Láttam már ezt a kutyafagyizót, és be kell vallanom, de nekem nem tetszett az ötlet, több okból sem. Egyik, ami azonnal eszembe jutott, hogy a kutyáknál a nyári kánikulában még arra is ügyelni kell, hogy ne ihasson jéghideg vizet, pláne ne egyen fagylaltot. Sokan ezt nem tudják, csak amikor végül orvosnál kötnek ki, akkor válik világossá, hogy mégsem volt olyan jó ötlet fagyival kínálni őket. Éppen ezért szerintem teljesen mindegy, hogy a fagyinak milyen amúgy az összetétele, mert a jéghideg nyalánkság már önmagában is gondot jelenthet. A másik aggályom pedig, hogy a legtöbb kutya sajnos nem kellően szocializált ahhoz, hogy egymás társaságában falatozhasson, így fokozottan fennáll a kutyák összeverekedésének veszélye. Nyilván nem a két saját kutyádra gondolok, hanem ha egy adott időben érkezne több négylábú, abból már bizony a falatozáskor könnyen tömegverekedés alakulhatna ki.
De lehet, hogy csak én vagyok ilyen szkeptikus... ne legyen igazam!
Mi ma testületileg kutyafagyizóban voltunk:-) A kutyák kaptak kutyafagyit:-)
Nemrégen nyílt, sok idióta kutyás (természetesen velem az élen:-D ) megy kutyafagyit venni. Amúgy megkóstoltam, nekem nagyon izlett:-) Nem annyira édes, mint az emberfagyi:-) Még nem régen nyitottak, de terveznek kutyasütit is:-)
Hát igen...sajnos. Ezért aztán biztosak lehetünk benne, hogy lesznek posztok, amiket több tucatszor viszont fogunk látni, akár évekkel az aktualitása után :(
Sokan sajnos nem tudják, hogy a képekhez utólag is lehet írni megjegyzést, lehet módosítani, szerkeszteni a képhez tartozó szöveget és a hozzászólást is. Sokan ha utólag meglátják, hogy valamit elírtak, újabb hozzászólásban módosítanak, mint itt valóban csak így lehet, de a facebbokon lehetne szerkeszteni és törölni is. :D
Igen. Teljesen igazad van. Azonban sok poszt csak megszületik, és évekig kering, holott már régen nem aktuális. Van egy örök kedvenc...egy labrador kölyökről, akinek gazdát keresnek...immár 3. éve :) A baj ezekkel, hogy törölni kéne, amikor már okafogyott a dolog, de ehelyett csak odaírják egy hsz-ben, hogy már nem aktuális, de sokszor még ennyit se.
Panni! Vicces lehetett a koncert így, több szólamban :)
Ha csökkent a vakarózás, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy a vedlés miatt volt.
Detti! Jó, hír, hogy javul a füle. Remélhetőleg tényleg megússzátok ennyivel!
Lizizümi! Szegény kis csöppség! :( Szerencséje volt, hogy ilyen jó kezekbe került, és helyrehozták az állkapcsát. Frissebb kép nincs róla? Csodálom, hogy még nem gazdisodott. Vagy ilyen sokáig tartott a gyógykezelése? Mert ő még egy márciusi eset a poszt szerint.
Köszönöm a válaszokat! A fokhagyma eléggé megosztja a közvéleményt, nem is adok neki és azért a féreghajtást is a tablettára bízom.
Már lassan egy hete tart Dáma gyógyszeres kezelése és én úgy látom szépen javul a füle! Szerencsére már nem is vakarja és nem is jön belőle olyan trutyi, mint előtte, úgyhogy remélem még pár nap és teljesen meggyógyul és nem lesz műtét. Kedden megyünk majd kontrollra.
Zsazska köszi a tanácsot. Furminátorozom Royt, meg nincs most olyan meleg így mintha nem vakarná magát annyira
Egész héten rendezvény van a gödörben nálunk. A futtató mellett van a sátor templom, este fél 9 től meg koncertek vannak.Tegnap nótaest volt, ami vicces volt, mert elkezdte a nótaénekes, Zeusz meg Szellő becsatlakoztak:-) Ültek a keritésnél aztán danolásztak ők is:-) Volt nagy derültség:-))
Vedléskor általában vakaróznak a kutyák, de ez csak egy tipp. Nem láttam a tieidet, csak az enyémekre alapozok.
Agár szinte minden színárnyalatban létezik, és a vizslákból is van több féle, nem feltétlenül a magyar vizslára kell gondolni, de az is lehet, hogy az ég világon semmi köze ezekhez, csak rájuk emlékeztet. Mindegy is szerintem :) Aranyos, és kész.
Zsazska valóban okozhatja ezt a vedlés is? Erre nem is gondoltam. Akkor furminátorozzam ezerrel? Roy csak az oldalát vakarja. Allergiás a vedlésre? Jó, mondjuk én is, de az más:-)
Képzeljétek az állatorvos megoldotta a Szellő rejtélyt:-) Ivartalanitás utáni varratszedésen voltunk és a doki azt mondta, hogy szerinte vizsla agár keverék. Mondjuk én még közepesen sült zsemle színű agarat nem láttam, igaz vizslát sem, de hiperaktiv, sovány, akár lehet agár is:-) Ha pedig 3 ból is lehet választani, akkor azért a labi is benne lehet.
Azért elég sokan dicsérik is, volt aki kifejezetten leoltott, hogy merek én ellentétes véleményen lenni. Véleményt kérdez, aztán meg elzavar, mert nem egyezik az övével... A kutyusok aranyosak egyébként. :P Természetesen a kis foxi jellegű a kedvencem. Meg tök jó, hogy a film által sok kutyus jólnevelten kerülhetett családokhoz.
Na tessék, valami baj lehet, ha Cápi elfáradt:-) Nem beteg?:-) Vicceltem természetesen, de megnyugtató,hogy még egy ilyen kis hiperke is tud néha fáradt lenni:-)
Sajnálom, hogy nem tetszett a film, de máshol is egyre több negatív kritikát olvasni róla. Biztos meg fogom nézni, mert kiváncsi vagyok, de jó lesznek majd később is, amikor már nem csak moziban lehet megnézni:-)
Valóban macerásabb így etetni, mint táppal, ez tény:-) És persze nem csak ettől függ, helytől, beszerzési forrásoktól, időtől,stb,stb. Én sem gondoltam volna soha, hogy ezeket fogom vállalni és csinálni (amúgy nem olyan vészes, mint elsőre tűnik). Én mindig is imádtam a táp biztosította kényelmet és egyszerűséget és megnyugtató volt a tudat, hogy megfelelő is:-) Nekem a mai napig nincs bajom a tápokkal, egyszerűen kipróbáltunk valami mást bizonyos remények miatt és bevált,mondjuk csak részben, csodát ez sem tett,de sokat javított amblokk. De ugye, mint mindennek, ennek is hosszú távon jelentkezik majd az eredménye valójában.
Nem lehet, hogy csak a vedlés miatt? Az enyémek most eszetlen vedlésbe kezdtek, és náluk is megfigyeltem, hogy a hasuk alját, és az oldalukat vakarják, ahol a hátsó lábukkal elérik, és a vakarászás helyén kikopaszodott, főleg Szambánál. A kutyakefével nem is lehet győzni a sok szőrt... már trimmelő hurokkal is nekiestem, az elég sokat javított a helyzeten, de erősen fontolgatom a nyírást. Van pár mopsz vendégem, akiket rendszeresen nyírnak. Én régen teljesen szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de mióta saját szememmel láttam, hogy a nyírás után 2 hónapig nem hullik a szőrük, azóta hajlok én is a dologra... már csak össze kell egyeztetnem a programot. Remélem, hogy Roynál is csak ez okozza, és nincs más a háttérben! Esetleg még az úsztatásra gondolnék, mert tudom, jártatok nemrégiben élő vízben.
Cápit valóban semmiben nem gátolja a meleg. Kicsit többet iszik, hangosan liheg, de ugyanúgy rohangászik.
Viszont amit csodálkozva néztem, Cápi tegnap elfáradt. Na persze nem véletlen. Reggel 8kor indultunk sétára, 11kor értünk haza, de egy óra múlva indultunk bicajjal a mamám kertjébe, Cápi a kosárban utazott. Egy szakaszon láttam, hogy elpilledt, de ahogy újra a házak mellé értünk, felélénkült és cukin tekingetett, meg szaglászott. A mamámnál is összejárkált mindent, kaját kunyizott, meg mindenkit körberajongott. Hazafelé megint kosárban, szinte végig bóbiskolt, 4 órakor értünk haza, rögtön befeküdt a helyére így mi teljes nyugalommal mehettünk moziba. Megnéztük a Fehér Istent, de nem varázsolt el, pedig úgy ültem be, hogy lelkileg felkészültem, ez egy magyar film, ne várjak sokat. Olyan is volt.
Detti , én MP fültisztitót használok Angienél. Alkoholosat ajánlott a doki, a normál sajnos nem tudott kijönni. Az O betűs is jó:-) Sajnos Angienél nem tudtuk elkerülni a műtétet, neki már nem nagyon volt hallójárata:-(
Royjal valami nem ok. Mindkét oldalán van egy kopasz folt, kivakarta magát.
Kaja az ugyanaz, mint eddig, Brit allergiás kutyáknak. Tavaly kb ugyanilyenkor volt hasonló, de akkor volt az Advantix csepp, akkor azt hittük az a probléma okozója. Most úgy tűnik nem.
Pénteken elszaladok vele dokihoz megmutatni, aztán majd kitaláljuk mi legyen. Javasolták többen az ezüst kolloidot, de nem tudom, merjem e kipróbálni,
Van egy 8 hónapos shar pei a futin:-) Fiú, ivartalanitott.
Az elmúlt napokban aláírásgyűjtés volt a futtató miatt. A lakók azt akarják szüntessék meg, úgyhogy ellenaláírást gyűjtöttünk, hogy maradjon.
De ami a legpoénosabb, holnaptól vasárnapig rendezvény lesz a futi melletti területen:-) Már felállították a sátrakat, a Baptista egyház szervezte, minden este fúvós koncert:-DDD
Szerencsére az eltelt pár nap megtette a magáét a mi a medence vizét illeti :)
Szerintem te teljesen jól eteted a tieidet! Nincs azzal az etetéssel semmi gond se. Én csakis a nagy létszámra való tekintettel nem próbálkozom meg vele, mert ennyi főre tárolni sem tudnám a nyers hozzávalókat, és az elkészítése is sokkal macerásabb lenne, így én maradok a száraz tápoknál. Néha adok azért ezt-azt mellé, de nem fűszeres, házikoszt maradékot.
Akkor még várok az oltással, éreztem én, hogy nem olyan egyszerű ez:-)
zsazska úgy tűnik itt, hogy kezd megint szépen melegedni, szerintem lassan nálatok is felmelegszik az a medencevíz:)
Tünde: valóban szépen megnőtt Bombi:-) Az állatorvos általában nem túl népszerű a kutyáknál, kész öröm azon ritka alkalmak, amikor egy kutya boldogan rongyol be oda:-)
Látom Bombi nem hagy titeket pihenni, újabb kihívás elé állított titeket, most ezzel a csípkedéssel. Remélem sikerül úgy megoldani, ahogy ti szeretnétek, hogy működjön a kutya:-) Nálam tuti csak egyszer játszaná el a kutya ezt csak úgy...:D
Detti: sajnálom, hogy baj van Dáma fülével, de valóban, ennél a fajtánál ez nem olyan ritka. Én ismerem azt a fültisztítót, szerintem teljesen jó, bár eddig akármilyet használtam sosem volt még negatív tapasztalatom. A gyógyszer biztos segíteni fog, ezen felül szerintem nem nagyon kell semmi. Ha viszont valóban gombás fertőzése is van, akkor lehet egy kis immunerősítőt adnék neki, de kérdezd meg róla a dokit, ha gondolod, egyeztess vele:-) Mihamarabbi jobbulást neki!
Egy éve barfos vagyok és sehol nem láttam még a foghagyma javaslatát, de tény és való, hogy ahány ház, annyi szokás. A barfban kb olyan egyetértés van, mint a tápokban :D A foghagyma valóban a múltba visszanyúló híre miatt van még napi renden, ma is van, aki esküszik rá és az ellentetje is.
Én nem szoktam nekik adni olyan kaját, aminél benne van a mérgezés lehetősége, van bőven más, amit ehetnek. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem ettek még meg egy-egy szőlőszemet, vagy egy kis tökfőzelék maradékot vagy mást, amiben hagyma is főtt, netán egy-egy falat sült húst, stb. Bár a barf miatt is sokan felelőtlennek tartanak.
A mértéken és az egyedi érzékenységen sok múlik.
Mindenki etesse úgy a kutyáját,adjon neki azt, amit és ahogy legjobb belátása szerint gondol! :-)Ha hallom, hogy valaki olyat ad, ami mérgezést okozhat, akkor azért szólni szoktam, mert sokan tényleg nem is gondolják, hogy miylen hétköznapi dolgok okozhatnak bajt, persze nem törvényszerű, de ugye minek kockáztatni, de persze az is egyéni, hogy kinek mi a kockázat és mennyit vállal:-)
Lizizümi jók ezek a bandázós képek:-) Gondolom Cápit a meleg sem gátolja abban, hogy ugyanúgy pörögjön:-)
Nálunk minden ok, lányok élvezik a kevésbé meleget! Már több órát is hajlandóak sétálni, oké, reggel és este:-) a múltkori melegben még akkor sem akartak megmozdulni:-)
A lakótelepen egy sharp átesett a túzkeresztségen és le lett nyírva. Nem mondom, hogy nem furi elsőre a látvány, de állítólag ő újjá született és a szőre sem hullik már úgy.
Nézd! Nem tisztem, hogy bármiről is meggyőzzelek! Én továbbra is úgy gondolom, hogy a fokhagyma nem alkalmas féreghajtásra, és ezen kívül ártalmas lehet a kutyákra nézve, tehát én nem adom.
Én erre annak idején rákérdeztem egy olyan internetes fórumon, ahol állatorvosoktól lehet kérdezni és ott azt válaszolták, hogy lehet adni, de ajánlott azért időnként tablettát is, mert szerinte nem annyira hatásos a fokhagyma, mint a tabletta. Régen tanyavilágban nem volt tabletta csak a fokhagyma. Párom mondta, hogy anyukája semmi mást nem ad a kutyáinak, a kötelező éves oltáson kívül sohasem látja őket orvos és nem is kapnak se féregtelenítőt, se kullancsriasztót, sajnálom is szegény párákat. Amikor meglátja a kakájukban a férget, akkor kapnak az ételükbe fokhagymát egészben, azok nem is nézik mit esznek, zabálják befelé az egészet.
A Cápinak csoda sora van, amikor ezeket meglátom, de a lényeg, hogy szerintem a fokhagyma nem ártalmas, csak némely kutya nem szereti, ahogy némely ember sem. Nyilván nem tudom 100%ra állítani, mert nem vagyok orvos, a kutyák meg nem tudnak beszélni. Pedig néha olyan kíváncsi vagyok a gondolataikra. :P