Addig tekerd a fejet(alul és felül fogva ellentétes irányban),míg belül a két kis karom teljesen el nem tűnik.
Utána óvatosan tedd a helyére-marad 2-3mm körben- és egy határozott mozdulattal a szelep végét nyomva pattintsd vissza.
Ha nem sikerül,vedd le és kezd előről.
Mielőtt visszatennéd,nézd meg a szelepen a gyűrűt,lehet a kettős beállításán is tudsz állítani;tedd 5-ös 6-os állásba mégpedig úgy,hogy a gyűrűt kifele húzva tekered a jelig.
A szelepszárat fogd meg fogóval, és finoman forgasd em jobbra-balra, hogy könnyen mozogjon. Majd ugyanezt előre-hátra.
A fejet tekerd max. állásba és figyelve a hatszögre (csavar) helyezd vissza. Tekerd rá a hollandit, és dölj hanyatt a jól végzett munka gyönyörével....
Közben megnéztem a szelep szárát,egy fogóval finoman kb 1-1,5 mm kijjebb tudtam húzni,viszont valamiért a szabályozót nem tudom visszatenni :( hiába fogom le és tekerem a gyűrűt az elején(nem húzza szerintem teljesen be a fém karmokat beül,tegnap kézben tekertem egyet rajta és mintha valami kattant volna egyet)az szét szedhető vagy van valami tippetek hogy hogy tudom fel tenni?Esetleg lehet ilyet külön kapni?
Köszi,ezt a kört már lefutottam,ajánlani tud szerelőt aki 4.000 ft-ért kijön,és ha megtudja javítani akkor az még 3.000 Ft,ha nem akkor csak 4000 a kiszállásért :(
akkor most jon a sablon mondatom ,meg kell keresni a kozos kepviselot es megtudakolni , hogy a tarsashaznak van e szereloje , vagy kivel van karbantartasi szerzodesse a haznak , es nekik az ilyen jellegu hibakat dijjmentesen kellene megoldaniuk :-) :-) :-) :-)
mivel nincs elzaro alul a vizet le kell engedni a felette levo berendezesekbol,
valoszinu a csatlakozo kulso menetes ami az osztba van belehajtva .
letekered a csoszorito hollandit, es lehuzod a csovon , es megprobalod kihajtani Salakra a csovet , az is valoszinu hogy elotte jol izombol meg kell mozgatni a csovet a csatlakozon, hogy taguljon , es utana lehuzni, es remenykedj , hogy nem olcso kinai csobol van mert az eltorhet .
sajna szereltunk mi is egy lakasban ahol azota is ez a problema , hol ez hol az lazul meg , feltehetoen. a kinai minosseg , mert nekem a henco nem lazult meg.
Balról a harmadik csatlakozás megint szivárog (mint két éve), de már nem merem jobban megtépni. Persze újra és újra lecsökken a nyomás, hiába töltögetem föl a vizet.
Ha ki lehet cserélni azt a csatlakozót, hogyan fogjak hozzá? Most bevallom azt sem tudom, hogy a felső az előremenő (elosztó) vagy az a gyűjtő. Amik ott fent kiállnak belőle, azzal esetleg el kell zárni a művelet idejére, hogy ne dőljön ki a rendszerből a víz?
De az alsón nincsenek ilyen elzárók. Előre is köszönöm a tanácso(ka)t.
Van egy nem mai, de eddig jól működő Fég Zc18-as gázkazán, ami érdekes tünetet produkál. Rendben bekapcsol, amíg a benne keringő víz nem éri el a 60 fokot minden ok, gyorsan fel is melegíti a vizet, szép a láng, melegszika víz, keringett a szivattyú.Viszont, ha 60 fok fölé megy, csökken a láng magassága, és nem is tud 65 foknál melegebbre menni. Ha a kazántermosztát lekapcsol a víz a szokott módon 8-10 fokot visszahül, majd újra bekapcsol a kazán. Innentől kezdve alig van láng, hiába tekerem fe a gázmennyiségés szabályzótl, semmi és a 60 fokot sem éri el.
Ha lekapcsolOM és a víz lehül, mondjuk fel óra múlva újra bekapcsolom, akkor újra hibatlannálam tűnik az első kazántermosztát kapcsolásig. Szóval a lényeg, csak hideg vízzel amíg az nem lesz 60 fokos működik jól, meleg vízzel alig-alig.
Volt gáz szerelő, megnézte, szerinte semmi baja. Volt fűtésszerelő, atnezte a rendszert, nem levegős, át lett mosva, kazantest kisavazva, membrán ok, szivattyú ok és minden ugyan olyan.
Nincs valakinek ötlete mi lehet a gond?
Egy családi ház alsó szintjén a fürdőszobáktól, kazánháztól legtávolabb eső pontján, a ház egyik sarkában lenne a konyha és a mosogatáshoz használt meleg vizet nem szeretném túl messziről vezetni. Feleslegesnek tartom ezért a kisebb (5-10-15L-es) tárolós bojlerek alkalmazását, a folyamatos fogyasztásuk miatt, ezért elektromos átfolyós mosogató alá helyezhető Clage, vagy Kospel vízmelegítő használatára gondoltam. Ezekből is az egyfázisú 3,5-4kW-os változatokra.
Esetleg van valakinek tapasztalata velük? Mennyire jól működnek ezek a vízmelegítők a gyakorlatban? A vízátfolyás elég lehet?