Átalakult a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi futballcsapat tulajdonosi szerkezete, a klubban többségi tulajdont szerzett a Sólyom Sándor nevével fémjelzett Puebla Kft., amelynek vezetője korábban többek között Újpesten és Salgótarjánban is részt vállalt a futballklub üzemeltetéséből. Az új tulajdonos célja a „tiszta, átlátható viszonyok és az eddigiektől eltérő klubmodell” kialakítása, és az NB I-be való visszakerülés. A Puebla a klub honlapja szerint kezességet vállalt a tartozások rendezésére.
Sólyom Sándor üzletembert a 90-es években csalással sikkasztásal, közokirat-hamisítással, hűtlen kezeléssel, és tiltott pénzügyi tevékenységgel vádolták, emberrablás előkészítéséért szabadságvesztésre ítélték.
Oké, csak az hangzott el, hogy kell Dárdai mellé egy futballtudós másodedző, Nyilasi szerintem nem az. Hangulatfelelősnek és persze tapasztalt, hajdani eredményei alapján tekintélyes stábtagnak megfelel.
"Az én hobbim nem játszik itt szerepet. Soha nem látott mennyiségben építünk sportcsarnokokat, tanuszodákat és tantermeket szerte az országban, pedig nekem 50 méter úszásnál már túlélési problémáim vannak. A stadionok sem maradhatnak úgy, ahogy vannak"
Tantermekre 16 milliárd van a költségvetésben. Uszoda Győrben, Kaposvárott, Szentesen és Gödöllőn épül, utobbi 3.5 milliárd.
Már hogy lenne bebizonyítva? Dárdai még sehová sem juttatta ki a válogatottat, annyi pénzből meg, amennyi Bázelban van, nem csak Sousa, hanem Csertői vagy Várhidi is tovább jutna a BL csoportkörből. Punktum!
Egy "tudós", "matematikus" másodedző elférne a kispadon. Van ilyenje Kloppnak is, meg sok más sztáredzőnek. Nyilasinak én kimondottan örültem, elsősorban a személyisége és a tapasztalata miatt. Dzsudzsák nyilatkozta a bukaresti meccs után, hogy Nyilasi tanácsa szerint rúgta a pontot érő szabadot.
Ez a Paolo Sousa egy igazi kókler, aki csak védekezni és kontrázni tud. Ezzel a Basellel akármelyik magyar edző simán tovább ment volna, méghozzá ők csoportelsőként!
Németh András kétségkívül bevállalós stílust hozott az EB-re. A benevezett 16-os keretben nem kevesebb, mint öt újonc van, Planéta Szimonetta, Erdősi Ildikó, Bíró Blanka, Mayer Szabina és Mészáros Rea még sosem szerepelt világversenyen (közülük Planéta, Erdősi és[...] Bővebben!Tovább »
Szerintem túl van lihegve a dolog. A válogatott segítőinek tényleg csak az a feladata, hogy segítsék a vezetőedzőt, a döntéseket Dárdai hozza meg, az edzéseket ő tervezi meg.
Szerintem meg pont Nyilasi az, aki jó ötlet volt. Valószínűleg nem a taktikai mélyelemzések miatt vette maga mellé, hanem amiatt, mert van egyfajta tekintélye, karizmája, és én el tudom képzelni, hogy egy-egy fiatal játékosnak sokat tud jelenteni mentálisan, ha félidőben Nyíl mond nekik egy-két bátorító szót, egyéb észrevételt.
De az igaz, hogy valami rutinos, nemzetközi élfociban jártas ember megnyugtató lenne mellette, persze ezt nyilván neki kell tudni.
Szerintem nem elegendőek. Szabics rendes gyerek, de nincs edzői tapasztalata. Tudtommal egykor jogi egyetemre járt, és fogalmam sincs, hogy végzett-e edzői tanulmányokat. Nyilasi pedig egy vicc. Egy Joan Carillo-típusú német pályaedzőt be kellene cserkészni Dárdai mellé.
A 3. ponthoz: az ideális eset valóban ez, de ha egy jó stáb dolgozik alá a kapitánynak, akkor szerintem megoldható a probléma. De egy ilyen felállásnál duplán kulcsfontosságú, hogy kikkel veszi magát körül, elegendőek-e az eddigi személyek, mint minőségben, mint mennyiségben.
1. Örülök neki, hogy Dárdai marad és egy újabb debil, egymeccses vagy egyhónapos kölcsönözgetés helyett megkapja lehetőségként a teljes selejtezősorozatot.
2. Nem örülök neki, hogy a személyéhez tapadó várakozások kissé túlzóak. Vele bizonyosan reális az esély a pótselejtezőre, de ott hatalmas mázli kell a sorsoláskor, ha akarunk menni.
3. Nem örülök neki, hogy nem lesz teljes egészében a válogatotté. Továbbra is az a véleményem, hogy a szövetségi kapitánynak semmilyen más munkát nem szabad végeznie, azaz minden idejével és idegszálával a válogatottra kell koncentrálnia.