Én nem nagyon szoktam tévedni, ha netán mégis, úgyis letagadom, de az "előtte-utána" linken van egy közeli kép az izzóról, hogy az nem 65 wattos, hanem 100, az tuti:)) Annak van ilyen vastag spirálja....
szia, bocsi tényleg nem vettem észre a címében az offroad jelzőt, de ez annyira erősen kék színű, hogy a fényerősség rovására ment.
900 lument teljesít csak. Este sima cool blue-nak láttam...
Én erre gondoltam offroad címszó alatt, ez 65W-os H7-es. Ez már 2100 lumen.
Nézd meg a Nightbreaker Unlimited izzóját, az 1500 lumenes, szerinted akkor ezzel a divatkék színnel mit fogsz látni
(ami nem értek, hogy még a sima normál színtelen búrás Original Line 55W fényereje 1500 lumen, ezt hogy?! márpedig a NBU-val jobban látni, azt hittem utóbbi fényerősségben többet ad.)
Én speciel azt nem tudom mi értelme a 900 lumenes offroad izzónak?!
Attól félek, hogy este télen, ebben a locs-pocs esős időben semmit se fogsz vele látni.
Mindenképp a sárga kell télre. Osram allseason minden csak nem sárga, max sárgás beütésű :)
Kb annyira sárga, mint philips extreme...
Volt még narva azzuro (azurro vagy tudja fene hogy írták :)), Tungsram gold, de ennek megfelelő talán most is van, ill. több márkának is van, csak nem mindegyik található meg itthon polcon :(
Napokban láttam olyan szép sárga lámpájú kocsikat, csak tudnám hol veszik azokat a gyönyörű sárga izzókat, grrr :D
Ma pl mocskos erőset láttam egy kocsiban, de nem fényben, hanem sárgában volt ütős, evvel együtt mint ha nem is lett volna vizes az aszfalt szinte :)
Olvasgatva a fórumot úgy látom, hogy nagyjából egységes az álláspontotok abban, hogy télre valamilyen sárgásabb izzó az ideális. Az 55w-os kategóriában csak az osram allseason és a valeo aqua vision játszik? Ha igen, akkor a kettő közül esetleg van preferált?
Én ma minden 5. autóra villogtam, hihetetlen, hogy ennyire nem képesek, hogy ingyen beállítsák az izzóikat. És nem a xenonosok vakítottak, hanem a sok halogénes. Még most sem tetszik a Skodám fénye, szerintem volt nagyon közelre világít :D Mert a bal oldalon kb. 2-3 csíkot világít meg a lámpa. A jobb oldali picit többet, nem tudom, hogy ez hány méter, de feljebb kell egy picit állítani szerintem. Nekem szerencsére végig száraz időm volt, így lehetett tolni rendesen.
Én nem tenném ezt a helyedben. Olyan nap, mint ami ma volt semmit se fogsz látni. Megelőzött egy újabb audi, fehér lámpákkal, nem mert menni előttem, mert nem látott semmit sem a vizes aszfalton (csak addig volt sok mersze míg látott előttem xd)
Nem mondom, hogy marha sokat láttam a narva azzuro-val, ami sárgás, de nagyságrenddel többet, mint az előttem lévő :D
Már az nb is nagyon fehér szerintem, rosszabb időben, amikor kell a jobb fényerő nem jó, ködben meg ködfalat produkál. És esőben nem szabályos tudtommal a ködlámpa, mielőtt valaki benyőgné ezt :) Nem indokolt a használata, pláne, hogy a szembejövőt jobban vakítod vele, mivel 2x annyi fényt küldesz a tükröződő aszfalt által a szembejövő képébe. Sajnos ebből volt ma bőven szerencsém. Meg a rossz lámpabeállításból is :D