Kéktúra menti településeket kerestem a listán, és meglepődve látom hogy a bélapátfalvai Bélkő Panzió milyen jól szerepelt ebben a megmérettetésben, pedig kívülről nem nagy szám!
"Mi lenne ha a nehezebb képeket megjelölnéd valamivel, és azokért kevesebb, mondjuk csak 20 pont levonás járna?
A büntetőpontokat, azt hiszem, ötvenben maximálom mindenképpen, ezért a nehéz képeknél a húsz, vagy kevesebb pontlevonás érdemben nem segítene. Most készítem a vezérlőfelületet, ahol lehet majd látni, hogy melyik képnek mekkora a szórása, és azokat, ahol alacsony százalékban van egy-két kilométeren belül, azt hiszem, azt a legcélravezetőbb kikapcsolni. Ezt a feladatot is rád akarom majd sózni, ha elvállalod, hogy időnként végignézd a statisztikákat :)
Hobo-bobonak köszönhetően már több, mint négyszáz kép helyét kell keresgélni. A motorháztető alatt formálódnak a dolgok, gyűlnek az adatok, hogy melyik kép mennyire "nehéz", mivel a pontozást finomítani akarom, jelenleg túl nagy a büntetést. A jelen pillanatban a következő helyekre érdemes kattintani :)
Nekem a Mátra-Bükk a hazai pálya. A szomjas csukába családostul járunk miután autóval is lehet menni. A vasútállomáson nem jártam még mivel nem megy át rajta az útvonal. Nekem nem is volt feltűnő hogy ott van:-) voltam már pecsételőkkel is de a szomjas csukában ment a pecsételés. Az erdészház meg a Telekessy, ami egy kicsit Szarvaskő felé esik de közel van Bélapátfalvához.
No, ha a Szomjas Csukában nem voltál még akkor a pecsételéstől függetlenül is menj be egyszer, és a savanykás malaclevest kóstold meg feltétlenül!
Fiamék egyik kedvenc levese, (együtt, hárman csináltuk meg a kéktúrát első alkalommal) ha lesz rá mód hogy januárban elmenjünk közösen, újra együtt hárman "mint a régi szép időkben" túrázni egyet akkor a savanykás malaclevesnek asszem döntő szerepe lesz a célpont kiválasztásában! :-)
(az egyik srác a színművészetire jár és januárban van szünete)
Az az erdészház meg nekem új. Hol van? Eddig a Csukát tudtam, a vasútállomást, meg az apátságot mint bélyegzőhelyek.
Én, mint tudod ki, nem kell hogy tudjam hol van ez a pecsételőhely. Egy van a tóparton de nincs kirakva a pecsét. Egy másik meg az erdészháznál de a vasútállomást nem érinti a túra. Legalábbis én ott nem voltam.
Igen, a Hucul-ménes, amely szabadon kószál a fennsíkon.
Van ugyan egy karámjuk, de fakultatív program nekik hogy bemennek vagy sem.
Mikor ott jártunk egyszer egyik este felmentünk megnézni őket, és megdöbbenve vettük észre hogy megindulnak felénk a lovak, csak úgy, egyre többen. Szerencsére jött egy helybéli bringával és tudta hogy mit akarnak, kinyitotta nekik a karám ajtaját és aki akart az besorolt közülük. Azt hitték mi vagyunk a kapunyitogatók.
1. a pacik ahogy megláttak jöttek is
2. szerencsére volt aki tudta mit kell csinálni...
3. és volt aki kíváncsiskodott még picinykét
4. ő is befutott, pár perc alatt ideért olyan messziről
Az MTSZ szervezésében megkezdődött az emberek toborzása a kéktúra menti munkákra , - egyelőre szemétszedés szervezésre - hátha van aki még nem hallott róla de érdekelné és van rá lehetősége, hogy bekapcsolódjon a munkába. A megyei szövetségeken keresztűl lehet jelentkezni. Bővebb - pontosabb - információ ott vagy közvetlenül a foglalkoztatónál kapható!
Napi 8 órás, határozott idejű (5 hónapos) kötetlen időbeosztású munkavégzésről lenne majd szó. Plusz juttatást (útiköltség, egyéb a munkavégzéssel kapcsolatosan felmerülő költségek) nem tudnak fizetni. A bruttó bérbe ez bele van kalkulálva (a minimálbért valamelyest meghaladó összegről lenne szó havonta). Lenne egy központi koordinátor, aki a feladatokat kiadja, és számon is kéri.
A feladat egyik része, hogy egy emberre kb. 30 km-es szakasz jut, azt kell feltérképeznie, hogy hol mekkora mennyiségű hulladék található a turistaút közelében. A másik fele, hogy iskolákat, önkénteseket kell megnyerni a feladatra, hogy legyenek, akik majd a hulladékgyűjtést elvégzik. Meg kell szervezni egy olyan kapcsolati hálót, amit utána 5 évig fenn lehet tartani, és a rendszeres, kampányszerű szemétszedést le lehet ennek segítségével bonyolítani.