kiszántottuk,az 1 hektár,neki elvitték a gépet,és a szürke 82 el szántott akkor már jó volt a gép neki!
Hogy is van ez,nem kell szidni a keleti gépet,,ha valakinek van egy nyugati jó gépje!
tudni kell mivel kezdet,és mi van neki! Nekem minden gép tetszik csak nem kell lenézni a MTZ vagy T-25 mert azok is lehet dolgozni sok pénzt lehet keresni vele :-)
Nekem nincs tapasztalatom ilyen új gépekkel. De a faluban volt itt egy 170-es Magnum meg egy 160 lovas Ferguson. A gépész-e azt mondta, hogy a ferguson többet tud mint az Ih. Hajtotta mindkettőt.
A váltóról beszélt valamit és hallani is lehetett, hogy mikor megindult a munkagéppel egy jó ideig csúsztatta aztán állt be a sebesség a fordulattal, olyan mint mikor egy réginél csúsztatjuk a kuplungot. Valami elektromos kuplungról beszélt és hogy azt nem szabad sokáig így "nyújtani". Végülis nem tudom, nem ismerem, csak ezt mondta róla.
Az ócsárolások a váltójára szóltak, hogy soknak az szarik be először.
A traktoros amit mondott és a váltóhibát öszekötve, gondolom én, hogy egy ilyen neves gyár csak nem gyárt ennyire rossz valamit, hogy meghal a váltó bennük párszáz üzemóra után. Itt gondolom én, hogy kezelői hiba a baj forrása.
Sisu motor avval gond nincs, a finnek jól megcsinálták. Van egy McCormick ttx190 is a faluban, abban is Sisu motor van.
Ja még annyit hogy először egy 150 lovast kaptam és azzal szántottam, kaszáltam, pótkocsiztam, stb. It vele vagyok. https://www.youtube.com/watch?v=OIPHo-RGf40
Megmondom őszintén hogy szerelmes vagyok bele. A környékünkön szinte mindenkinek john deere van és lenézik a piroskát. Viszon mikor velük voltam szántani ugyanazt a területet akkor meg mutatkozott a külömbség. 200 és 210 lovasok voltak a zöldségek és mind a kettő után 4 fejes er-mo eke volt. Én a lenkennel voltam. 5 cm-rel alattuk jártam mindíg de ők így is állandóan csukogatták az ekét menet közben, mert csak rugtak vágtak vagy köpködtek pedig agyig volt súlyozva mindenki. (én is) Egy szó mint száz it meg mutatkozott a külömbség!!! Ja és mindezt kevesebb üzemanyaggal!!! Lehet jók a johnik de a sisu power az verhetetlen. Szerintem.