Köszi, ezekkel tisztában vagyok, már rég kiszámoltam, nem php-ban hanem C++-ban :-). De van egy rakás cucc hozzá neten is.
Sajnos a okot nem állt módomban cserélni, mert ahhoz szét kellett volna verni a házat, ép most fejeztük be ;-). A tok sem ősöreg, alig pár éves fa, a szokásos 68 mm-es profilú. a háromrétegűhöz minimum 80 mm profilt szoktak már használni. Ahogy mondod, valóban most a tokom lett a gyenge pont, amennyire tudtam és még esztétikába belefért, ráfordultam jobban a szigeteléssel.
Az össz szigetelést nyilván meghatározza a tokfelület/üvegfelület aránya, jellemzően nagyok az ablakfelületek (szeretjük a napfényt). A legbrutálisabb egy 270*240-es tolóajtó, teli üvegfelülettel. Ha valahol, ott érezhető a változás rendesen. Volt ott kb 6m2 hideg üvegfelület, ami megszűnt hidegnek lenni
Egyébként 4-16-4-16-4-et szerettünk volna, de sajna az már nagyon kritikusan fért volna be a tokba, nem lehetett volna rendesen szegélylécet csinálni hozzá, csak ha átalakítom a tokot - én meg egyre lustább és öregebb vagyok ;-).
Közben megjött a bringámhoz a szabadonfutós hajtómű, zseniálisan egyszerű, bár még lesz mit alakítani rajta, jelen állapotában a nyomatékérzékelős tengelyre felszerelhetetlen. BMX szabadonfutó van beleépítve, menet a hajtókarba, klassz! Jobbnak tűnik mint a fotókon, és teljesen hangtalan a racsnija, nem lóg,mintha tűgörgő-racsni párosítás lenne!
"3. Idei beruházásunk, hogy a kétrétegű 4-16-4 ablaküvegeinket lecseréltük 4-12-4-12-4 üvegekre (tok maradt sajnos) a hőszigetelési tényező 1.4-ről 0.7-re javult, röviden és tömören 50%-kal jobban hőszigetel a kb összességében 13-14 m2 üvegfelületünk."
Ezzel tessék vigyázni!
Amiről te beszélsz, az az Ug (glazing, azaz üvegezés) U tényezője, nem egyenlő az ablak (Uw) U tényezőjével. Az 1,4-es Ug kb. 2-2,5-ös Uw-t szokott eredményezni, de a 0,7-es Ug gyakran 1-es Uw-t eredményez - normálisabb gyártóknál.
A megtakarítás PHPP-vel kiszámítható W-ban - ha igényt tartasz rá bepötyögöm. :)
LiPo, de ahogyan Béla bácsi már írta, akkor ezek nekem sajnos nem jók!
Kicsit átalakítottam, de még így is max 9*5*3 cm a helyem, és olyan 3-4-5Ah kellene Lipo cellákból!
Ma vettem a szhelyi zsibin 1 db 3,7V 2400mAh akkut kemény 500Ft-ért, gondoltam egy próbát megérhet. Hát a kimérés után tényleg csak egy próbát... Szóval 1 amperrel 3,0V-ig merítve max 1000mAh, jó lehet esetleg egy zseblámpába. Bár kékben volt 4200mAh-ás (felirattal) is... :-)
Persze, de azért kicsit elegánsabb az akkupakkba beépítve egy db ilyen ami mutatja a teljes feszt is, és nem pedig összebuherálva kettő. Egyszer majd a pici kínai ezt is legyártja! :-)
Nekem meg 16 cellám van! Szóval ez a kiváló Imax ahova készült is a hobbi RC-seknek kiváló. Kár. hogy nekünk nem gyártanak belőle biztos lenne rá kereslet!
A teljes pakkon volt a 200W, és 5 cellán pedig az Imax6 saját 5A-es terhelése.
Ha lehetne ilyen töltőből több cellásat magasabb amperral venni, szerintem egypáran beruháznánk rá!
Sajna így a használata elég macerás, mivel 2*5 cellát töltök vele 1A-al, ez így kb 24 óra!!! Már megrendeltem Kínából a töltőt, addig már kibírom így. Most már csak a cellák kellenek majd a gyengébbik akku javításhoz!
Nekem még tetszenek a mini cellafigyelők is, de abból sem találtam 8 cellásnál többet, nekem pedig 10 cellás kellene!
Megjött a hideg idő az elektromos kerékpárt használókra. Van olyan, aki nem ijed meg tőle:
Pár napja láttam. Idős néni, arca a szeméig lefedve vastag sállal, meg téli öltözet. Az akkumulátoron körben pedig szépen megvarrt, vastag takaró. Szép látvány volt.
A terhelést a teljes pakkra vagy csak a vizsgált cellákra kötötted?
Kár, hogy nincs ebből a töltőből 16 cellás mert akkor maradhatna véglegesnek. Így kicsit macerás lenne a használata mert a pakkot szét kell hozzá bontani. Viszont gyenge/hibás cella megkereséshez jónak tűnő megoldás. Csak egyszeri használathoz kicsit költséges.
Szerintem nekem is van egy felesleges, mivel a 18x2,125-s köpeny kilóg a sorból! A gumit már eladtam róla, de az agyon rajta a fék és a lánckerék! Vezérlővel, sőt ha kell még gázkarral is tudok egyet nélkülözni, amennyiben az árában privátban meg tudunk egyezni!
Az Imax6-ra kötöttem a cellákat a belső merítéshez, és még pluszba rákötöttem a 3 db halogénes 200W-ot. Így terhelés alatt jelzi a gép a cellafeszeket, ki is jött a hibás cella, az amiről tudtam is!
Amikor levettem a plusz terhelést, és csak a gép cellánkénti 1 A-ja maradt visszaállt minden, már nem is látszott a rossz cella: