Ha egy mondatba irod h loki es bunda losik azonnal elokerul. Erdemes lenne mas hivoszot is kiprobalni pl azt h kondas egy ostoba paraszt. Ja nem, az tudjuk h mukodik
Nem azért mondtam, hogy bunda lett volna, vagy nem volt az, mert fogalmam sincs. Szerintem nem. Csak amikor az ember azzal szembesül, hogy egy adott sportágban a legnagyobb sztárokat is meg lehet kísérteni, akkor mit gondoljon mondjuk egy kisebb csapatról, vagy gyengébb játékosokról, akik ugye azért közel sem keresnek akkora összegeket mint a focisták. Teszem hozzá, utolsó kézilabda élményeim között a helyszínen, egy EHF kupa döntő volt, ahol a Loki legyőzte a Radnicki Beogradot. De akkor vitték is a bírót a Bikába, kurvát kapott, órát, bort. Persze nem úgy, hogy na itt a fizud spori, hanem csak úgy "véletlenül" :) Magyaros vendéglátás :) Régi szép idők. Még a belgrádiak sztárjának a nevére is emlékszem: Pesic, így hívták a csajt. Aztán valahogy megszakadt a kézivel a kapcsolat, bár ha elkapom a tévében akkor megnézem. A holnapira akartam kimenni hosszú évek után, erre tét nélküli.
A női kézilabda közege, pláne válogatott szinten, viszont egy más világ, mint a francia férfi bajnokság közege. Bizonyos szempontból ideális közeg. Na jó, ha nem is ideális, de egész közel áll ahhoz.
Akarsz róla beszélni? :) Viccet félretéve, engem simán érdekel, én bunda szemmel is szeretem nézni a dolgokat. Mondjuk ez kiemelten a magyar bajnokságra vonatkozik, mert ezt egyszerűen nem tudom komolyan venni. Nálam a kézilabda, amit szeretek háttérben van, így nem tudom mik mehetnek náluk. De azért írtam a Karabatic példát, mert az olyan kb mintha fociban CR-t vagy Messit kapnák el bundával.
Egy kézilabda EB-n, pláne nőin, én nem tudom elképzelni, hogy bárki is eladjon egy meccset, ill. elcsaljon sportfogadás miatt. Ezt most nem csak úgy a levegőbe mondom, hidd el, csak most nincs igazán érkezésem kifejteni, és még az is lehet, hogy nem is érdekelne senkit :-)
Én nem értek a kézilabdához, de Karabaticék óta nem lepődnék meg semmin, ebben a sportágban sem. Norbégek ellen akartam kimenni holnap, de így, hogy tét nélküli már, megspórolok 5000 forintot, meg egy idegbajt.
Akit nem a hazafiság vezérel, az egészen biztosan a dánokra tett, hacsak nem teljesen hülye/nem ért a kézilabdához. A dánokat verni nagy bravúr lett volna, az előzmények ismeretében meg pláne.
Vannak ígéretes, még fiatal edzők, Bakó, Golovin, de nekik egy ekkora feladat még korai. Gondolom, előbb-utóbb Elek neve fog felmerülni, neki már van nemzetközi rutinja is, bár eddig egyetlen csapattal dolgozott.
A magyar kézilabda klubszinten erős, de a zászlóshajók azért óriási részben külföldiek miatt azok és a beléjük tolt, most már részben állami pénzen (amin lehet külföldieket hozni). Ugyanakkor még jobban állunk, mint futballban, mert utánpótlás szinten talán több ígéretünk van és hát persze a konkurencia sem összehasonlítható.
Szerintem nagyon hiányzik a csapat mellől KEB _stábja_.
Tavaly bírták erővel a hosszabbításokat, volt energia a bronzmeccsig mindig, nem lehet véletlen.
2.
Egyébként Németh András tényleg nem volt jó választás. Az összes csapatánál ugyanazt a játékot játszatta (védekezés+lerohanás), azt a játékot pedig a válogatott játékosokkal nem lehet megcsinálni jó válogatott (norvég, dán) ellen.
3.
Még az utólag kellemes meccseket is (román) úgy nyertük meg, hogy Németh azt mondja a játékosoknak, hogy _egy az egyben verjék meg a védőt, és lövöldözzék el a labdákat_. Szerencséje volt, mert egy újonc kihúzta a szarból.
Ez a "egy az egyben verjük meg az embert, ne legyenek figurák, mozgások, lövöldözzük a labdákat" ugyanaz, mint fociban a "támadójáték jön magától".
Az, hogy ki lett volna jó NA helyett egy jó kérdés. Én emlékszem rá, hogy mikor kinevezték, az egész kézilabdaszerető társadalom felszisszent. Kétszer már megbukott, a játékosállomány (és NA szokásos játéka) előrevetítette, hogy nem lesz másként most sem.
Én megpróbáltam volna egy északi edzőt szerezni, vagy B verzióként megtartani KEB stábját a válogatott mellett, és adni egy esélyt Sitinek.
Pont a héten gondolkoztam azon, hogy kézilabdában szépen lassan, szisztematikusan építették le magukat az edzőink. Ami azért nagy szó egy olyan sportágnál, mint a kézilabda - itt ezen azt értem, hogy a világ más szegleteihez képest mennyi pénz van nálunk ebben az amúgy kiváló sportban.
Szép lassan ledőltek a bálványok, idén év végére az utolsó illúzió is elröppen, mint a szappanbuborék. Huss!