Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Flash ablakoknál pl. ytube, időnként az video ablak elszíneződik, lila színt kap. Keresgéltem erre megoldást , settings: disable hardware acceleration. ezt ideig óráig segített, de most megint csinálja. ha belekattintok a videóba akkor visszavált normál színre, de kis idő elteltével újra elszíneződik (nem az elég képernyő csak a video ablak tartalma illetve körülötte egy vékony sávban körben) intel hd graphics, laptoppal. Külső Dell LCD monitort használok HDMI kábellel, a driver a legfrissebb és a Dell drivere is fent van, igaz az talán csak az usb hub miatt kell. dsub sajnos nincs a monitoron, azzal nem tudtam megnézni.
Meg kell fejteni, hogy ki a szolgáltatód, mennyi leveled lehet a szerveren. És van-e IMAP. Aztán bízva abban, hogy tudod a jelszavad és a loginneved, hozzáadod IMAP kiszolgálónak, aztán ha elfogadja, akkor törlöd a POP3ast. Minden eszközön ilyen IMAPot állítasz, akkor a cuccaid folyamatosan a szerveren lesznek, ha egyiken olvastad, akkor másikon is olvasott lesz, nincs ilyen letöltögetős, meg egyéb móka.
Nekem nincs telepítve Outlook, sem Express (ez is tök jó, soha nem lehet tudni, mert utóbbit is szokták előbbinek nevezni a fórumokon, amiből mindig keveredés van), így nem tudom megnézni a beállításokat, de elvileg bizonyára van valami kimutatható különbség a kettő között, azt magad tudnád megtalálni.
Ha meg nem találsz különbséget, akkor a POP3 protokoll helyett IMAP-ra kellene átállni.
Gmail támogatja például, de ha jól emlékszem, a webes fiókban is engedélyezni kell.
Köszi, ha lehet szájbarágósan nem vagyok valami nagy guru. Kösz gyakorlatilag a favágó volt az ami értettem azt is csak konkrétan átvitt értelemben sajnos nem. Arra kellene nekem valami megoldás hogy ne érkezzen meg ugyanaz a levél kb ötször vagy többször de minden eszközre telefon tablet, másik Pc stb megérkezzen minden levél ami még nincs azon rajta.
Pont erre való, hogy ha van annyi hely és szerveren is mentés, akkor még azt is tudja a másik levelező, hogy olvastad-e, ráadásul a VÁLASZOK is egy helyen lesznek, nem azon a gépen, amelyikről éppen küldted.
Én ha favágó módszert játszom, akkor gépnek külön csinálok egy aliast is, mert csak...
Több gépre is akarom hogy megérkezzenek a leveleim az Outlookból
Az Outlook úgy van beállítva, hogy a levél eredetijét hagyja a szerveren, és ne jelölje meg olvasottnak, hogy a másik helyre is megérkezzen. Az egyik példány tök jól működik, semmi gond. A másik viszont azt csinálja, hogy minden levelet letölt, ami a szerveren olvasatlan, azt is, amit már egyszer letöltött. Így aztán ugyanaz a levél két, három, négy, x példányban van meg, a letöltési idő pedig monoton nő, egészen addig, amig a szerverről ki nem törlöm az üzeneteket. Megoldás? Köszi, ha lehet szájbarágósan nem vagyok valami nagy guru.
Amit en irtam, az az elmult ket heten tortent, naponta belepessel, ahogy leirtam.
Ami a jahus eltuneseket illeti, csatolasokkal egyutti - excel, pdf - emailek tuntek el, nemelyik erosen hataridos volt, igy azokra gyorsan jott visszajelzes, hogy mivanmar?
a tobbinel pedig amikor talalkoztak kovetkezo honapban vagy heten az illeto ceges emberkevel, akkor derult ki, hogy ki mit (nem) kapott meg.
Amugy lehetnek vakfoltok, vagy minek mondjak, mert a napi tesztnel kiderult, hogy bizonyos cimek kozotti emailek nem jonnek meg, de ha masik cimen keresztul megy, akkor celba er.
Azt, hogy szép és tökéletes, azért nem mondanám, de az is elég szélsőséges, amit Te mondasz. Bár biztos eltűnt a levél, azért a kimenő IP-t megnézném, hogy van-e valami spamlistán, hátha, vagy éppen mi volt a tartalma a levélnek. Bár mindegy, mert ezekre eddig is célozgattam, hogy sokfélén múlik a dolog és ha először írunk egy HTML levelet "test" törzzsel, de tárgy nélkül, lehet akkor sem kellene csodálkozni, mert ez valóban bonyásabb tudomány. Vagy adok el olyan mailszolgáltatást, ahol van POP3 és egyénileg lekapcsolom a spamszűrőt.
Igen, egyertelmu, hogy mindenkinel minden tokeletes, egyedul velem szorakozik az a franya, webnek alcazott valami, ami talan szellemi szornyeteg is lehet es valojaban gondolatatvitelre akar epiteni valamit. :-))))
Leirtam a tapasztalataimat, csak azt, amit sajat magam lattam es tapasztaltam.
Orulok, hogy szerinted minden szep es tokeletes, de a kollegaim rendszeresen idegeskednek, hogy yahoo-rol kuldott email nem erkezett meg a kuldohoz. Ezert mar a fontos uzeneteket nem onnan kuldik.
Ugy tunik, valoban a gmail az egyeduli megbizhato, illetve az euromail is jo lenne, ha lenne pop3 elerese.
Nem írtam, mert FF-kiegészítők a mappán belül vannak, azokat nem kell újratelepíteni.
Silverlight, Flash Player pedig a már működésbe hozott böngészőn keresztül, mindezek után kerül telepítésre.
Például én már több hónapja telepítettem egy új Windowst (SSD beszerzése miatt), de a Flash Playert még azóta sem telepítettem. Youtube ennek ellenére működik, HTML5-alapon.
Más valahogy nem nagyon aggaszt, nem látom a reklámokat, vagy néhány ritkább oldalt, nagy tragédia... Meg nem csesztet az Adobe, a frissítésekkel.
Silverlight sem lenne, csak valamit meg akartam nézni rajta, akkor felnyomtam gyorsan.
Azt be sem merem írni, hogy akinek lent eltűntek a Thunderbirdes levelei, ha Googlénál lett volna cégesen, akkor örök mentés van, bármikor bármit vissza tud állítani.
Nálunk most cégnél 500 megás helyi drive volt a saját meg egyéb cuccoknak. Már IT is szív vele, ha valamit valamire át kell tenni, vagy egyik gépről a másikra költözni. Szomszéd cégnél meg 50 giga/júzer, mert jár a felhőhöz. Erre mi az 500-at is beszüntettük, mert minek, USB letiltva, jó idő.
Lassan kellene már egy következő balhé, ahol privát cuccok kikerülnek és lehetne rá mutogatni. Bár a kedvenceimet ha kell, akkor simán meg merem osztani. Jelszavak már viccesebbek, de úgyis titkosítva van, meg ilyesmi. Ezt másik fórumon anyázó sem értette, hogy akkor éppen felhős érdekeltségem is akadt és felőlem jöhet az NSAval, meg kiskapuval és KGBvel, LDSvel, ha nem online a kliens, akkor azt sem tudjuk melyik tárolón, miképpen van a cucca és nem, nem tudunk hozzáférni. Ugyanis a kulcs másik fele a kliensen van. Ilyen ez na, csak komoly cégek tartanak mindent felhőben, mert gyors, jó a mentés, bárhonnan elérhető, dinamikusan bővíthető.
Ezek szerint eltaláltam, mi? Mert ugye indokolás nem nagyon született, de újra kérdezhetjük, ha tudod, hogy a Google szerverein tárolódik, akkor most nyugodtabb vagy? Könnyítési opció, hátrány szerintem nem ér, ha szeirnted ér, akkor sorolhatnád, mert így megint csak nekiugrottál egy technológiának, oszt rettegünk Tőle ezerrel. Legalábbis a hozzászólásból ez jött le. Kesztyű is jöhet, bár ilyenkor a műszaki érveket jobban szeretem. Csak legyen valami.
Ez tipikusan hasonlít arra, mikor a közterületes kamerarendszerek ellen anyáznak a népek. Azt sem értem. Eddig többet használt, mint árott, és ha valarom a pöcsöm a villamosmegállóban azt ott nézi 157 ember, most ez felett az a +3 gyakornok az ügyeletes szobában szerintem tök mindegy. Viszont néha jól jöhet, ha az ember ki kell menteni. Persze hatóságnak akkor is jól jön, ha valakit be kell sározni. Ezek szoktak tiltanikozni :-) Így már érted az analógiát?
Google úgyis mindenttud rólad, most ott vannak a könyvjelzőid egy rendes helyen, sok millió más ember cucca közt. Pont jó, legalább nem lesz baja.
Na, ez az előnye az internetnek többek között, hogy ha ilyenkor viszket az ember tenyere, max. dörzsölheti az asztal széléhez.
Jobb történelmi időkben asszem, a kesztyű repülne most már. És nem a földre.
Mint Lorenzo mondta anno a VV-ban, na most a too much. És nem is kicsit.
A legkevesebb, hogy részemről többet egy qrva szót, kérdést nem szánok neked, de azt hiszem, nem is olvasom el amit írsz. Sajnos, csak ez a legtöbb, amit tehetek. És azt tényleg őszintén sajnálom. Nem is kicsit.
És sem akarok, legalábbis mozbackup-ot pl. biztos nem. Azt hiszem azt fogom csinálni hogy csinálok egy syncet is és elmentem a roamingos mappát is, aztán ha az egyik nem válik be még ott a másik lehetőség is.
A mappacserés megoldásnál te is mondd már meg légyszi hogy mi a helyes sorrend tehát hogy
1. mappa visszamásolás
2. kiegészítők, bővítmények telepítése vagy fordítva?
És ha megmondjuk nyugodt leszel? Érdekes, hogy sok ezer fős komoly cégek használják és teljesen nyugodtak. Ott az összes mail, könyvjelző, doksi, komplett ügyviteli rendszer.
Ha nem vagy nyugodt, ne használd, zavarosban halászó pitiáner kis drogdílereknek ilyenek.
Adblock megőrződik, a standard FF-kiegészítőkkel semmi gondom nem szokott lenni, vagyis ami a FF hivatalos plugin oldaláról lett letöltve.
Silverlight, Flasplayer, Java külön telepítésre szorul, vagy említhetném a Roboformot is, ami szintén egy külön program, külön mappába települ, csak egyfajta "plugin-adapteren" keresztül csatlakozik a FF-ba.
Legcélszerűbb letölteni a legújabb FF telepítőt, gyorsan feltolni, utána bezárni, kicserélni alatta az említett User-mappát és ennyi, máris a régi ablakban találom magam.
Jelszavak is megmaradnak, semmiféle átmentő programot nem szoktam használni.