Ez egy Monster Max KD nevű thaiföldi cucc, melyet az ECU elé kell bekötni. 5 térképet lehet bele programozni, melyek között menet közben is lehet kapcsolgatni. Többek között a MAP, MAF, SCV, FRP, PRD, TPS szenzorok értékeivel és a befecskendezéssel lehet játszani:
Ez van, ebből kell építkezni. Elvben most készül végül egy adagoló, kollega talált valakit, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Bár padon mérve úgysem lesz, de reméljük azért valamire alkalmas lesz. Ha más nem, elrettentő példának :D
"Nekem mindegy, vettek egy bontott 110lovas afn-t gyari allpotban, de ugye az elektromos adagoló (meg még 1-2 kiegészítő) miatt nem betehető"
meg lehet irni ugy a vezerlot, hogy immo nelkul, K14 (JX turbo)-el, legtomegmero es mas salangok nelkul EDC-vel rendesen menjen.
persze egy elektromos gazpedal (kabelkorbacs, vezerlo) akkor is kell...
"Tökmindegy mit bír a váltó, ha szétesik, kap másikat"
vegyetek egy V8 chevy van-t, olcsobb lesz a fenttartasa. nekunk a 170ekm-t futott Dokaba meghalt az 1,6TD-vel 1 valto, majd az 1,7TD-vel egy masik. (es a 1,6-1,7TD-k nyomatekban meg a szeria 1Ztol is elmaradnak...)
Bar en elektromosan hagynam, lehuznam 38mg-ra az max. IQ-t de ez kitartanam 4600-4800-ig, mert rövid a valto (esetleg egy SDI tengellyel kombinalva)
De sok szonak is egy a vege, leginkabb azt csinaltok amit akartok.
haverom is most keszul T3-ba AFN-t rakni(AAZ HF-s lett, es van egy AFN-e), majd referalok mi lett belole
Nekem mindegy, vettek egy bontott 110lovas afn-t gyari allpotban, de ugye az elektromos adagoló (meg még 1-2 kiegészítő) miatt nem betehető. De a régi adagolót (ami a meghalt mocin volt) nem akarták feltenni, mert egy kókánymester 1,6ba való elemekkel rakta össze. Szóval valószínű elég gyenge lenne a konfig. Ezért kéne egy olyan mechanikus adagoló amivel üzemelne az afn motor 110-150le között. Tökmindegy mit bír a váltó, ha szétesik, kap másikat. (de elvileg a régi motor 160lovas volt, és nem volt váltó gond, ezt mondták). Igazából városi használat alkatrész szállításra, nem gyorsulás meg 1tonna rakott súly stb..
t3 valtok kozul a legerosebbek sem birnak 200Nm-nel többet! Renault UN1 valtot vagy Passat B5/A4 valtot fejreforditva szokas berakni, ha több mint 200Nm-t akarsz.
200Nm-t is csak akkor birja tartosan, ha a delafrikai verzio olajterelolemezeit rakod bele
Sziasztok! Van egy golf 3 ALE motorkódos tdi-m és vettem hozzá egy gt1749v turbót, 5x024-es race csúcsokat és a programot átírják, az lenne a kérdésem, hogy ezzel a konfiggal kb milyen erős lesz az autóm, jah és a csúcsokat hány báros nyitási nyomásra kéne állítani? Köszönöm! Hali!
2. autóként használom a Toyotát, többnyire télen vagy ha trélerezni kell, így évente max 4-5000 km-t megy. Volt benne egy chiptuning, de sokszor letiltott az SCV szelep miatt. Az üzemanyag mennyiségével volt probléma, a vicc az, hogy a mostani, sokkal komolyabb vezérlővel jóval több üzemanyagot tudok adni a motornak, mégsincs tiltás, pedig az SCV szelep (még) gyári.
Sok ilyen átalakítást csinálnak az ázsiaiak, náluk ez a "Stage 1" szint: IHI RHF4 turbó (2.0 bar) + nagy IC + ECU tuning + nagyobb csúcsok (csak nozzle csere) + kipufogó. Ezekkel mérnek főtengelyen 270-280 lóerőt és 560-580 Nm-t. Én legegyszerűbbnek a 3.0l Toyota vagy a 3.2l Mitsubishi geós turbót gondoltam, de ezekről még a legelején felvilágosítottak a thai srácok, hogy sajnos teljesen más a VN turbós és a sima motor ECU-ja. Ezután merült fel az Iveco, de akkor az is felejtős, szóval marad a WG-s. Itt van egy részletesebb mérés is és nem vészes a nyomatékgörbe a WG-s turbó ellenére, főleg a gyári 102 Le és 260 Nm-hez képest: http://fortunerforum.fr.yuku.com/topic/190/Review-Monster-Max-Ecu-shop#.VBlcVDTHaUj
Megcsörgetek néhány turbós emberkét, hátha van nekik ilyen turbójuk lehetőleg emberi áron. A kisebb turbókról van némi fogalmam, de a nagyobbakról - gt22 és felette - szinte semmi. Az RHF4-ről is mindössze ennyit találtam: http://www.ihi-turbo.com/turbo_chart.htm
Üdv! AFN motorra keresünk mechanikus adagolót és egyben eladó a gyári elektromos. T3 Doka-ba kerülne be a motor, ezért kéne mechanikus, nameg valami plusz erő sem ártana. Egyelőre gyári porlasztók vannak benne, de van egy szett ilyen számú is: 028 130 201 6 190bar 565. Leginkább telefonon vagyok elérhető: 0670 364 17 29 de néha felnéze is is. Előre is köszönöm, ha valaki tud segiteni, viszonylag hamar kéne, céges beszerző autó és régóta pihen..
Bowdenesre csináltam pár ilyet, van amelyiken volt ilyen gt2259 -es turbó is, de nem vált be. 1,7-1,8 bar feletti nyomást nem bírja valamiért, de 220 LE-nél nagyobb teljesítményre szerintem alkalmatlan is az a turbó, nem igazán jó az a kompresszorkerék ami rajta van.
Most GTB 2260 van a kocsin tudtommal, egy pszichopata a gazdája de bírja a 2,5bart, és a 150ccm/1000 dózist.
Ha CR befecskendező rendszert akarod meghagyni akkor szerintem kell nagyobb csúcs is. (sokkal nagyobb mert a gyári nagyon kicsi)
A FB-n szoktam nézegetni a thai dizeleket, nagyon ügyesek a srácok, durva kocsikat építenek. (van zsé...)
Van valami nagy IHI-m ha olyat karsz akkor megnézem pontosan milyen, de WG-s turbóval buta lesz alul.
Egy 10 évvel ezelőtti videó első kisérletek geós és WG-s turbóval Palik terepralis autóján. Ezen Merci 270cdi gt2256-os turbó volt egy nem tul jó csőleömlővel. A kinlódás azért volt mert a 320cdi turbóval már szarul ment alulról, és a 39mm-es turbószűkítő miatt nem is volt sok értelme.Tehát kellet a kicsi turbó, de kellett volna a lóerő magasabb fordulaton is, de ahhoz meg kicsi volt a 2256-os turbó. Az adagoló se volt a toppon, előtöltést se mertünk többet adni neki, amikor a videó készült. Később átépítettem 12-esre az adagolóját (a videón csak 10-es adagolója van, mert kisérleti projekt miatt spórolós volt a büdzsé!) amivel már sokkal jobb volt mint elektronikásan.
A váltót később gázból harmadikban széttépte kétszer is, így utána vissza lett butítva, szűkítő lekerült róla és edzőautóként a mai napig működik. A videón kb 1,5 bar nyomással megy, lehet látni hogy nincs sok füst.
8*0,21-es csúcsok vannak benne, ha jól rémlik, és kb 100ccm/1000-el ment.
Egy kicsit szakítanék a hagyományokkal és egy japán dízellel kapcsolatban kérnék segítséget. Konkrétan adott egy Toyota Hilux 2.5 D4d (2KD) 102 LE motorral. Na ez a 102 ló nagyon kevés, ezért kapott az autó egy nagy IC-t (gyárilag nem volt), egy fullos programozható elektronikát és egy kis plusz nyomást (0.8 -> 1.1 bar). Még a kipufogó és a turbó cseréje van betervezve, de ezt egy egyszerre fogom meglépni. Szóval adott a gyári sima CT16-os Toyota turbó, ezt szokták az indonéz és thai srácok az Isuzu IHI RHF4-es turbójára cserélni. Na most ilyen turbó szerintem Mo-n nem sok van, ezért is javasolta egy ismerős az Iveco GT2259 geós turbóját (remélem jól írtam a típust).
A kérdésem az, hogy szerintetek elég lenne-e ez a turbó a 2.5-ös motorra? Azt tudom, hogy sokan az 1.9 TDI-re építik a GT22-t, ezért is érdekel, hogy reális lehet a 2.0 baron kb 270-280 ló? (Megfelelően programozva + 3"-os kipufogó + csúcsok)
Fentebb leírt módosításokkal és RHF4-es turbóval kb ez az átlagos teljesítmény, amit az ázsiaiak mérni szoktak.
Hát egyik ismerősömnek 270 lóerő van kihozva ebből a motorból persze neki k26-os van fent Saybor Race csúcsok, gyári hengerfej, bővített átalakított 10VT leömlő 4baros VEMS map szenzor stb. Én megelégednék a 180-190 lóerővel de a legnagyobb problémám az a gondolkodási idő amikor 2000 fordulatnál padlózok és a kocsi 3-4 másodpercig "gondolkodik".
Egy turbót kelle összedobni, mintha elég kicsi lenne a kipu csonk is. Talán a benzines turbós csonkja jobb lenne. Program módosítás, esetleg porlasztók módosítása. Nem tudom mit akarsz belőle. Nagyon nagy literteljesítményre nem alkalmas a motor.