Őrség - Vendvidék. Nem nemes, hanem természetes lenne - csak öregszik a tagság. Szerintem az a legfőbb problémája a hazai természetjárásnak, hogy a fiatalság nem hajlandó a személyes érdekeit egyesületire cserélni. Egyszemélyes köztársaságoknak meg minek egyesület/szövetség? Tisztelet a kivételnek.
Kedves B közép! Keresek olyan lelkes, tettvágytól fűtött embereket, akik jövőre hajlandók lennének feláldozni egy hetet értékes szabadidejükből a természetjárás oltárán. Sajnos egyre kevesebben hajlandók tenni bármit, azért, hogy a turistautak járhatóak legyenek, és egyre komolyabb az igény, hogy a fiatalság átvegye a staféta botot! Tehát a feladat: irtás, jelzés festés, karbantartás. Amit tudunk nyújtani: sok tudás, szállás ingyen, egyesületi tagoknak útiköltség térítés, kaja önellátó. Gondolkodási idő: 1 év. Érdeklődni drótpostán tudtok. Üdv: Á
DDK - Őrség útvonalváltozás!!!! Bajánsenye felől érkezve Kercaszomorra - lekerítés miatt - az útvonal nem egyenesen megy át a szántók közötti mélyúton, hanem a temető felé balra tér.
Ez nagyon egyénfüggő, de szerintem 3 vagy inkább 4 nap a nemrohanós-nézelődős túra.
Első nap Kőszegig (Velemből vagy Bozsokról kell kezdeni, úgyhogy 6-7 km-t az OKT szakaszhoz hozzá kell tenni), utána tempótól függően Tömördön és Szelestén is meg tudsz szállni, de kiszállni lehet az Acsádi csárdánál is, buszmegálló van, igaz, nem túl sűrű a buszjárat ide. A túrafórumon találsz szálláshely-ötleteket, de szerintem megoldható szombathelyi vagy kőszegi szállással, csillagtúra-szerűen, egész elfogadható a tömegközlekedés arrafelé. Előny, hogy így nem kell mindig az összes cuccodat magaddal cipelni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Írottkő-Sárvár szakasz teljesítése mennyi időt vesz igénybe?Hány naposra célszerű tervezni a kiruccanást? Hol célszerű szállast foglalni?
A legtöbb gondod a csalánnal és a magas aljnövényzettel lesz így a nyár derekán.
Pár hete voltam a Sümeg-Keszthely szakaszon, jó része aszfalt, szekérút vagy bicikliút, de ahol erdei ösvény van ott visszasírod az első hármat! :-)
Főleg a Tátika vár környékén, Hidegkútpuszta után és a Hévíz előtti hegyoldalon a tarvágásnál.
De gyanítom hogy a Kemenesháton is ugyanez lehet a helyzet sok helyen, mint ahogyan mindenhol máshol is ez van ahol mostanában kéktúráztam. Az erdei ösvények ahol nincsen igazán komoly, zárt lombkoronájú erdő mind magas aljnövényzettel rendelkeznek.
Hosszú nadrágot mindenképpen javaslom, rengeteget véd!
1. a Tátika vár környékén rövidnadrágban nem érdemes próbálkozni...
2. az egész szakaszon ezt az egy fát láttam az útra dőlve, ennyi
Szúnyog is van bőven, de azok nap közben visszahúzódnak. Nekünk a Szent-György hegyen jutott belőlük pár millió, de az naplementekor.
A fakidőlések és az ezek miatt bevezetett korlátozások a Kőszegi-hegységet érintik valamelyest, de a kék útvonala úgy tudom járható.
A jelzésekkel és a bélyegzőkkel véleményem szerint az égvilágon semmi gondod nem lesz, azok mostanában szinte mindenhol rendben vannak.
A bélyegzőhelyek fórumán persze nem árt utánanézni a nyitvatartásoknak, de ennyi talán elég is lesz.
Ízlések és pofonok... Pedig az a barlangszállás hosszú évek során nagyon sok hálára adott már okot. Ezért is érdemes óvni, őrizni, rendben tartani mindenkinek, aki arra jár.
Szombaton teljesítettem a szakaszt , következzenek a képek.
Előrebocsátom kezdő túrázó ne ezzel a szakasszal kezdjen mert van bőven hely ahol el lehet kavarni , szerencsére nekem elég jó a tájékozódóképességem , illetve a fehér szalagozás is sokat segített , köszönet érte.
Baglyas csúcsán találkoztam Amadeus az erdők vándora fórumtárs testvérével , jól elbeszélgettünk , többek közt a másnapi megemlékezésről a kopjafánál a szovjet csapatok kivonulásának évfordulóján.
Ahhoz képest ahogyan Te láttad most valamivel jobb állapotban van, a priccsek rendben vannak, odabent az asztalon némi kaja, meg vodka is ott volt hagyva, önmagához képest rendben van a barlang.
Az már egy másik kérdés hogy ha rá lennék szorulva én akkor sem aludnék ott bent semmi pénzért, nekem nagyon putris. Hamisítatlan hajléktalan feeling.
Négy éve a fiammal zuhogó esőben sem mentünk be ide, még átöltözni sem, annyira gáznak találtuk, ez mostanra sem változott semmit.
ezt az egy képet csináltam a berendezésről, sajnos nem villant a vaku, így csak ennyi látszik
Anno aludtunk ott, akkor közepesen lepukkant volt - a kályhacső már nem volt a nyílásban, és a priccsen volt pár törött/hiányzó deszka, de azért ketten elfértünk. Utána emlékeim szerint volt egy zárt korszak, de most a képen újra nyitva látom..