Nem lehet eleget emlegetni a Minden lében két kanál improvizált mondatait, amikor Curtis nem mond semmit vagy épp nem látjuk az arcát. Eszembe is jutott, hogy amikor legutóbb itt volt Curtis, volt arról valami riport és találkoztak is (gondolom, nem először).
Tegnap éjjel elgondolkodtam (de sokszor máskor is), hogy Széles Tamás a hangja Bourne-nek (Matt Deamon) és a török sorozatban Szulejmánnak (Halit Ergenc).
Baromian szeretem a hangját a Bourne filmekben meg amúgy is, de a török sorozatban sokszor nem tudom Széles Tamás figuráját összehozni a sorozatbéli karakterrel
Más
Jackie Chan-nak valójában Kassai K. v Háda János a megfelelő szerintetek? Én a Kassai hangjával jobban szeretem, Hádával viszont unalmasabbnak érzem, pedig úgy tűnik az idősödő Jackie-nek (csak 60 felé jár ő is) Háda lett az állandó hang.
Én egyetlen szinkronszerepére emlékszem, ekkor jegyeztem meg a nevét. Ez pedig a Jó reggelt,Vietnam! volt. Nem ő volt Robin Williams szokásos magyar hangja,de szerintem ebben a filmben zseniális volt....
Volt a múltkor ez a magyar poénok a szinkronban téma. Eszembe jutott a Haláli fegyverből a párbeszéd a folyton meghaló Jon Lovitz és Samuel L. Jackson között:
- Aztat a Yorkot aztat én nem ismerem, nem tudok semmit. De ha tudnák, akkor se mondanák
- Mondanék! És az aztat is helytelen alak
És eredetiben az mondja Lovitz, hogy "I don't know nuthin", Jackson kijavítja, hogy "nothing"
Nem tudom, a topiktárs járt-e itt azóta, de ez egy jó példa a felvetésére :)
Ami beugrik: Csűrös Karola szinkronizált anno a Falcon Crestben (a főszereplő bajkeverő öregasszonyt - amúgy zseniálisan) és a Columboban is volt valamikor.