Ha a mekes azt jelentene, hogy szakiranyu tanfolyamok nelkul is hasznalhato megoldasokat kinaljuk elerheto aron, akkor vallalnam. De nem ezt jelenti. :)))
Meg jo, hogy nem pusztan fajlszerverrol beszeltunk, hanem komplett szolgaltatastol, DLNA-stol, halozati zenelejatszostol, torrentestol, mindezt remotolva mobilrol stb.
Egy nem is olyan fapad, ket diszkes Synology DS213j 60khuf korul van, de a ket usb re meg azert logathatsz par lemezt. A ti munkadijatok gondolom boven fedezi a kulobseget. :) Plusz ez garis, csendes, lofaszt sem fogyaszt es a fenti dolgok par kattintassal elerhetoek. Szerintem realis alternativa. A biztonsagi frissitesek pedig hatarozottan hamarabb erkeznek meg ra, mint a winre, raaadasul ez utobbi nem menekul kekhalalba tole. :D
Tényleg nem akarom tovább gördíteni a dolgot, de még egy reakció:
Meg eleve: ha az otthoni gepet nem 0-24ben akarom uzemeltetni, akkor ugyanugy venni kell egy vasat, ra (elvileg ugye:) egy hivatalos vindozt, es mar csak meg kell tanulni normalisan felkonfiguralni. Olcsobb nem lesz, az biztos.
Egy normális használt PC és rá egy Win7prof megvan 45e-ből. Most raktunk össze egy ilyen "fileservert" egy kedves kollégának és rálógatott 8 külső vinyót, most várjuk az eredményeket :-)
Plusz kapok hozza egy valag mobilos appot amik tenyleg jok, tudom remoteolni az osszes servicet, stb. Nyilvan mindezeket (es meg sokkal tobbet is) meg lehet oldani vindozon, csak nem mind1 hogy elotte elvegzel egy szakiranyu tanfolyamot, utana nekiallsz osszevadaszni kulonfele programokat es appokat aztan pedig remenykedsz, hogy egyutt is mukodni fognak. :) Itt meg igaz, hogy a maga a NAS penzbe kerul, de nem csak a csupasz vasat kapod hanem egy atfogo megoldast asztali geptol mobilon at mindenre, legalis szoftverekkel, hulyeknek is ertheto felulettel es konfiguralassal. En sem ertettem miert is eletkepes egyaltalan egy NAS ma, amikor a csapbol is a cloud folyik, de mivel ajandekba kaptam, sok vesztenivalom nem volt. Es mar ertem. :)
Nagyon tenyleg ne, mert az elejen irtam hogy hulye vagyok a vindozban normalisan kiosztani a jogosultsagokat. A teljesen ismeretlen feluletu es logikaju Synologyn megis kepes voltam azt es ugy megcsinalni, ahogy szerettem volna.
Bonusznak a wdtv live vindoz7 alatt az istennek sem akarta latni a megosztott mappaimat, Synologyn kapasbol ment. A hosszas forumozas eredmenye is annyi, hogy rengetegen szivnak es nincs egyertelmu megoldas. Az biztos, hogy pl muszaj local accountot hasznalni. Na az ilyenekhez en mar oreg vagyok. Meg azert nem mind1, hogy egy felrekonfiguralas eredmenyekent mindent visznek, vagy csak a NASos cuccokat.
Meg eleve: ha az otthoni gepet nem 0-24ben akarom uzemeltetni, akkor ugyanugy venni kell egy vasat, ra (elvileg ugye:) egy hivatalos vindozt, es mar csak meg kell tanulni normalisan felkonfiguralni. Olcsobb nem lesz, az biztos.
En kivartam, hogy kapjak egyet ajandekba. :) Igaz ez sem eromuvesz de I/Oban nem lehet ra panasz. Raadasul pont megoldja a sharing es jogosultsagkerdest, mert meg a hulye is be birja konfiguralni, ellentetben a vindozzal. Szerintem ez a legnagyobb elonye. Na peldaul a pc dokumentumait szinkronizalom. A telot sem azert nem, mert hulye lennek hozza, hanem mint irtam, nincs ertelme. A google sync resze tunt nekem elsore ingovanyosnak, azt hanyagoltam.
De persze oda is lusta voltam megcsinalni a telo auto backupjat, mert a telefonon jellemzoen szemet kepzodik csak, jobbara jegyzeteles helyett hasznalom. Az ertelmes kepet pedig ugyis megosztom. De nyilvan szokas kerdese minden. Azt hiszem tobbet szivtam az alapbol bekapcsolt szinkronizalasok kiiktatasaval, mintha atneztem volna a security settingst de igy nyugodtabb vagyok. :)
Egyebkent ertheto a bizonytalankodas, van egy rakas szabvany, es a 2k is mast jelent filmen mint kivetiton illetve meg ki tudja hol mit. A filmes 2k az 2048x1556, ne kerdezd miert. Kicsit masok a keparanyok is.