a kék kör minden részéről volt egy tabló, amin rajta volt a szint diagram, hogy hán liter/kulacs innivaló fogyott el, meg hogy hány hamburgernek megfelelő kalória
ilyen statisztikát még nem láttam, tovább is lehetne gondolni, hogy pl hány sört "kellett" meginni a kocsmai pecsétek miatt :-)
láttam a múlt hétvégi dizájnterminálos kiállításon
a könyvből is ki volt rakva egy pédány lapozgatásra, azt is jó sokáig lapozgattam pofátlanul :-)
külön termekben volt az OKT, a DDK (az még külön épületben is ráadásul) és az AK (erről meg az a sztori, hogy csak a földszintről vettük észre, hogy az emeleten a folyosóra egymás mellé kifüggesztett képek hátulján is képek vannak, amit a korláthoz lapulva lehetett úgy ahogy megstírölni)
naszóval, amit akartam mondani, hogy az AK-ról készültek a legütősebb képek, szerintem
olyannyira, hogy egész kedvet kaptam hozzá :-)
csak azt bántam a könyvben is meg a kiállításban is egy kicsit, hogy az hogy hol készült az nincs ott, csak a tájegység
és a kedélyek megnyugtatására: nekem átjött a képekből a természet szeretete
egyáltalán nem olyan mint a bájerzs remake (abból sok minden átjött, de az nem)
ettől persze gazdaságpolitikailag :-) lehet gázos az ügy, de mivel megpróbálok minél kevesebb dolgon idegesíteni magam az életben, ezzel sem törődök :-)
Aki a kéktúrát úgy akarja bemutatni akár képen, akár filmen, de akár csak írásban is hogy nem gyalogolja végig minden egyes méterét az inkább ne tegye, mert fogalma sincsen az egésznek a lényegéről.
Rockenbauer Pál kétszer járta végig, egyszer előkészületképpen a filmhez majd utána a Másfélmillió forgatásakor. Ettől (is) lett hiteles, maradandó, és csodálatos a Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozat.
Mindezek ellenkezőjére tökéletes példa a Másfélmillió remake-je, ami csapnivaló és számomra nézhetetlen lett, pedig több résznek is nekiültem, de 5 percig sem bírtam ki egyszer sem.
Ugye nem lep meg, hogy egyetértek veled? Az első betűtől az utolsóig. :-)
Ezek után mennyire tekinthetem hitelesnek a Kéktúrákat rongyos 18 milláért végigfotózó szakembert, mert az ő fogainak kerítése mögül szökkent ki az ominózus mondat.
Az hogy 12 km-en egy db kék jelzést talált csupán önmagában mint állítás egyszerűen egy hatásvadász hazugság.
Arra való hogy előkészítse a talajt annak az állításnak hogy mi milyen fasza gyerekek is vagyunk mert azóta lám milyen jó is lett a jelzettség, ez a mi érdemünk! (ez sem igaz)
- 2007 óta kéktúrázom, kétszer mentem végig az útvonalon azóta. SEHOL, de sehol nem volt olyan hogy ne lett volna jelzés nemhogy 12km-en, de 1 km-en belül sem volt kimaradás, mindig akadt egy-egy kék sáv szignó. Még a Csereháton is.
Az már más kérdés hogy pár száz méteren belül is simán el lehet kavarni...
Egyébként akkoriban volt a nagy jelzésfelújítási hullám is (konkrétan 2007-ben)
- a jelzéseket nem az MTSz festi hanem a megyei szervezetek lelkes önkéntesei, erről bővebben már hallhattunk Garasstól, micsoda hatékony támogatást is kapnak ehhez. Még a kedvüket is elvették az egésztől, pedig lett volna nekik...
Ez az egész csak egy önigazolási kényszer vezérelte médiaakció.
Nagyon örülök mindazon változásoknak (új kilátók, felújított turistaházak, stb.), amelyek előre viszik a magyar természetjárás ügyét. De miért kell ezt nyilatkozni, majd le is írni a Turista Magazin decemberi számában?
"Amikor elindultam (megjegyzés a részemről: az Országos Kéktúra bejárására 2013. május végén),eleinte még a régi állapotokkal találkoztam. Megesett, hogy 12 kilométeren egyetlen kék sávjelzést találtam."
Nem tudom ki használ ilyesmit, de néhány napja ingyenesen telepíthető a korábban fizetős MAPS.ME app. Offlin lehet bele OSM térképet tölteni. Az alap térképbe nagyitva a kérdéses országot egyszer csak felkínálja letöltésre. Magyarország közel 100 Mb. Nem turista térkép, általános navigációra használható de persze a külterületi utak is rajta vannak.
OSM, tehát bárki hozzáférhet, szerkesztheti, letöltheti az útvonalat.
Ide illesztem a képet is, amit lát, leszedtem a sallangot.
Amit én hiányolok, és talán nem a legjobb kifejezés, de dinamikus térképnek neveztem el, az egy útvonal, melynek van eleje és vége, mely egy-egy település. Nagyon kevés kivétellel a főútvonalak települések közöttiek. Jelen esetben ez a S- Bátonyterenye és Gyöngyössolymos között.
Ennek a kiágazásnak a kezdete történetesen az alábbi:
Úgy képzelem, hogy ha ide "érek", és indítok egy eljárást, akkor az "felhozza" a kiágazó utat, megmutatja, hová érek, mennyit kell mennem, szint (fel. le) stb.
Írtam már erről, össze is szedtem az "alapanyagot".
Akkor virtuális irányító tábla "címszóval" mutattam be, mi lenne az, ami szerintem felhasználóbarát, informál, akár okostelefonon is elérhető.
Természetesen készül valami, de erről már többször írtam, nem sok reakció volt.