Köszönöm szépen a felajánlást,de keményet szeretnék--kis muzsikát csinálnék hátra is--- a 10 kis cm-esek a plafonba nem igazán ütősek:)))Somogyist vettem előre 160 wattosat.. az már jól szól...
Van benne gyárilag. Az első szériában szúnyoghálós, az utánna lévőkben kisebb kemény kalaptartó van. Ha szúnyoghálós való a tiedbe akkor van nekem eladó
Kössz a gyors válaszokat,de úgy vagyok vele hogy vennék bele egy gyárit ...úgy is több évig ezzel fogok haladni...Csináltam bele laminált padlóból...szépen bevontam fekete vászonnal...pillanatnyilag jó--azt modják jól is néz ki--ha találok baráti áron bele akkor beruházok..
Amúgy miért nincs bennük gyárilag??? 500 ft-ból kihozzák sztem.....
Mikor kuplingkinyomó csapágyat cseréltünk a szerelőmmel kb 1 nap alatt megvolt, elég macerás a dolog (váltót le kell venni, motortartó bakokat ki kell csavarozni)
Elfejtettem írni, hogy a porvédő gumiharang izzóra fölfekvő nyakát, a bordás részt, érdemes egy kis szilikonos zsírral (pl. obiban kapható vízcsapjavító tubusos) megkenni, mert egy izzócserénél nagyságrendekkel könnyebb levenni a gumit. Az érintkezők, és a gumi tapadása miatt "kell" rángatni és szinte letépni, na ekkor jön ki a pöcök is :)))))
Köszönöm a választ és a képeket. Az autó apámé 2004-es évjárat és elmondása szerint pontosan oda esett be a pöcök, izzócserekor, amit te is írtál. Szétkapjuk majd az elejét, remélem meg lesz a pöcök. A képet elnézve meghajtani sem nagy kunszt egy ilyen lemezt, de láttam más törött lámpát 2000 ft-ért, még mindíg olcsóbb mint egy új, vagy bontott lámpa. Ráadásul az autóban a drágább, motoros lámpa van.
Ha szerencséd van, akkor a kis pöcök beesett a foncsor és a búra közé. Ha máshova akkor sincs gond, mert a porvédő gumiharang is elég jól megfogja az izzót egy ideig. Egy ismerősöm évekig járt pöcök nélkül, majd egyszer levettem a lökhárítót és a lámpákat, az egyikből kiráztam a pöcköt és visszanyomtam a helyére. Sajnos a kis körmei nem nagyon tartanak. Neki az egyik izzónál a 3-as papucsot is cseréltük, mert kezdett megolvadni a foglalat.
Az egyik fajta Wagonnál a rendszámtábla mögött is fogja csavar az első lökhárítót, a másiknál csak patent.
Hali nekem 2001 es van a lököst kb 5 perc és lent van alul fogja mindkét oldalt 3 3 csavar a többi patent és már lent is van sokkal kényelmesebben hozzáférsz célszerü ugy csinálni.a lámpát még szét nem szedtem de kivenni már igen mert belevolt törve egy izzó nekem kiráztam :D de én igy szedtem ki a lököst vedd le igen 4 csavar tartja de amugy is nehéz lenne kivenni a kis fülek miatt :D
Az következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Szedett-e már ki valaki Wagon R+ első lámpát? Fentről csak 2 csavarhoz férni hozzá, de ha jól tudom, akkor még kettő fogja ezeken kívül. Azokhoz esetleg hozzáférni aknáról, vagy le kell-e szedni hozzá a lökhárítót? Mennyire bonyolult és hogyan lehet leszerelni a lökhárítót, ha szüksége? A lámpa foglalatban van egy pöcök, amibe a tartó rugó beleakad, ez esett ki. Van erre valami okosság, vagy lámpacsere?
Én is a múlt héten csináltattam meg, nem a slagos módszerrel, hanem valami idegen tipus gumi karikái kerűltek a hátsó rugó, alsó üléspontjára. Egyelőre hibátlan. A slagra azt mondták, hogy ott szokott eltörni a rugó idővel ahol véget ér a slag.
Újdonsült Wagon R+ tulajdonos vagyok. Mindennel meg vagyok elégedve, leszámítva a hátsó futóműből jövő kopogó hangot. A dolog érdekessége, hogy a márkaszerviz szerint minden rendben az autóval.
A kopogásról: inkább lassításkor és elinduláskor hallható, úthibák esetén nem, vagy csak ha nagyobb kátyút sikerül elkapni, a hangja pedig mintha fém ütődne műanyaghoz, olyan öblös hangot adva, mintha a tankból jönne.