Lehet még olyan "barkács" módszer is rugalmas acéllemez lapkát meghajlítasz egy szélesített W betű alakúra vagy egy nyújtott V alakúra és azzal szorítod a hüvely falához.
Lehet hogy árulnak is ilyent. Nekem a viadrus kazán mérőhüvelyében gyárilag volt ilyen, csak kidobtam mert 2 sensor már úgy nem fért el.
Közben hozzá férek a képhez, küldöm. Jelenleg egy darab EPS szigetelés tartja, de a bevakolás után valószínűleg egy parafa dugóval rögzítem, mert az EPS morzsolódik.vakoláskor meg hagyom az analóg mérőóra helyét
Olyat kell választani amibe belefér. Ha meg nem fér bele, ki kell cserélni olyanra amibe belefér. Ha lötyög én sörös dobozból vágnék egy csíkot azt ketté hajtanám és azzal ékelném ki.
Nem csak rexel lehet hőfokot mérni. Lehet kapni egyszerű digit hőmérőket érzékelővel együtt 2-3 ezerért, sőt az elemes LCD kijelzősök ezer alatt vannak.
A hőmérőzsákot merülőhüvelynek is hívják (többnyire) és fűtésszerelő boltokban lehet kapni különböző benyúlási hosszokban. A 250 mm-es megfelel és ezres körül van az ára 1/2"-os menetes nyakkal. 12 vagy 15 mm-es átmérőjű a cső, ha a K hőelemed ennél vékonyabb akkor belefér.
"A kazán füstgázt akkor a füstcsőben mérjem. Nem elég kívülről felerősíteni és leszigetelni?"
Itt már többször leírták, hogy nem a reális hőfokot mutatja, higgyél nekik, vagy próbáld ki.
"A kazán előremenő vízhőfokát hol mérjem. Az előremenő csőre szereljem a hőelemet vagy tegyem be hőmérőzsákba a kazánon lévő hőmérő helyére? Hol kapok hőmérőzsákot a hőelemhez?"
Mindkét változattal mérjük, mindkettő jó.
"A puffer hőmérsékletét ha mérni akarom, akkor hova és milyen módon tegyem be az általad linkelt hőelem rövid változatát?"
A puffereket sok csonkkal gyártják általában.Ha úgy rendeled, akkor célszerű 3 helyen mérni.
Nekem jó az általad linkelt rex, amiben benne van a relé? Ha jól láttam 3A-t tud kapcsolni. Ez a keringtető szivattyúhoz elég.
A kazán füstgázt akkor a füstcsőben mérjem. Nem elég kívülről felerősíteni és leszigetelni?
A kazán előremenő vízhőfokát hol mérjem. Az előremenő csőre szereljem a hőelemet vagy tegyem be hőmérőzsákba a kazánon lévő hőmérő helyére? Hol kapok hőmérőzsákot a hőelemhez?
A puffer hőmérsékletét ha mérni akarom, akkor hova és milyen módon tegyem be az általad linkelt hőelem rövid változatát?
A szenzort elég kívülre szerelni a füstcsőre, vagy be kell lógatni? Belógatáshoz a hosszú szenzor kellene?
Azt is meg szeretném oldani, hogy a puffertartály és a radiátorok közötti keringtető szivattyút egy szobatermosztáttal működtessem.
Azt viszont nem tudom, hogyan lehet megoldani, hogy a szobatermosztát csak a puffer-radiátor keringtető szivattyút működtesse mindaddig, ameddig a pufferben a víz melegebb mint 30fok.
A puffer kihűlése után (kevesebb mint 30fok) pedig ugyanez a szobatermosztát automatikusan a gázkazánt kapcsolja be.
Rám akartak sózni valami ilyent (DTC200/2G 25400-ért) de a szaki javaslatára a vőm visszavitte, vissza kaptam a lóvét.( Ennyiben rendes volt a Nowreczky.)
Itt leírtam: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122513831&t=9173884, vannak akik szerint el kéne romlania, de ez volt a 2. szezonja s bírja. Az érzékelő a füstcső aljára van fogatva a kéménybekötésnél ott már nem éri akkora hő. Ki kell tapasztalni a beállítását most nekem szinte pontosan akkor kapcsol le amikor a rex 100°C-ot mutat.