Gondolkodtam még utólagos projector + NBU H1-ben. Csak nem tudom, hogy meddig bírja így a proji a megnövekedett hőtermelést, gondolom, több a hőtermelés, mint a 35w xenonnnál. Illetve nem tudom, hogy mennyivel jobb egy ilyen h1+projektor a mostani H4-em helyett, vagy összehasonlítva az Altea h7-hez képest. Mert ha nem sokkal jobb, akkor nem éri meg átalakítani, viszont ha halogénnel is sokkal jobb a fénye, akkor úgy már van értelme, illetve a rendőrök sem tudnak belekötni a fényszórómosó és automata szintező hiányába.
"Egyebkent aki a lampaatepitessel foglalkozik kicsereli a DEPO-sban a projit ugye minosegire plusz ujra ragassza igenyesen a lampa elolapjat "uveget" igy mar nem is parasodik,de lampa "plexit"is tud hozza gyartani!"
Nekem sem olcsó a gyári lámpa, mert a Hella 250 ezer körül van darabja. Akárhogy számolom, akkor jövök ki a legjobban, ha veszek bontott majdnem új angol lámpát, bele rakom az utólagos projektort +xenon+mosó+ (kamu vagy nem kamu) szintezőt.
Ha DEPO-t veszek, akkor úgy néz ki mint a gyári, csak a fénye lesz sokkal szarabb. DEPO+morimoto pedig nagyon sokba jönne ki. Mert ugye meg kell venni a lámpákat + projektor csere + munkadíj + xenon + trafó stb. stb....
"1-2 évig bírja a műanyag projektorja, utána bemattul és xenonnal sem látnak semmit a skodás márkatársaim."
A bura mattul be a proji talan nem vagy is biztos nem 2 ev alatt,depo -nal inkabb a para a veszelyes a minosithetetlen ragasztasi teknika miatt/ nagyuzem/!
Egyebkent aki a lampaatepitessel foglalkozik kicsereli a DEPO-sban a projit ugye minosegire plusz ujra ragassza igenyesen a lampa elolapjat "uveget" igy mar nem is parasodik,de lampa "plexit"is tud hozza gyartani!
Pl az uj modelleknel 2012 vagy 2013 nem mindegyiknel nem csak ragasszak hanem kis fem lapocskakkal rogzitik aztan ragasszak a plexit a hatlaphoz na azokat nem lehet szetszedni sajnos serules nelkul hiaba olvasztjak plusz femlapocskak fogjak ,ilyenkor jon az hogy depos rendel az csak ragasztva van azt szetszedni atepiteni es minosegien ujra ragasztani !
Gyari lampa jo aron elad talan meg majdnem araba is lehet kijonni az epitessel egyutt legalabb is nem marad rajtunk 4 lampatest!
Ezt mindenki maga donti el ez nem rabeszeles en orulok hogy valaki ilyen szinten foglalkozik vele es van erre lehetoseg!
Pl az en automba egy gyari xenon lampa csak lampa 377 ezer ft hol van meg a szintezo trafo stb ugyan mar!Bontott sem sokkal olcsobb!
Nem minden marka es tipus csinal szintezest ! Ha nagyon erdekelne azt mondanam teszek bele kamuszintezot ,de egyszerubb muszaki elott atcserelni halogen izzora!
Az hogy projis nem szamit a lampa halogenra van szam szerint es az is van benne vizsgan nagy kaland!
Köszönöm! Hát ára az van. Én valami olcsóbb megoldásra gondoltam így első körben. Leültem és utánaszánoltam, hogy mennyibe fájna egy ilyen átalakítás, hát lehet, hogy nem ér annyit. :) Morimotót azért szeretném inkább, mert jobb a fénye a hozzászólások alapján, a gyári lámpa majdnem 250k HUF, a DEPO-s kb. 30k HUF, de tapasztalatok alapján kb. 1-2 évig bírja a műanyag projektorja, utána bemattul és xenonnal sem látnak semmit a skodás márkatársaim.
Gyújtásnál állít az analóg egyszer és utána már nem? Erősen gondolkodom én is a morimoto+xenon+fényszóró mosó dolgon, ehhez kell még ugye a magasságállítás is, csak nem tudom, hogy az I. Octiban milyen van/volt. Gondolom az analóg fajta, csak a működési elv számomra nem tiszta.
Xenonnál az automata magasság állítás minden bekapcsolásnál minimum függőlegesen mozog egyet és pozicionál. A Morimotod is tudja ezt? Nehogy a vizsgán szemfülesek legyenek!
Nem jelenteném ki, hogy azon a területen elmarad a várakozástól. Sajnos nem tudom mire számítottam, még azt sem mondhatom, hogy nem néztem utána. A HIR2-es izzónak és a HB4-esnek nem ugyanott van a fókuszpontja, ez okozhatta a nem egyenletes eloszlást. Azért írtam, ha valaki foglalat helyes ledet vesz(H7-H7), ahol a "kici kínai" valószínű oda helyezi a ledet a "száron" ahova kell, akkor szerintem működőképes a dolog.
Kb. ilyenek a tapasztalataim nekem is a Kadett lámpájával. Nem hiába a Kadett egy tökéletesre tervezett járgány. :D Skodából visszaülve nagyon tetszik a fénye, ahogyan terít stb. Pedig nekem nincs is benne NBU, SVS2-vel nyomulok.
Akkor viszonylag magas a fényerő, nagy a bevilágított terület felület is, de a csúcspontban, ahová a legtöbb fénynek kellene jutnia, mégis elmarad a várakozástól? Hát igen, végülis erre lehetett számítani a LED nagy felülete miatt. :-/
Egy összehasonlító alacsony záridős képet azért megnéztem volna, az vsz kimutatná a fentieket.
Hát, elállt az eső...Sajnos a végeredmény, hogy megyek le és teszem vissza a gyári Philips-et. Nem az erejével van gondom, az megvan, a színével is meg tudnék barátkozni, hanem a fókuszponttal. Nagyon szép, erős fénye van a lednek, a kocsi előtt 20 méterig. Amíg esett azt hittem, hogy azért "veszik el" a távolabbi fényerő, de nem. Magyarul, projektoros lámpában, a gyári foglalattal működhet a dolog, ha valakit nem zavar a 6000K-s kékes szín.
Így igaz. De bármi miatt lehet ez, pl. van egy Peugeot Boxer, amiben H7 a tompított, ahoz képest is erős a Kadett fénye. Persze nem terít úgy. Lehet a Suzukiban nem kap annyi áramot az izzó, vagy a foncsor öregszik már.
Vagy amihez tudom hasonlítani még, Dacia Logan vagy Citroen Xsara Picasso, ezek is H4-esek és átülve a Kadettbe sokkal erősebbnek látszik. Valamennyit biztos csal az NBU színe is, de pl. esőben is simán látok vele, a Lianával meg vakon megyek, annak semmi fénye nincs vizes úton.