Nem, most a sajtos volt. Sajtleves és grillezett füstölt gomolya volt a napi ajánlat, akik ettek az utóbbiból, azok szerint finom volt. A kolbászost most nem látom a honlapjukon, az aktuális hétvégi ajánlat kocsonya és palóc leves.
Zsíros kenyér hagymával és sörrel (2-9 Pilsner Urquell), szakszerűen 6 előtt.
Ontopic álmom volt. Álmomban a középsuli kollégiumi menzán ettem. Az ebédidő elején érkeztem, és még kint maradt néhány hatalmas túrós lepény a reggeliből, úgyhogy úgy döntöttem, hogy az ebédidő elején megreggelizem, aztán a végén majd ebédelek is. Épp egy asztalnál ejtőztem (gondolom a két étkezés között, vagy csak megszokásból), amikor berzso odajött és leült az asztalfőre.
Nálunk a teljes gyártási folyamat lekövethető: a szénától kezdve a gazdán át a tehenet is megnézheted. Látod az inputot és az áutput minden elemét. A falusi boltban pedig megfejheted a bádogtehenet, olyan büdögébe küldve a tejet, amilyet akarsz, illetve amilyet viszel.
Csabán a Vásárcsarnokban már termelőkkel találkozhacc, külön sajtos pult üzemel. A szürkemarhánál pedig tételesen megkapod, hogy hány éves a levágott jószág, merre legelt és mikor vágták le.
Az őzet és a vaddisznót igazán elhozhattad volna! Ma a Lehel piac rétesét kóstoltuk. Más, mint a Lehel úti vagy a Normafánál kapható. Az ebéd -szintén a piacról- májas- és véres hurka+kolbász sütve, kovászos uborkával, rántott tökkel és rántott gombával. Meg sült tök, mert szezonja van.
Remek idő van, végre lehet nyugodtan futni, csak egy másik futóval, egy őzzel és egy süldő vaddisznóval találkoztam az erdőben. A hétvégén talán teszek egy óvatos próbát a Normafával is rétesszakmailag, mert múlt hétvégén legalább háromnegyed órás sor állt. Előző hétvégén 12 perc alatt sorra kerültem ugyan, de pont az előttem levőnek adták el az utolsó túrós rétest.