Van EOS 500 filmes gépváz pluszban. Régóta állt használatlanul, az elem lemerült benne. Ennek hiányában próbálni nem tudom, semmi működési infóm nincs róla.
Miért esnének az árak? Nem fognak kevesebbet kérni a piaci árnál, nem hülyék. Van egy réteg aki szerint a kinaiak és az oroszok, meg a harmadik világ megbuktatja a dollárt, de ez egyenlőre nem érdekli a kereskedőket. Ők Euroban és dollárba számolnak, azt az árat váltják utána rubelre.
Van webshopjuk, mindenféle ruszki obit lehet különféle bajonettekkel venni, ha jól emlékszem euróban , bár lehet dollárban kel fizetni, paypallal. Aztán valahogy ideér.
Az orosz rubel vesszőfutásának hála nem esnek az orosz objektívek árai (az onnan importáltakra gondolok elsősorban)? Vagy már régesrég Euro/Dollár-elszámolás van üvegbetét-ügyben?
Nem megy valaki Oroszországba a közeljövőben? Válasz privi is lehet, csak nemrég láttam egy diagramot, ahol rendesen meghasalt a rubel. Vagy érdemes várni, amíg továbbgyűrűzik az infláció?
Az élesség és a kontraszt ugyanaz. Amit élességnek nevezünk az valójában peremkontraszt, az eltérő felületek, tónusok választóvonala. Ha a vonal határozott, akkor nagy a peremkontraszt, azt nevezzük a köznapi nyelvben élességnek, meg a helyes fókuszt is.
A kép megvilágításkontrasztja pedig a dinamikája. Így aztán van tárgykontraszt és képkontraszt is, meg mikrokontraszt, amit akuntanciának csúfolunk, és az is növeli az élesség érzetét.
Tesztelgetni kell. A 2 es és a 6 os heliosok konstruálása között azért eltelt pár évtized, célszerű ezt is figyelembe venni. És azért az élesség nem minden.
Kettő is van, majd tesztelgetem, mert ugye orosztól akármin meg bírunk lepődni, mert ez is csak teljesen nyitva ilyen kuka, rekeszelve már teljesen jó képe van. Először azt hittem föléexponáltam, de az nem így égne be, no meg az automatika máskor egész jól működik. Most kölcsön van adva, jövő hónapban prezentálok vele valamilyen képet, aztán meghümmögjük.
Alakul, mert van mindegyik, de még éppen nem tesztelgettem. Itt kezdtem észrevenni, hogy a 6os mintha jobb lenne a klasszikus 44-2nél, vagy csak azt gyártották kicsit félre. Tavasszal játszanom kell velük egy kört, az biztos, mert egyelőre a Jupiter 8ast sem tudom hova tenni, annak F2re nyitva olyan a képe, mint amikor szappant kennek az objetívre, egy alap fátyol rajt van az egész képen.
Ezt értem, de a kérdés inkább az lenne, hogy kettő közül melyik élesebb. Haver kattant rá egy Jupiterre, akkor írtam, hogy szerintem rekeszelgetni kell, csak minden obinak máshol/másmerre jön meg a színe és formája, ebben viszont lehet kis különbség a Helios és a Pancolar közt.
Hat nemtom milyen peldanyod van, de ami nekem van helios 44-2 bizony nyitottan is remek. meglepoen jol hasznalhato.
Pancolarom van, fekete, mc valtozat. Hat arra sem lehet panasz, de ezt nem kell kifejtenem asszem. Vedd meg nyugodtan ha latsz korrekt aron. amugy heliosom nem reg ota van, de szerintem elessegben nem nagyon marad el a pancolartol.