Amúgy nekem is átfutott a fejemen a gondolat, hogy ősszel át kellene beszélni ezt a dolgot az illetékeseknek, elgondolkodni egy olyan lehetőségen, hogy 2020-ig odaadják a csapatot Dárdainak, cél, hogy a hazai Eb-re simán kijusson a csapat, előtte meg lehetőleg vb pótselejtező.
Pali helyében elvállalnám azzal a feltétellel, hogy a 6 évre komoly koncepciót kell kidolgozni közösen a kapitánynak és az mlsz-nek, U16-tól felfelé használható külföldi szakembereket hozni, legalább 4 korosztályba 2-2-t, akiket akár Dárdai választana ki és akik mlsz instruktorként felügyelnék a korosztályukban az akadémiák munkáját.
Lehet, hogy ez túl hosszú időszaknak tűnhet, de kurvára túl kellene már lépni azon, hogy mindig csak az aktuális sorozat végéig látunk, 2 év alatt amúgy sem lehet rendszerszintű fejlődést elérni. Kicsit unortodoxnak érzem, amit felvázoltam, de az utánpótlás felől a nagyok felé indulva nem látom a fejlődést, akkor próbáljuk meg a válogatott irányából megközelíteni a reformokat.
Persze ez csak egy kóbor gondolat volt, lehet még aludni erre sokat, meg amúgy is lehet, hogy megfázunk a ferörei hóesésben.
Az eredmény megérdemelt, nekünk kedvezőbb - a visszavágóig -, a gólunk szép, Nikolics helyzete szintén, az első félidőben vezetést is szerezhettünk volna - játékvezetői megítélés alá esik szvsz. ki lőtte az első gólt -, az meg, hogy 42 év után lőttünk gólt odakint az meg történelem.
azért ne csodálkozz ha legközelebb nem rakja be hátvédbe. amúgy nem győztünk, kisebb csodával felérő az iksz, ahogy a meccs előtt is mondtam, de sokra azért várhatóan nem megyünk vele sajnos. a neheze hátravan, szereztek egy jó estét. pintért az elejétől fogva savaztam, ha visszaolvasom. szopd le te.
Úgy is mondhatjuk, hogy Király hiba nélkül hozta le a meccset, Ádámunknak meg talán egy tisztességes labdalevétele nem volt, ami ne 6 méterre pattant volna el. Semmivel nem játszott jobban, mint a 2012-es román meccsen.
Persze Dárdai nem a Messiás, az 1-1 "csak" egy eredmény, de eléggé látszott, hogy miért kellene leülni vele, és meggyőzni arról, hogy jó lenne szövetségi kapitánynak. És időt adni, és minden mást, ami ehhez kell.
Azt semmiképpen, még akkor sem szabadna ha Niko lövése a végén bemegy. Semmi nem oldódott meg, hogy oldódott volna meg egy bukaresti iksztől.
De: Dárdai megtette azt az egyetlen dolgot amit tenni lehetett ennyi idő alatt, tartást adott a csapatnak, mentálisan nagyon jól felkészítette őket.
Nekem az első félidei játékunk nagyon nem tetszett, hiába voltunk fegyelmezettek, kimerült minden a rombolásban, a labdát másodpercekig ha meg tudtuk tartani talán. Viszont a második félidei játékunk kifejezetten tetszett, mindegy most hogy ebben mennyire volt benne, hogy a románok esetleg visszaálltak, szerintem is-is, de a lényeg, hogy elkezdtünk játszani, egy-egyeket, cseleket felvállalni, ebből kell majd több, persze még keményebben odaállva, még bátrabban a további meccseken.