Keresés

Részletes keresés

Maltart Creative Commons License 2014.05.01 0 0 678

Üdvözlök minden forumozót!

Új vagyok ezen a fórumon és nagyon örülök annak hogy van egy ilyen jó kis önszerveződő  közösség. Részemről májusban fogok kiköltözni Máltára és mint oly sokan munkát keresek. Két diplomával a zsebemben és zabszemmel a fenekemben nekivágok. A képzettségemmel sajnos nem tudok kint elhelyezkedni (bár beüthet a villám) mivel eddig bárhova adtam be a jelentkezésem nem volt nyitott pozíció. 

Mivel alapvetően művész diplomám van (másfél évnyi tanítással a hátam mögött) ezért szeretném felajánlani a tudásom, privát vagy csoportos oktatás keretében ha valaki szeretne rajzot, festést, szobrászatot, művészetet hobbi szinten tanulni. 

Mindezek mellett munkát is keresek ebben nem vagyok válogatós. Németül beszélek angulol is bár sosem tanultam hivatalosan de ragadt. :) 

Ha esetleg valaki tud valamilyen munkát például kávézóban vagy étteremben akkor kérem szóljon. 

Elöre is köszönöm mindeki segítségét. 

sszöszi. Creative Commons License 2014.04.30 0 0 676

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

Laczy87 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 675

Szia!

Qawra-ban lakom informatikus vagyok. Miben segíthetek?

Email-ben elérsz: info@webbdev.eu

Üdv

Előzmény: sszöszi. (673)
Nati3 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 674

szia,

nezted a maltai magyar FB csoportokban?

pl.

https://www.facebook.com/malta.info?fref=ts

https://www.facebook.com/maltai.magyarok/friends

fodraszt Buggibabol lattam ott
https://www.facebook.com/zoltan.lakatos.372?hc_location=timeline

informatikust nem vettem eszre

kerdezz a FBon utana

Előzmény: sszöszi. (673)
sszöszi. Creative Commons License 2014.04.30 0 0 673

Sziasztok!

Ismer valaki Bugibba környékén egy jó informatikust, illetve jó, női fodrászt is? :)

Lehetőleg magyart. A malta pc kilőve, telefont nem veszik fel,e-mailre nem válaszolnak...

Előre is köszönöm! :)

Lamantinella Creative Commons License 2014.04.24 0 0 672

Sziasztok!

Szeptember környékén mennénk ki párommal máltára, 2 éve élünk Londonban, de elegem lett az időjárásból, Bártender vagyok, ő chef 20 és 22 évesek. Valaki letudná írni rövid összefoglalóban, hogy melyik városba érdemes menni, hogy működik a tömegközlekedés (bérlet, jegy) fizetést hetente vagy havonta kapunk, kézbe vagy kártyára, milyen bankok vannak kint, mennyi idő elintézni a bankkártyát, társadalombiztosítást, hogyan kell intézni, van e valami weboldal ahonnan lehet állásokat meg szállásokat nézni vagy, hogy működik az ilyesmi. Hány magyar él kint kb, milyen a közösség? Angolul mindketten folyékonyan beszélünk. Köszi! :) Viki és Bence

whynotmalta Creative Commons License 2014.04.22 0 0 671

minden itt munkát keresőnek: ezt most találtam a Maltaparkon

SEASONAL VACANCIES

Luna Holiday Complex Mellieha, is seeking to recruit the following Personnel to work from May to October: 

Room Attendants 
Pool Assistants
Dishwashers 
Cooks 

Please send us your CV by e-mail on info@lhcmalta.com or call us on 21521645. 

Telephone 356 21 521645

Added On16/4/2014

Closing Date30/4/2014

whynotmalta Creative Commons License 2014.04.22 0 0 670

hogy őszinte legyek, fogalmam sincs. szerintem belenéznek valami nagy Schengeni adatbázisba a név és születési dátum alapján, aztán ha nincs semmi, akkor kinyomtatnak egy papírt, ami angolul van. nem kell semmit fordíttatni - itt Máltán legyen érvényes. nagyon egyszerű kikérni, tényleg. :)

Előzmény: juko81 (669)
juko81 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 669

Es az a police conduct maltai,vagy magyar?Vagy mindegy, mert az unio miatt mar minden adat mindenhol elerheto?Bocs,ha hulye kerdes,csak szeretnek tutira menni. Es ha ez is eleg ,amit ott adnak,nem kell itthon kikerni,fordittatni...

Előzmény: whynotmalta (667)
juko81 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 668

Koszonom a segitseget!

whynotmalta Creative Commons License 2014.04.21 0 0 667

szia,

én eddig csak olyan helyen dolgoztam, ahol kértek erkölcsi bizonyítványt (police conduct). Be kell menni Florianaba és 101 perc alatt elkészítik, 2.5 euroért fejenként. érdekes módon nem az anya, hanem az apa nevét kérdezik Máltán. :)

Előzmény: juko81 (665)
pevi74 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 666

Szia, 

nem kell, kiveve ha olyanfajta munkat szeretnel. pl. biztonsagi or. Kozmetikuskent leginkabb ugy tudsz elhelyezkedni, hogy szeket (helyet )berelsz egy szalonban, alkalmazottkent se lehetlen,de abbol kevesebb van. 

Sok sikert!

Előzmény: juko81 (665)
juko81 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 665

Sziasztok!

Ket het mulva indulnank a parommal Maltara,szeretnem megtudni,vajon kell a munkaba allashoz erkolcsi bizonyitvany?Es ha igen,azt ott kint el tudom intezni,vagy az csak itthon beszerezheto.Azt hallottam,ott is meg lehet igenyelni,de szeretnek tobbet tudni,mert nem szeretnek ott pofara esni.Valamint meg az erdekelne,hogyan lehetne kozmetikuskent elhelyezkedni,vagy azt az allast helyieknek adjak inkabb...Koszonom!

pevi74 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 664

Alapszintu maltai nyelvtudas sokat er:) olyan munkak is megnyilhatnak elotted, amiket maltaiaknak tartanak fenn. egyreszt igy vedik a helyieket a munkaero piacon, masreszt sokszor a dolgozok nem beszelnek jol angolul es kirekesztik a maltaiul nem beszelot, viszont azt nagyon ertekelik, ha meg tudod magad ertetni maltaiul. 

Előzmény: w4rp (663)
w4rp Creative Commons License 2014.04.20 0 0 663

Köszi a választ. Arról van már esetleg valami gyakorlati tapasztalat hogy a románok, bolgárok milyen számban jelentek meg arra felé? Így is lehet azért munkát találni ha az ember nem válogatós? Továbbá egy alapszintű máltai nyelvtudás ér valamit?

Előzmény: pevi74 (662)
pevi74 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 662

Szia, hat otthonrol eleg nehez. Egyreszt nem ajanlatos latatlanba barmiert fizetni, masreszt viszont ha van valakinek egy kiado szobaja, az annak adja, aki eloszor fizet es nem fog senkire varni, hogy ideerjen. A legjobb megoldas, szerintem, ha veszel ki szobat egy olcso szallodaban vagy hostelben es itt a helyszinen keresel szobat. Ha van egy jo kornyeken, elfogadhato aron levo szoba ajanlat, az szinte pillanatok alatt elkel. 

Sok sikert!

Evi

Előzmény: w4rp (661)
w4rp Creative Commons License 2014.04.19 0 0 661

Üdv!

Nyári szezonra szeretnék kimenni Máltára dolgozni. Ahogy hallottam munkát azt lehet találni néhány nap alatt viszont a szállással bajban vagyok mert nincs kint ismerős akinél meghúzhatnám magam. A pénz igazából nem akkora akadály csak nem tudom hogyan lehet itthonról megszervezni hogy mire kimegyek legyen egy szoba vagy akármi. Valakinek van valami tippje?

Előre is köszönöm a válaszokat!

alex4612 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 659

Ha valaki szeretne jonni Maltara Gozo szigeten elek,van 2 szobam eggyiket atado fizetni nem kell munkat is lehet talalni sok a vendeglato,lanyok,holgyek jelentkezzetek.

pevi74 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 658

https://www.facebook.com/events/795378177147430/?context=create&source=49

Husvet hetvegi program csaladosoknak. A Kapocs Hungarian Club elso programja:))

whynotmalta Creative Commons License 2014.04.05 0 0 657

Ha valaki körülnézni jön a szigetre és kellene szoba néhány napra (tényleg csak napokra)  - valamint megfelel számára a sziget déli része, az keressen meg nyugodtan emailben: whynotmalta@gmail.com

pevi74 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 656

Szia, 

igen, jol gondolod, ahol beszelni kell, azt annak ajanljak fel aki jol beszeli a nyelvet (maltait is, meg gyakran az olyan munkakorokben is, ami kimondottan kulfodliekre specializalodik). 

Az viszont erdekelne hogy mitol komolyabb kezdomunka a fagyiarusitas? Jo esellyel minimalbert se fizet, szombat-vasarnap dolgozni kell plusz penz nelkul es a szezon vegen kiraknak. 

Ha franciaul is tudsz, szeretned gyakorlolni, akkor valassz Benelux allamokat vagy Svajcot, ezeken a helyeken hagyomanya van az au-pair foglalkoztatasnak, az angolt is szeles korben beszelik es sokkal konnyebb csaladot talalni, mint Maltan (ahol aki megengedheti maganak, az minimalberen fulop-szigeteki segitot/hazvezetot tart, azokkal pedig nem tudod felvenni a versenyt)

Előzmény: Cziglan (655)
Cziglan Creative Commons License 2014.04.05 0 0 655

Igen első országnak gondolkodtam Máltában, természetesen nem meggazdagodni akartam ott ,hanem az angolt megtanulni és a francia nyelvet is egy kicsit jobban elsajátítani.Köszönöm nagyon a tanácsokat ,au pairkedés lenne számomra talán a leghasznosabb.Ennek legjobb célországa valóban Anglia lenne, talán nincs is más jó alternatívája.Málta azért még megmaradt nekem "b" tervnek .

Kérdésem az hogy a komolyabb kezdőmunkák mint a fagyi árus vagy ahol beszélni kell azokat sem a külföldieknek kínálják fel, ugye?

whynotmalta Creative Commons License 2014.04.05 0 0 654

nem kaptak büntit?   mi inkább vettünk egy pici itteni autót, a magyar meg letéve. nem mertem rizikózni a büntetést, fél évre napi 30 euroval nem esett volna jól :)

Előzmény: Nati3 (653)
Nati3 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 653

>az autó regadó mentességét meg kell kérvényezned, melynek díja 100 euro. utána meg kell venned a rendszámot, ami 290 euro.

igaz

en megis olyan honfitarsakat ismerek, akik elegedetten hasznaljak Maltan a baloldali-kormanyos autojukat...

Hogy gyalog jarhass munkaba Sliema kornyeken, havonta ki kell dobnod ezeket a plussz osszegeket (sot meg tobbet is) a dragabb alberletre, ...nem beszelve a mobilitas egyeb elonyeirol...

Előzmény: whynotmalta (652)
whynotmalta Creative Commons License 2014.04.05 0 0 652

az autó regadó mentességét meg kell kérvényezned, melynek díja 100 euro. utána meg kell venned a rendszámot, ami 290 euro. ha jól emkékszem azok, akik megfutották ezt a kört, azok is kiakadtak. a beíratás nem ingyenes, csak magát a regadót nem kell fizetni. (ha megkapod a mentességet). minden mást igen.  a műszaki megszerzéséhez balkormányos autón pl más lámpatesteket kell felrakni, stb.  a mi magyar autónk a garázsban van bezárva, szeptemberben visszük vissza Mo-ra eladni :S

Előzmény: Nati3 (626)
whynotmalta Creative Commons License 2014.04.05 0 0 651

szia,

én egyetértek pevi-vel.  a mátlaiak rendkívül kirekesztőek - ezt senki nem felejtse el, aki ide indul szerencsét próbálni. ha még nem élsz a szigeten fél éve és nincs már itt munkád, akkor vissza sem szólnak álláspályázatokra.  nehéz elindulni.

ellenben idegenforgalomban - gondolok itt azokra, amiket Pevi írt, szóval étterem, szálloda - oda kell a munkaaerő. ebben kellene gondolkodnod Máltán.

és: idén már jönnek a román és bolgár uniós állampolgárok is, szóval SOKAN próbálkoznak itt.  ha a kaland, pénzkereseti lehetőség és a nyelvtanulás vonz, akkor szerintem Anglia.  ha a tenger és a napfény, akkor gyere :)

Előzmény: Cziglan (648)
whynotmalta Creative Commons License 2014.04.05 0 0 650

sziasztok,

bár én csináltam a fórumot, már 1 éve nem jártam itt :) most újra itt vagyok.

kellene egy kis segítség!!!

barátaink mennek el Máltáról és ők szorulnak segítségre, bemásolom a "hirdetését"

Udv ujra, Korabban kertem a segitsegeteket, es mivel surget az ido ujra teszem! Koltozunk el a szigetrol es megkimelnenk a gyerekeinket az ut hosszadalmas torturajatol, mivel sok csomagunk van ezaltal lassu lessz es hosszadalmas Feltennenk oket egy repulogepre amivel csak az a gond hogy Norbert fiam aki 14 eves utazhat egyedul de a legitarsasag sabalyzata szerint nem tolti be a nagykoru kisero szerepet David fiam melletaki 4 eves Nos ha valaki tudna abban segiteni hogy a jovohetbamelyik jaratra betoltene a "felnott kisero" szerepet nagyon halas lennek ! Nagyon jonevelt ,rendes fegyelmezett gyerekek,nem kell veluk foglalkozni egesz uton. Rajzolnak zenek halgatnak es a keresztanyukajuk var majd reajuk a budapesti repteren. Mondjuk ha valaki eppen Becsbe repul annak kulon orulnek. Nagyon koszonom elore is.  farkasemil@citromail.hu, facebook: farkas emil, tel: 79774577

köszönöm szépen előre is!

pevi74 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 649

Szia, 

alapfoku angol nyelvtudassal, hasznalhato szakmai ismeret nelkul, nemi szerencsevel es kitartassal valoszinuleg valamifele kisegito munkat talalhatsz par het alatt. Ez alatt ertem a takaritast, konyhai mosogatast esetleg valami ipari segedmunkat. Ezek minimalber korul fizetnek, kb. havi 700 EUR. Ha csak egy szobat berelsz a olcsobb reszeken, de nem a legolcsobbakon, mert ott viszont munka nem nagyon akad kulfoldinek, az 250 EURnel kezdodik. Internet, telefon, utazas, marad 300-350 EURod megelhetesre, kajara, mindennapokra eleg, de felretenni nem igazan fogsz tudni belole, egy ev alatt mondjuk annyit, amibe a kiutazasod (repjegy, szallaskaucio, hotel, amig szallast talalsz, stb, par het megelhetes, amig munkat talalsz) kerult. 

Ha igyekezni fogsz, akkor az angolod valoszinuleg sokat fog javulni, itt a tenger, sokat sut a nap (telen hideg van), neked kell eldontened megeri-e. En 21 evesen, ennel sokkal hajmeresztobb dolgokba is belevagtam:))

Arra viszont ne szamits hogy a tanult szakmadban itt hamarosan munkat talalnal, nem ismered a helyi eloirasokat, angolul tudni itt nem plusz, viszont maltai ismeret sokszor elvaras. Es nezik a papirt, az en diplomamat 10 eve a kutya se keri, itt szinte az elso kerdes, hogy be tudnam-e mutatni, meg ha nem is a vegzettsegembe vago melora palyazom, hanem olyanra amiben bizonyithato tapasztalatom van.

Ha szeretnel vilagot latni es nyelvet tanulni, akkor legyel au-pair, Maltan is akad lehetoseg, ha nem is sok, de Angliaban tart karokkal varjak a fiu au-paireket, igaz csak zsebpenzt fizet, de van szallasod-ellatasod, jarhatsz mellette nyelviskolaba es mire jo lesz nyelvtudasod, helyi kapcsolataid is lesznek,akik tudnak segiteni a munkakeresesben. 

Sok sikert!

Evi

Előzmény: Cziglan (648)
Cziglan Creative Commons License 2014.04.03 0 0 648

Hello mindenkinek !

Kérdésem az hogy Máltán milyen esélyekkel indulhatok fejlődőképes alap angol nyelvtudással.Eddig minden ember Angliát javasolta ,de szerintem Máltába több lehetőség van,és más szempontok miatt is vonzóbb.Szeretnék olyan emberekkel kapcsolatba lépni akik tudnának pár tanácsot adni a fontosabb teendőkkel kapcsolatban.Azt tervezem hogy ki megyek Máltára nyáron és ha nem tudom megvetni a lábam akkor az egyetemi kezdésre visszautazok, de ha találnék állást akkor az angolomat fejlesztve legalább 1 évig kinn maradnék.

Amúgy én egy 21 éves végzős  pénzügyi szakügyintézős okj-s  hallgató vagyok,gondolom ezzel a végzettséggel kb annyit érek kint mint itthon , bár talán ott kevésbé nézik a papírt.

Nyugodtan írhatok a fórumon és az e-mailemre is, nyitott vagyok minden véleményre/tanácsra .

Email: cziglan92@gmail.com

ttom75 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 647

Szia! 

Köszönöm, már megoldódott a helyzet, de legalább megerősített abban, hogy jól döntöttem, hogy visszamondtam azt a szállást. A szállásról feltett fotók és a szállásról leírt vélemények néha nagyon messze állnak egymástól.

Üdv. Tom 

Előzmény: pljeskavica (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!