A 4-es jelű csavar szinte biztosan nem lesz benne, legalább is én olyat még nem láttam amiben benne lenne...
Szinte csak annyi a trükk, hogy nem túl hidegben csináld, mert akkor a műanyagok könnyebben törnek és neked is kényelmetlen lesz, mert ha még nem volt kivéve, akkor lehet, hogy igencsak meg kell fogni azt a ventit és megtekerni...
Kivenni és betenni egyszerű! Elméletileg le kellene venni a kesztyűtartót, de anélkül is kijön. Gyakorlatilag csak egy torx csavarhúzó kell hozzá (a méretet most nem tudom...) és marha kényelmetlenül kell befeküdni a J1 ülés elé. Le kell venni a szivacsos takarót a kesztyűtartó alól, úgy mintha a pollenszűrőt szeretnéd cserélni, meg a műszerfal és az ajtó közötti takaró lapot (ezt nagyon óvatosan, legjobban a gyújtáskulccsal lehet az erre kiképzett nyílásba bedugva és megfeszítve).
Itt ki kell venni azt a 2db csavart a kesztyűtartóból ami onnan látható. (az egyik közvetlenül a lap alatt, a másik meg alulról, a lábtérből)
Maga a ventit egy biztosító fül megemelése (vagy megnyomása, már nem emlékszem, de ha látod tudni fogod) után kissé elfordítva kell kivenni a bajonettzáras foglalatából, természetesen a csatlakozót előtte ki kell oldani, azután addig kell forgatni amíg ki nem esik! Visszatenni ugyanígy, csak fordítva. Lehetséges, hogy a lábtér kárpitját kissé meg kell nyomni, de visszamegy az biztos!
Az, hogy ki tudja megcsinálni, ahhoz tudni kellene, hogy hol... nekem itt Törökszentmiklóson a Hunyady téren lévő tekercselő üzemben csinálták. De szerintem ha beviszed a legközelebbi tekercselőhöz az tud majd segíteni!
Sajnos a csapágyak, illetve az azok helyett alkalmazott önbeálló perselyek érték el az élettartamuk végét. Most még elég kicsit fentebb kapcsolni, de nemsokára már nem lesz elég ez sem és őrjítő csipogás és nyiszogás lesz az utastérben.
A megoldás az, hogy el kell vinni egy olyan céghez aki ki tudja cserélni ezeket a perselyeket és akkor megint jó lesz sokáig. Nekem tavaly az ünnepek alatt csinálták meg és ha jól emlékszem, akkor 5000Ft-ba került. Úgy, hogy magam szereltem ki és be a ventit.
2005.12. évj. Octavia II (facelift előtti)-m van és a szellőzés ventilátora I. fokozaton időnként -egyre gyakrabban - nyöszörgő, "zizegő" hangot ad. Felkapcsolva II.- stb fokozatra a zaj megszűnik.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Lehet ezt könnyen, gyorsan orvosolni, hogy ne kelljen totál szétszedni, ill. cserélni a ventilátort?
Az az érdekes, hogy házon belül a Yeti Mato barnája sokkal szebb szerintem, nincs benne az a lilás beütés, mint az Octaviaéban. A saját VW VI Golfom színe is sötétbarna, de az kb. ugyanaz, mint a Yetié.
Nálam ez az Octi szín a határeset kategória. Persze ízlések és pofonok...
1.9 PD Scout szerintem sose létezett. 2.0 PD az, csak vagy elírták, vagy inkább 1.9-nek akarja eladni. (A 2.0 rossz híre miatt).
Ugyanez járt a fejemben :-)
És szerintetek létezik olyan "madár", aki nem veszi észre a másik motort (legalább a forgalmiból)? Meg az 1,9 PD gyengébb is, az sztem kevés a Scout dinamikus mozgatásához.
Vagy úgy van vele az eladó, hogy ha már ott van a madár, akkor már rá tudja melegíteni a 2,0-t is?
De gyárilag ha jól tudom, akkor van egy szintszabályzó is, ami a futóműtől kapja a jelet, így állítgatva a vetített képet, hogy ne vakítson döccenőknél.
Ahogy mások is írták, a dinamikus magasságállítás nem megy, ezzel nem is igen foglalkoznak. A magasságállító (az általam ismert autókban) a gyújtás ráadásakor szintezi ki a fényszórót. Az első- és a hátsó tengely magasságában van egy jeladó-jelvevő páros, ezek szolgáltatják a bemenő információt a vezérléshez.
Sok gyári xenon valóban bólogat gyújtás ráadására (öndiagnosztika), de nem mindegyik. Az Ibizám gyári xenonja nem bólogatott.
A szintszabályzó azért nem olyan gyors, hogy a döccenőknél állítson, majd tapasztalod Te is.
(Szép a kocsid egyébként, gratula...még egy csíkszemű az utakon ;))
Szerintem a szintszabályzó utólagos beépítésével nem sokan vacakolnak...de asszem olyan utólagos cuccot is lehet kapni, ami kamu billegtetést csinál bekapcsoláskor.
A belinkelt képen én annyit látok, hogy a jobb oldali lámpa nem világít jobban oldalra (mint a gyári), és nem világít feljebb (mint a gyári). A magasság talán oké, vagy kicsit magasra van állítva. De az is lehet, hogy enyhe emelkedőn áll a verda, amiből fotóztak, ki tudja.
De gyárilag ha jól tudom, akkor van egy szintszabályzó is, ami a futóműtől kapja a jelet, így állítgatva a vetített képet, hogy ne vakítson döccenőknél.
Egy utólagos beépítésnél ezt is megoldják? Vagy csak beleteszik az új fényforrást, egyszer beállítják és kész?
Sok sikert (tényleg) ehhez a lámpaátépíttetéshez, azért nekem kétséges, hogy azt úgy be tudják szerelni, hogy jó helyre világítson.
Láttam már néhány ilyen átalakított tuningverdát (ahol ordított, hogy biztos nem lehet gyári az a projektoros lámpa), és mindegyik össze-vissza világított.
A színhőmérséklet szerintem se jó.
Túl kék lesz (és kiszúrják a kékek :D), és nem is látsz vele annyira.
Benézhetsz a Citroen C8 vagy ha ilyen nincs, akkor sima Citroen topikba, a szomszédom onnan talált bejáratott szerelőt a széthullott motorjához. Ha jól rémlik, elég sok baj van velük, pl. a hajtókar görbülés rémlik. Tegnap nem akartam írni, mert nem tudtam beszélni vele (de most sem), neki pontosan melyik motor volt az autóban. Turbódízel, úgyhogy szerintem valamelyik hdi lehet.
Hat igen meglatjuk bizom benne hogy jo lesz valaki szidja mert pont kifogja minden nyugjet azok nyilvan hangosabbak is ,valakinek meg semmi baja nincs vele.
Ez valahol sok automarkaval es motorokkal igy van!
Bátyám Volvójában hdi motor van, ott 130k km körül szétesett a turbo. Egy kedves barátom C5-ös Citroennel jár, ott valami 150k km körül halt be a turbo.
Az Octavia előtt nagyon szemeztem az új C5-ös Citroennel. Van egy kedves ismerősöm, aki az egyik Citroen/Peugeot/Renault szalon vezető szervizese. Ő sírva könyörgött, hogy felejtsem el a c5-öt, ellenségének sem kívánja. Amikor megy és egyben van, akkor baromi jó. De különben a szervízbe rohangálnak vele, és marad a keserű szájíz. Szerinte ami lehet túl van rajta bonyolítva. Akkor már az "új" Lagunát ajánlotta, amivel viszont közel sincs annyi gond, legalábbis ő ezt állítja.
Az 508-ról nem mondott semmit, nem is került képbe. Elég új még az autó, kevés a tapasztalat vele..
Az Peugeot 508 forumon nagy a csend olyan mintha nem is letezne az auto inkabb csak Navigacio frissitesrol meg a tema!
Sokat olvastam eleg jo motornak mondjak es teszten is dicserik
A PUG 508 fórum nyilván halott, de ezt a motort x éve szerelik más autókba. Teszteken mindenféle motort dicsérnek, de azok zsír új autók, nulla szerviztapasztalattal.
Én nem ismerem ezt a motort, annak idején ugyan nézegettem egy V50-est ezzel a motorral, de csak tisztes távolból. A Volvó topikban általában azzal intézik el, hogy jó-jó, de a Volvo saját D5 motorja sokkal jobb, olyat kell keresni.
Vegulis a franciak hasznaltak elosszor HDI (kozvetlen befecskendezeses rendszert) utanuk jott a BMW amit CR-nek hivnak
Nem a franciák és utánuk a BMW, hanem az olaszok (Alfa 156 2.4 JTD) és utánuk a Mercedes (MB C220CDI). A BMW sosem hívta CR-nek a rendszert, ők simán D-nek nevezték a saját CR-rendszerű motorjaikat.
De azért a franciák is tényleg régóta gyártanak ilyen rendszerű motorokat :-)
Divatszín lett a barna autószínben nem vitás. Egyre több barna autót látok, direkt figyeltem :) Persze ennek is vannak árnyalatai, mélységei de a Skoda barnája nem rossz ám. Igaz nagyon fényfüggő a színe. Erős fényben, napsütésben inkább világosabbnak hat, borúsabb időben mélybarnának. Nekem tetszik, jól néz ki, de abban igazad van, hogy már láttam én is szebb, igazán mély metál-barnát autón.