Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18597

A metrónál ha a Termininél  csak átszállsz egyik vonalról a másikra, akkor érvényes a jegy ahogyan Bpesten is. Úgy értjük az 1 metrót, hogy nem lehet feljönni, majd visszamenni a metró-kapun belülre, de  a 100.-ik percig akár még 3 másik buszra is fel lehet szállni, és a harmadik végállomására is el lehet vele menni. Az érvényesítéskor időpecséttel látja el a jegyet.

A bérlet érvényes, napi limit nincs a metróra vagy buszra sem.

A dress codehoz: Van, aki egy sállal fedi magát belépéskor, aztán leveszi, és nem mindig szólnak érte. ( Az ottani őrök is férfiból vannak, a dögösebb hölgyekkel elnéz/előd/őek. :) )

Férfiaknál is elfogadják a térdet takaró nadrágot, de a sapkát kalapot illik levenni, aki elfelejteni, annak szólnak érte.

Mise idején pl. az olasz hölgyek csipke-kendőcskét viselnek a fejtetőn rögzítve.

Egyébként ha egy temetésre megyünk, általában egyértelmű, hogyan rójuk le tiszteletünket, de a Katolikus egyház templomainál valahogy elfelejtjük, pedig mindegyikben vannak ereklyék, sírhelyek.

Előzmény: flower1329 (18594)
musztika Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18596

Most számoltam össze: 100 EURO felett költöttünk csak közlekedésre 5 nap alatt három főre........de megérte!!!

Már tervezzük a következő utat!!!!! Augusztus végén elég jó jegyárak vannak....

musztika Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18595

Minden megállónál, minden peron előtt kapuk vannak, ott kell a jegyet bedugni, az nézi...........ebből gondolom az átszállósdit is, de majd Manipura megerősíti, vagy sem.............

Mi mentünk át A-ról B-re többször is, de 3 napos jeggyel, az nyilván engedett simán.....

Előzmény: flower1329 (18594)
flower1329 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18594

Akkor a termininél nem úgy van mint nálunk a Deáktéren? Hogy ugyan azzal a vonaljeggyel  tovább mehetünk?

Előzmény: musztika (18593)
musztika Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18593

csak egyre érvényes, meg tudom erősíteni, próbáltam. Kapuk vannak és az egyértelműen nézi. Én ugyan ugyanott akartam vele visszamenni pár perccel a kijutást követően, de be már nem engedett.......

Előzmény: flower1329 (18592)
flower1329 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18592

Ha az A metrón megyek és átszállók A B metróra akkor a 100 perces jegy(1,50 euro) érvényes, nem kell másikat venni? én egyszer itt úgy olvastam hogy az csak 1 metróra érvényes.

Előzmény: Manipura (18589)
musztika Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18591

Szia!

A képre reagálva: tegnap jöttünk haza Rómából és legnagyobb megdöbbenésemre a San Pietro-ban ezerszám láttam rövidnadrásgos férfiakat, fedetlen vállú nőket........nem is értem, pedig keményen ment a biztonsági ellenőrzés + később külön emberen is át kellett menni bejutás előtt........

ugyanakkor más, kisebb templomban rászóltak a feleségemre a félig fedetlen vállára, de rám és a fiamra nem a rövidnadrág miatt..........

Még jó, hogy szakadt az eső azon a napon, mikor beöltöztünk a San Pietro-hoz való bejutáshoz, egyébként sokkot kaptam volna a látottak miatt...........

Előzmény: Manipura (18589)
73kata Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18590

Megmaradt 2db sima vonaljegyem, melyet felajánlok bárkinek, akinek szüksége lenne mostanában rá (06.27-én lett véve). Emailcímem publikus.

Manipura Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18589

Sok függ attól, hogy hol lesz a szállás, mikor tudtok felébredni illetve kezdeni  egy konkrét látnivalónál reggelente, valamint mennyit bírnak a lábaitok; mennyit ücsörögtök múzeumban, templomban, parkban, piazzákon a szökőkutak mellett. A  reptérről bejutás és a szállásra lecuccolás miatt dél körül kezdtek valahol a Városban, és így is esetleg csak bejelentkezés és bagázs ott hagyás lesz délelőtt lehetséges. 

Ha én utaznék:  a http://roma-szenvedely.eu/utitervek/   alatti 4  napos útitervének első 3 napját osztanám el a  majdnem 4 napotokra.

Kihagynám a Falakon kívüli St Pál Bazilikát, helyette inkább a Sta Maria Maggiore és esetleg a San Giovanni in Laterano-t nézném meg. Mindkettő korán nyit, egész nap látogatható este 1/2 7-ig, akár hétfőre is illeszthető.  Vasárnap a templomokban és bazilikákban a misék idején  nem járhattok körbe, és  bármikor mentek a dress-code is betartandó!!

Innentől már a napokra kell jól elosztani a programokat figyelembe véve a helyek közelségét, és nyitva tartását.

Szombaton esetleg kezdhetitek az RP-t, de  ha csak közlekedtek, és szabadtéri helyeket + templomokat néztek, és  sétáltok ezen a napon,  (Campo de Fiori-Pza Navona-Pantheon_ Trevi-kút, Spagna pl.  vagy Colosseo-és Pza Venezia között a Via Fori Imperiali 2 oldalán a Császárok fórumának maradványait nézni, aklimatizálódni) akkor  elég  lenne fejenként 2-2  1,50-es 100 percig érvényes  átszállásra is használható  sima vonaljegy.

A Musei Vaticaniba  előre foglalnék neten jegyet hétfőre,  (igaz így + 4 € fejenként) vagy keddre, és már nyitásra ott lennék a bejáratnál,  azonos napra tenném még a St. Pietro Bazilikát.  Az Angyalvár  lehetne szombaton vagy vasárnap  (RP első napján) az első helyen, azonos napon a Colosseo, de a Foro és a Palatino másik nap kb. 4 óráját igényli. Hétfőn is nyitva van, és 2 napra így megbontható, akkor is egynek számít az ingyenes 2-ből.

Ne feledd, a terv az csak előirányzat, kezeljétek rugalmasan, ne akarjatok mindent körbefutni, élvezzétek a létet annak minden csábító nyalánkságával.

Előzmény: Tukancsincsilla01 (18587)
Jahno Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18588

Visszaolvasol egy adagot és többször le van írva. Előre is, meg visszamenőleg, hogy kinek kb. mennyi időt vesz igénybe, annak függvényében majd alakítod.

Előzmény: Tukancsincsilla01 (18587)
Tukancsincsilla01 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 18587

Sziasztok! Jövő hónap végén utazunk 4 napra Rómába. Szombat reggel érkezünk kb. 9-kor és kedd este 1/2 11-kor indulunk tovább repcsivel. Rome pass-ot szeretnék venni, mivel nekem megérné szerintem (3-as belépő a Colosseum-hoz, az Angyal vár, illetve a 3 napos tömegközlekedési bérlet miatt tuti). Valamint a Vatikánt is mindenképp megnézném, erre is van egy "fullos" jegy, amint olvastam (múzeumok, sixtusi kápolna stb.). Érdeklődnék tapasztalt Róma látogatóktól, hogy hogy volna érdemes beosztani a látnivalókat a napok függvényében? Hisz elméletileg a múzeumok nagy része hétfőn zárva, vasárnap a sixtusi kápolna zárva, valamint lehetőségekhez mérten a nagy turista forgalmat elkerülvén milyen javaslataitok lenne?

Köszöntem!

Catella Creative Commons License 2014.06.28 0 0 18586

Úgy tűnik, megszűnt a szülinapi ajándék belépő:( A FB Mostre a Roma szerint "Purtroppo l'iniziativa è stata cancellata".

bonnita Creative Commons License 2014.06.28 0 0 18585

Hát nem kapkodó idegbetegek, fél órát kerestem mindenfelé, hátha valahol fenn van már..

Előzmény: Catella (18584)
Catella Creative Commons License 2014.06.28 0 0 18584

"Programma in aggiornamento" :)) Júli végén talán fent is lesz;)

Előzmény: bonnita (18583)
bonnita Creative Commons License 2014.06.28 0 0 18583
flower1329 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 18582

12.-én jönnénk haza (vonattal mennénk ki a repülőtérre) de ha este kezdődik a sztrájk akkor jó. Köszönöm a segítséget. 

Előzmény: Manipura (18581)
Manipura Creative Commons License 2014.06.26 0 0 18581

Ebből én azt olvasom ki hogy az előre jelzések szerint  2014. július 12-én 21.00 és július 13. 21.00 között  24 órás vasúti sztrájk várható az  FSI, NTV, TRENORD csoportoknál. 

Addig még sok víz lefolyik a Teverén, indulás előtt is rá kell nézni, ha érintve lennél.  

Előzmény: flower1329 (18580)
flower1329 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 18580

http://www.mit.gov.it/mit/site.php?p=scioperi Ezen az oldalon azt találtam hogy július 12 is lesz valamilyen sztrájk (ha jól értelmezem vasúti) és 24 órás de nem teljesen értem a fordító nem valami jól fordítja le. A többinél olyan egyértelműen le van írva hogy 2 óra mikortól meddig de itt össze vissza van írva. Tudna valaki segíteni?

Manipura Creative Commons License 2014.06.26 0 0 18579

Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a regisztrációs jegyet ki kellett váltani ingyenes jogosultság esetén is. Személy szerint még nem nyomorogtam hosszas sorban a múzeumok éjszakáján Rómában. Amiről tapasztalatom van, az a (már nem létező) hó utolsó kedd estéjén 11-ig meghosszabbított nyitvatartás és ingyenes belépés, valamint az ingyenes születésnapi kedvezmény.  Mindkét esetben adtak jegyet, és több napig érvényes volt pl. a Nemzeti Múzeum 4 helyszínére ill. a Colosseo+Foro+Palatino kombinált jegye is.

A hónap első vasárnapi ingyenes múzeum csak július 6-án debütál majd. Erről tapasztalat még nincs, mi is csak találgatunk: vagy igen, vagy nem. Azt gondolom, ha a fizetős napokon is a Colosseo a legnépszerűbb,  tömegnyomor lesz az ingyenes napon is, és a statisztikák miatt szerintem regisztrációs jegyet is váltani kell.  

Személy szerint a Caracella fürdőjét ill. Ostia Anticát tartom jobb választásnak, mert egyrészt nem a fő túrista csapáshoz tartoznak, másrészt a tömeg is eloszlik.

Előzmény: bg10 (18578)
bg10 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 18578

Üdv Mindenkinek!

Régóta olvasom már a fórumot, de eddig még nem szóltam hozzá, de sok hasznos információt sikerült gyűjtenem róla, köszönet érte. Most viszont lenne konkrét kérdésem is.

A link alapján a Colosseum és a Forum Romanum is állami fenntartású. Így, ha jól értelmezem ezek látogatása is ingyenes? Ha igen, szükséges-e regisztrációs jegy a bejutáshoz, vagy csak beáll az ember a sorba és kész? Előre is köszönöm, ha tud valaki ebben az ügyben infoval szolgálni, mert július 6-án akár ki is tudnánk használni ezt az új lehetőséget.

Hogy ne csak kérdezzek, egy info a jövő szombaton július 5-én utazóknak, ha érinthet valakit: Légiközlekedési sztrájk lesz 12:30 és 16:30 között:http://www.mit.gov.it/mit/site.php?p=scioperi Sajnos az olasz nyelvvel még hadilábon sem állok, de ennyit sikerült kibogarászni belőle.

Sajnos a másik honlap momentán hibát jelez, de korábban itt is olvastam róla:

http://www.cgsse.it/web/guest/elenco-scioperi

Előzmény: Catella (18548)
il1321 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18577

Ha a reptérről kijöttök, balra kell keresni a transzfer buszokat. Meg lehet venni retúr is, a legtöbb cégnél a busz melletti emberke árulja a jegyet.

ha nem veszed meg visszafelé, akkor a Termini főbejáratnak háttal állva, balkéz felől indulnak egyes cégek.

én ezzel szoktam menni, előre meg lehet venni napokkal, nem konkrét járatra szól, Előnye, hogy nem kell sorban állni a jegyért . Csomag be a tárolóba és már lehet beülni. Az út bő fél óra.

SCIAFFINI

Előzmény: lindicita (18563)
pier11 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18576

Köszi, elkezdek majd olvasgatni, összeállítani valami tervet! Benézek a szenvedélyes fórumra.

Előzmény: Manipura (18556)
pier11 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18575

Sajna itt élek a reptéren, néha hazalátogatok lezuhanyozni, de aztán sietek vissza. Megállna az élet itt nélkülem......:)

Viccet félre, igaz én csak a délutáni, éjszakai járatoknál vagyok érintett, de esténként szörnyűlködve nézzük mindig a kijelzőt......megint késnek a gépek, és nekünk sajna ezeket mindig meg kell várni. Ismét túlórázunk, és hajnalban érek haza. Ezeket a késéseket mostanában a ryan produkálta.

Előzmény: geodo1 (18559)
bonnita Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18574

http://www.ilmeteo.it/meteo/Roma

délelőtt még 26-28 fokos maximumokat lehetett látni, hát ez megdőlni látszik :)

Előzmény: Manipura (18571)
lindicita Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18573

Holnaputántól szeretnénk ezt a jó időt :-)

Előzmény: Manipura (18567)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18572

Szívesen.

Előzmény: liza66 (18569)
Manipura Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18571
http://www.palazzodelfreddo.it

Az Old Bridge szerintem is nagyon jó, mindig sokan vannak.
Az én kedvenc fagyizóim még: Giolitti, Palma, Frigidarium és a Gracchi.
Egyébként a Blue Ice is egész jó.
Előzmény: liza66 (18566)
raulista Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18570

Nem tudom, honnan van az infó de semmi ilyesmiről szó sincs.

Előzmény: Manipura (18567)
liza66 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18569

Ez lesz az, köszönöm szépen!

Előzmény: zsizsikke (18568)
zsizsikke Creative Commons License 2014.06.25 0 0 18568
Előzmény: liza66 (18566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!