Mondom ezt úgy, hogy iszonyú sznob vagyok, egy régi Selmer tenorom van és most, amikor szopránt vettem magamnak, győződtem meg tapasztalati úton az európai márkanévvel ellátott kínai csövek használhatóságáról. Korábban szóba sem álltam ilyesmivel. Most elégedetten használok az SA80 váltóhangszereként egy Schagerl Academica szopránt. Nem egy csoda, de megfelelő, és az ár/érték aránya rendben.
Ez szállítással együtt itt van 450 €-ért 3 év garanciával és 30 nap visszavásárlási garival, belépő szinten verhetetlen, viszont soha nem tudod normális áron eladni, mert zéró a presztízse (ennek okaiba ne menjünk bele):
A Toneking nem annyira rossz hangszer, de nem is egy csoda. Akkor már inkább egy Thomann TTS 150. Árban ugyan egy kicsit magasabb van, de lesz egy Selmer jellegű mechanikás, könnyen intonálható, massszív hangszered, 3 év garanciával.
Nagyon nagyban függ attól, hogy mennyi pénz áll rendelkezésedre. Ha nincs egy belépő új Yamahára kb 1300 €-d, és nem tetszenek az új, semmire sem becsült, ugyanakkor egész elfogadható minőségű kínai csövek akár 200e Ft alatt, akkor én inkább a BS-t javaslom, mint az Amatit, de a régi BS-ek is bőven 100e fölött mennek. Ez alatt már nagyon nehéz akár csak az elfogadhatót is közelítő tenort találni.
Sziasztok lenne egy kerdesem hozzatok!Most akarok Szaxit cserelni Alt rol Tenorra!Van egy regebbi felujitott Amati Toneking Kraslice!85000 Ft ert!Kepen eleg jol nez ki csak ez regi mehanikas!Kinek mi a velemenye?Vagy otlete esetleg valakinek markaban ami elfogadhato arban is van!koszi
"alt és szoprán szaxofon teljes felújítása, mechanika beállítással, kisebb horpadások, hibák kiegyengetésével, lakkozás nélkül, szakműhelyben, minőségi alkatrészekkel és párnákkal, garanciával."
Én is betegesen óvatoskodok a szaxofonnal, a YouTube tanácsadásai szerint legtöbbször csak a tölcsérnél fogom meg. De így is majdnem felrúgtam már állvánnyal együtt.
Azta <]%#$¥*^%]%#|~$?+^[{ !!!!! Kicsúszott a tenor nyaka amikor az állványra tettem. Biztos bénán fogtam. Pedig úgy vigyáztam rá! Kicsit behorpadt. Nagyon bánt!
A korábbi képen látszik, hogy felfüggesztve használom, kb. 1,5 -2 kiló lehet.
Úgy állítom be a magasságát, hogy egyenes háttal tudom használni, a szaxi a kezeimmel teljesen benne van és a testemmel lezárom a nyitott részét, a vállaim pont beférnek a szélei közé.
A képeket még szombaton csináltam, időközben a felső részén egy kis ívet kivágtam, mert a homlokom hozzáért a polifoam -hoz.
Így a méretei alapján merül fel bennem a kérdés, hogy miként használod? Eléje ülsz egy székkel és belehajolsz, vagy esetleg egy az egyben belebújsz? Mindenesetre komolyan veszed ezt a szaxi projektet, ha ennyit bíbelődsz a háttérmunkával. Hajrá!
Vannak ebből fürdők. Rendes vizet rezegtetnek. Lahámlik róla minden kosz és oxid. Annyira kimélő, hogy nagyon komoly mechanikus karórákat is beletesznek. Az a baj, hogy anagyobb méretű ritka. Találtam egyet, de annyira nem lekesedtek értem. Ahhoz meg már tényleg öreg vagyok, hogy fizessek is, meg segget is nyaljak. Lehet marad a hagyományos tisztitás.
nincs egy fogasz haverod ? ultrahangos fogkoeltavolito...kerd meg, hogy mutassa meg, es engedjen oda egy ejszakara...:) fogalmam sincs, hogy mukodik -e elvileg kellene neki, tuti macera, de hatha mukodik..
Az attól függ, milyen szorító. Meg milyen fej. A Rico pl., amin pöckök vannak, ott a pöckök néznek a nád felé. A LeBayle meg egyértelműen hajtogatva van. Egyes Linkek is. stb. Ha sima kerek, akkor úgy rakod föl, ahogy akarod, de az a gyakoribb, hogy a nád felé van a csavar. A bőrnél meg fordítva.