Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
És sem akarok, legalábbis mozbackup-ot pl. biztos nem. Azt hiszem azt fogom csinálni hogy csinálok egy syncet is és elmentem a roamingos mappát is, aztán ha az egyik nem válik be még ott a másik lehetőség is.
A mappacserés megoldásnál te is mondd már meg légyszi hogy mi a helyes sorrend tehát hogy
1. mappa visszamásolás
2. kiegészítők, bővítmények telepítése vagy fordítva?
És ha megmondjuk nyugodt leszel? Érdekes, hogy sok ezer fős komoly cégek használják és teljesen nyugodtak. Ott az összes mail, könyvjelző, doksi, komplett ügyviteli rendszer.
Ha nem vagy nyugodt, ne használd, zavarosban halászó pitiáner kis drogdílereknek ilyenek.
Adblock megőrződik, a standard FF-kiegészítőkkel semmi gondom nem szokott lenni, vagyis ami a FF hivatalos plugin oldaláról lett letöltve.
Silverlight, Flasplayer, Java külön telepítésre szorul, vagy említhetném a Roboformot is, ami szintén egy külön program, külön mappába települ, csak egyfajta "plugin-adapteren" keresztül csatlakozik a FF-ba.
Legcélszerűbb letölteni a legújabb FF telepítőt, gyorsan feltolni, utána bezárni, kicserélni alatta az említett User-mappát és ennyi, máris a régi ablakban találom magam.
Jelszavak is megmaradnak, semmiféle átmentő programot nem szoktam használni.
A Mozbackupot akik írják, szerintem totál nem megbízható emberek, senki sem tudja, hogy a programjuk nem küldi-e el a jelszavakat, adatokat valakinek a gépére, aki aztán gyűjti a milliónyi adatot és véletlenszerűen kiválasztva napjában tizet, tönkreteszi az életüket.
Hm. És AZ hol is van valójában? Kinek, minek a gépén, szerverén? Mert hogy mint sejhetjük, az a felhő nem valamelyik chemtrail-csík... :)
Az én olvasatomban ha így van, akkor valaki, vagy valakinek a gépe tárolja akár a saját jelszavaimat is?
Az ilyentől nem szoktam nyugodt lenni.
Olvasom, neked a Króm jön be. Hát, nálam meg a Róka. Ugyanúgy visszaállítja a dolgait még ha letörlöm, és újra telepítem, akkor is. :S (ha a mozbackup-ot használom előtte vagy amit itt kaptam tippet; a roaming, stb. mappákat átmásolom/mentem még vindóz reinstall után is ott tudom folytatni ahol abbamaradt.
(Még a nyomtatómon is ott a FF matrica, amiből párat egy igen kellemes mellvéddel rendelkező nénitől kaptam a Veletech-en, úh. még egy nyomós ok a Róka mellett :D )
Krómnál nem a szinkronról beszéltem, hanem a mappaköltözetésről. Rendszerint hozzám olyan állapotban jön a gép, hogy nem működik, tehát a szinkronizálás nem annyira járható út, ha végül újra kell rakni. Ha meg fel lehet támasztani a rendszert, akkor megjavítom, nagyon ritkán telepítem újra.
Hömm, a Flash pont bonyolultabb dolog ennél, de ha csak nem hoztál létre az ADBlockban hosszú listákat kivételekről, oldalakról, akkor szerintem a profilmappát ne költöztesd át. Firefoxnál egy véletlengenerált neve van a profilmappának és az ini fájlokba bele kell nézni emiatt. Chrome is érdekes állat, több verziót tárol, költözés után az sem feltétlenül képes hibátlanul elindulni, de ez régen volt, pont ezért azóta nem is csinálok olyat. Opera Chrome alapú. És a registryben tárolt értékeket is illene elmenteni. De amit Hehe is írt, szinkronizálás van mindhárom említett böngészőben, mentsd el azzal az adatokat, a bővítmények miatt meg ne aggódj.
Sziasztok! Volna még egy kérdésem win7 telepítés előtt, most a 3 böngészővel kapcs., mint firefox, chrome, opera.
Azt (elvileg) tudom hogy mely mappákat kell lementeni hogy mindent ott folytathassak ahol abbahagytam (firefoxnál: appdata/romaming/mozilla, opera: uitt /opera software, chrome: appdata/local/google ugye?), de mi van a különféle kiegészítőkkel, bővítményekkel, mint pl. adblock, downthemall, classic theme restorer, az adobe flash player, a java, silverlight, chromenál pl. zenmate-tel, stb. stb. stb.
Ezek a profilmappák ezeket magukat is tartalmazzák vagy azoknak is csak a beállításait, tehát ezeket nekem kell visszatelepítenem az újonnan felinstallált böngészőkbe? Bocs ha hülye a kérdés, dehát láma vagyok, azért kérdezek itt.
Ha nekem kell, akkor gondolom ez legyen az első igaz? Úgy értem gondolom nem tetszene a firefoxnak ha egy olyan mappát rakok vissza amely olyan kiegészítők mentéseit is tartalmazza amely még valójában fel sincs telepítve. Vagy mindegy a sorrend, tehát hogy előbb a mappát másolom-e vissza vagy előbb nekiállok a kiegészítők installálásának?
Szal mi a helyes cselekménysor? Erre légyszi de. 11-ig kellene egy válasz, utána telepítünk :)
Nagyszerű. Ha mégis így lenne, úgy rendelünk hozzá LCD kábelt is, saját költségre, nem egy dráma összeg. Bár átmozgattam cefetül az átvezetésnél, mert már az első panelcserekor gyanús volt, hogy esetleg kábel is lehet, és azóta is ahányszor szét volt szedve, ott mindig végiggurigáztam, de persze akkor semmi sem volt vele. Mindegy, a mostanit ráfogjuk az igen alacsony akkufeszre, meg az akkucsatlakozó hajtogatáskor esetleg felmerülő, gyengébb kontaktjára..
Én vagyok a hülye, hogy egyáltalán válaszoltam neked.
Úgy ahogy tetszik mondani...
Vagy 5 éve nem állítottam be lapozót, értve ez alatt, hogy az első lépések között kapcsolom ki. Mióta SSD-k mennek a saját gépekben meg abszolút nem szórakozunk ilyesmivel.